Παραδοσιακό Γιουβέτσι: Το κλασικό είναι πάντα της μόδας


Αξίζει να το επιβεβαιώσετε με μία δοκιμή!

Οταν ήμουν παιδί, αυτο το φαγητό ακουγόταν δύσκολο. Τώρα που ειμαι μαμά, εκτός από εύκολο, μου ακούγεται απλώς πεντανόστιμο! Το γιουβετσάκι κάντε το με σπαλομίτα. Είναι από τα πιο τρυφερά κομμάτια, χωρίς λίπος και γευστικό!

Να σας πούμε κι ένα μυστικό των παλιών κρεοπωλών: Η σπαλομίτα αποκαλείται, μεταξύ τους, και «βασιλοπούλα»! Αξίζει να το επιβεβαιώσετε με μία δοκιμή!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (σπαλομίτα)
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • ½ φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 400γρ. ψιλοκομμένα τοματάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
Τρόπος Εκτέλεσης
  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας στο ελαιόλαδο.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα και τα τοματάκια.
  • Σιγοβράζετε για 1 ½ ώρα και αφαιρείτε τη δάφνη και την κανέλα.
  • Παράλληλα, βράζετε το κριθαράκι για 10 λεπτά, το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με το βούτυρο.
  • Βάζετε σε ένα ταψάκι ή στο πήλινο (να ξέρετε ότι το πήλινο σκεύος ειναι που ονομάζεται «γιουβετσάκι» και δίνει το όνομά του στο φαγητό) το κριθαράκι και το κρέας, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 10 λεπτά.
mothersblog

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...