Γλυκό κουταλιού σταφύλι

0

Μια εύκολη συνταγή για γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Ένα παραδοσιακό γλυκό κουταλιού, πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους για να το απολαύσετε σκέτο ή για να γαρνίρετε το γιαουρτάκι σας.

Υλικά συνταγής
  • 2 κιλά σταφύλια σταφίδα ή σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσια)
  • 1200 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση συνταγής
  • Πλένετε τα σταφύλια, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν.
  • Βάζετε σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, μια στρώση σταφύλια και ρίχνετε από πάνω μια στρώση ζάχαρη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία στρώση-στρώση, μέχρι να ρίξετε όλα τα σταφύλια και όλη τη ζάχαρη.
  • Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να «σταθούν» τουλάχιστον 4-5 ώρες (Μπορείτε να τα αφήσετε ως και ένα 24ωρο).
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό και το λεμόνι στη κατσαρόλα και τη τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε το γλυκό να βράσει με ανοιχτό το καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν τα σταφύλια και να «δέσει» το σιρόπι , ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα κατά διαστήματα τους αφρούς που δημιουργούνται στην επιφάνειά του.
  • Όταν είναι έτοιμο προσθέστε την αρμπαρόριζα και αφήστε το να βράσει για 2 λ ακόμα. [*]
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και το αφήνετε όλο το βράδυ μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μοιράζετε σε καθαρά και στεγνά γυάλινα βάζα με καπάκι και το διατηρείτε στο ψυγείο.

[*] Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο γλυκό και αμύγδαλα καβουρδισμένα. Σε αυτή τη περίπτωση βάζετε 300 γρ. αμύγδαλα σε ταψί, ψήνετε για 10 λ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν και τα προσθέτετε στο γλυκό τη τελευταία στιγμή μαζί με την αρμπαρόριζα.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top