Σκορδόψωμο


Ένα γρήγορο σκορδόψωμο για φανατικούς σκορδοφάγους.

Ένα καταπληκτικό, πικάντικο, αρωματικό, πολύ εύκολο και γρήγορο ψωμί. Χρησιμοποιήστε το σαν συνοδευτικό ή να το φρυγανίσετε και να φτιάξετε τέλεια κρουτόν για σούπες και σαλάτες!…

Υλικά συνταγής
  • 1 φρατζόλα ψωμί κομμένη σε φέτες (αν έχετε μπαγιάτικη ακόμα καλύτερη)
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Παίρνουμε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι) το κλείνουμε σφιχτά και ανακατεύουμε δυνατά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ταψί και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψωμί και από τις 2 πλευρές.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 5-8 λ μέχρι να πάρουν χρώμα.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...