Εσύ, πόσες «γλώσσες αγάπης» μιλάς;

0

Όλοι έχουμε την ανάγκη να μας αγαπούν και να μας το δείχνουν

Αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα στο οποίο προσπάθησε να απαντήσει ο Dr. Gary Chapman, διάσημος αμερικανός ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων, στο best seller βιβλίο του με τίτλο «Οι 5 γλώσσες της αγάπης».

Όλοι οι άνθρωποι εκφράζουμε και δεχόμαστε την αγάπη με έναν  (ή και παραπάνω) από πέντε διαφορετικούς τρόπους. Αν βρούμε αυτόν που καλύπτει περισσότερο εμάς ή τον/την σύντροφό μας, τότε έχουμε διανύσει ήδη τον μισό δρόμο προς την ευτυχία.

1. Οι εραστές των λέξεων

Απλά λατρεύουν να ακούν τις φράσεις «σ΄αγαπώ» και «εκτιμώ ότι κάνεις για μένα». Σε αυτούς τους χαρακτήρες πρέπει να παρέχετε συνεχή ενθάρρυνση και επιβεβαίωση ότι αναγνωρίζετε την προσπάθειά τους και να μην αφήνετε τίποτα που να μην λέγεται.

Τι πρέπει να κάνετε;
  • Βρείτε ένα διαφορετικό τρόπο να εκφράζεται με λέξεις την αγάπη και την εκτίμησή σας κάθε μέρα.
  • Μην υποθέτετε ότι ο/η σύντροφός σας ξέρει τι σκέφτεστε και πως νιώθετε. Μιλήστε!
2. Ποιοτικός χρόνος

Μία από τις «γλώσσες της αγάπης» είναι και ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνουμε στον/στην σύντροφό μας. Για κάποιους από εμάς, αυτό είναι το Α και το Ω της σχέσης. Και δεν εννοούμε μόνο χρόνο για συζητήσεις, αλλά χρόνο που αποκλειστικό μας ενδιαφέρον είναι ο/η σύντροφός μας.

Εάν το έτερον σας ήμισυ εκφράζεται με αυτή τη διάλεκτο της αγάπης, κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι τα εξής:
  • Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, στη διάρκεια της οποίας θα αφιερώνεστε αποκλειστικά σε εκείνον/η. Αυτό σημαίνει ότι κλείνετε την τηλεόραση, αφήνετε στην άκρη το τηλέφωνο και παίρνετε... άδεια από τα παιδιά!
  • Βρείτε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί και θα σας συνδέσουν ακόμη περισσότερο.
  • Πριν από ο,τιδήποτε, πρέπει να έχετε καλή σχέση με τον εαυτό σας. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνδεθείτε πραγματικά και με τον/την σύντροφό σας.
3. Τα μικρά δωράκια

Άλλη μία διάλεκτος έκφρασης της αγάπης που έχει ένθερμους υποστηρικτές είναι τα μικροδωράκια. Και επειδή κάθε τι το υλικό μας οδηγεί σε διάφορους δρόμους σκέψης, προσέξτε: οι άνθρωποι που εκφράζονται προσφέροντας ή λαμβάνοντας μικροδωράκια δεν είναι λαίμαργοι ούτε απλά γενναιόδωροι. Είναι οπτικοί τύποι που απολαμβάνουν να βλέπουν τις αποδείξεις ότι η σχέση τους είναι ζωντανή και ισχυροί.

Εάν ο/η σύντροφός σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δοκιμάστε αυτά τα μικρά ερωτικά τεχνάσματα:
  • Ακόμη κι αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα, κάντε μια προσπάθεια και βρείτε ένα μικρό δώρο που θα γεμίσει την καρδιά του/της.
  • Αφήστε του/της ερωτικά σημειώματα. Θα τα λατρέψει!
  • Μην κάνετε μεγάλα δώρα κάθε μέρα, αλλά μόνο όταν έχουν πραγματική σημασία.
4. Οι υποχρεώσεις

Όταν πρόκειται για την γλώσσα της επικοινωνίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τις υποχρεώσεις. Από τη στιγμή που αυτές είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολλές, το να μοιραστούν μεταξύ των δύο μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Πριν κάνετε οτιδήποτε σκεφτείτε τα εξής:

  • Ο καθένας έχει διαφορετικές υποχρεώσεις που θεωρεί σημαντικές.
  • Σκεφτείτε ποιες είναι εκείνες που δεν αρέσουν καθόλου στον/στην σύντροφό σας και αναλάβετέ τις εσείς.
  • Στις υποχρεώσεις περιλαμβάνεται και το να προβλέπεται πράγματα και καταστάσεις ( όπως π.χ. το να μη λείπει ποτέ τίποτα από τα ντουλάπια σας). Να είστε σίγουροι ότι ο/η σύντροφός σας θα το εκτιμήσει πολύ.

5. Η γλώσσα του σώματος

Ο τομέας αυτός μπορεί να χρειάζεται λίγη παραπάνω δουλειά από εσάς. Γιατί το να εκφράζεται την αγάπη σας με χάδια και αγγίγματα, δεν συνδέεται μόνο με το σεξ. Περιλαμβάνει και πολλές μικρές, συνεχείς κινήσεις. Κάπου εδώ λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα αφού ο κάθε σύντροφος, έχει μια συγκεκριμένη άποψη σε αυτόν τον τομέα έκφρασης της αγάπης. Τι μπορεί να σας βοηθήσει;
  • Βρείτε τι ακριβώς απολαμβάνει το έτερον σας ήμισυ, είτε πρόκειται για ένα απαλό χάδι στους ώμους είτε για μια ζεστή αγκαλιά ενώ βλέπετε τηλεόραση.
  • Εξίσου σημαντικό είναι να ανακαλύψετε ποια αγγίγματα εκνευρίζουν τον/την σύντροφό σας.
  • Μάθετε να ξεχωρίζετε τη διάθεση του/της συντρόφου σας, για να ξέρετε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσετε την αγάπη σας.
Ο συνδυασμός

Είναι σίγουρο ότι ο/η σύντροφός σας εκφράζεται μέσα από ένα συνδυασμό των παραπάνω διαλέκτων της αγάπης. Καθώς η σχέση σας βαθαίνει, θα γνωρίζεστε όλο και καλύτερα και θα λύσετε πιο εύκολα το... γρίφο της έκφρασης της αγάπης. Ίσως μάλιστα, να βοηθούσε το να συζητάγατε κάποια στιγμή το θέμα καθαρά. Σκεφτείτε ότι αν ανοίξετε την καρδιά σας, πόσο βαθύτερα θα κατανοήσετε ο ένας τον άλλον. Και κερδισμένη θα είναι η σχέση σας.

lampiri
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top