SAFE SEX: Οι 15 χρυσοί κανόνες του προφυλακτικού!

0

Ναι, ναι... ξέρω, θα σε ξενερώσω τώρα, μέρες γιορτινές που έρχονται θέλεις να ακούς μόνο χαρούμενα πράγματα, αλλά οφείλω να σου θυμίσω να προστατεύεις τον εαυτό σου. Ο ιός του HIV δεν κάνει διακρίσεις.

Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS σήμερα... Και οι περισσότεροι, το έχω παρατηρήσει, όταν ακούμε την “κακιά” τη λέξη, αλλάζουμε συζήτηση, κάνουμε ότι δεν ακούμε. Ίσως, είναι ένας τρόπος να ξορκίζουμε το “κακό”. Λες και η άρνηση, η αδιαφορία, η άγνοια μπορεί να μας προστατέψει...

Κι όμως, τίποτα δεν μπορεί να σε προστατέψει όσο η σοβαρή αντιμετώπιση. Προφύλαξη! Το “δεν του φαίνεται”, “μοιάζει καλό παιδί”, “τον ξέρω χρόνια” δεν πιάνει...

Και το προφυλακτικό είναι μη διαπραγματεύσιμο!

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ: Η ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ.

Μια ελαστική θήκη από Latex ή πολυουρεθάνη που αρκεί για να σε προστατέψει και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς...

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ!
1. Τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξεως. Μην ξεχνάς να την τσεκάρεις πριν τη χρήση του. Καθώς και αν υπάρχει η σφραγίδα CE στη συσκευασία.

2. Σιγουρέψου ότι η συσκευασία είναι σε καλή κατάσταση.

3.Τσέκαρε αν είναι ηλεκτρονικά ελεγμένα.

4. Μην τα βάζεις στις τσέπες σου ή στο πορτοφόλι σου. Τα προφυλακτικά πρέπει να φυλάσσονται σε σημεία όπου αποκλείεται να καταστραφούν από την τριβή.

5. Δεν πρέπει να τα αφήνεις σε μέρη με υψηλές θερμοκρασίες και δεν πρέπει να τα χτυπάει ο ήλιος. Μην τα αφήνεις κοντά στην τηλεόραση, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή οπουδήποτε έχει πολύ ζέστη γιατί καταστρέφονται.

6. Όταν το ανοίξεις, κάν' το προσεκτικά με το χέρι σου. Μην ανοίγεις τη συσκευασία του με τα δόντια σου ή διάφορα αιχμηρά αντικείμενα.

7. Ποτέ μην χρησιμοποιείς το προφυλακτικό για δεύτερη φορά.

8. Η προφύλαξη είναι προσωπική ευθύνη και όχι ανδρική υπόθεση. Καλό είναι λοιπόν να έχεις πάντα ένα προφυλακτικό μαζί σου και να μην βασίζεσαι στον άλλον. Ούτε να το διαπραγματεύεσαι.

9. Δεν είναι προσβλητικό να πας να αγοράσεις προφυλακτικά, το αντίθετο μάλιστα. Υποδηλώνει ωριμότητα και σεβασμό στον εαυτό σου. Κανείς δεν θα σε κακοχαρακτηρίσει. Κι αν το κάνει... δεν σε αφορά (όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα). Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό.

10. Χρησιμοποίησε προφυλακτικό σε κάθε επαφή σου.

11. Σε περίπτωση χρήσης λιπαντικού, πρέπει να είναι με βάση το νερό. Η βαζελίνη, οι κρέμες σώματος κλπ καταστρέφουν το προφυλακτικό.

12. Καλό είναι να αποφεύγεις να τα αγοράζεις από περίπτερα -μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ήλιο, στη ζέστη και να υπάρχουν εκεί πολύ καιρό. Προτίμησε τα φαρμακεία.

13. Το να αγοράζουμε προφυλακτικά δείχνει υπευθυνότητα.

14. Ένα καλό προφυλακτικό προσφέρει 97% προστασία αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Πάντα όμως υπάρχουν και τα απρόοπτα (π.χ. να σκιστεί), οπότε προσοχή.

15. Καλό είναι να αγοράζεις μάρκες προφυλακτικών που γνωρίζεις. Μην εμπιστεύεσαι κάποιο προϊόν που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ. Μην παρασύρεσαι από τη γεύση ή την εμφάνισή του. Η προστασία είναι το ζητούμενο.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... RESPECT YOURSELF! 

tlife

 
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top