Χριστουγεννιατικος στολισμος σπιτιου και δεντρου

0

Βαρεθήκατε τα ίδια χριστουγεννιάτικα στολίδια που χρησιμοποιείτε συνέχεια και συνέχεια κάθε χρόνο;  Θέλετε φέτος να αλλάξετε τον στολισμό του δέντρου σας ή έστω μια γωνιά του σπιτιού σας;  Ορίστε μερικές έξυπνες και ανέξοδες λύσεις χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε.

apoksiramena_portokaliaΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ:
Πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι, λάιμ….Κόψτε τα σε ροδέλες, ανοίξτε μια τρύπα στο μέρος που θέλετε να τα κρεμάσετε και βάλτε τα για λίγο στο φούρνο για να «φύγουν» τα υγρά τους.  Κρεμάστε τα μεμονωμένα ή δημιουργείστε γιρλάντες.  Για λάμψη και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα περάστε τα μια στρώση από άοσμο βερνίκι ή βάλτε σε μερικά σημεία κόλλα και ρίξτε χρυσόσκονη.



ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ: 

Η κανέλα, το μοσχοκάρφι (γαρύφαλλο), ο γλυκάνισος μπορούν kanelaαν γίνουν υπέροχα διακοσμητικά.  Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και στολίστε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας.  Μια ωραία ιδέα είναι να πάρετε 3 ή 4 ξυλάκια κανέλας διαφορετικού μεγέθους το ένα από το άλλο και να τα κολλήσετε μεταξύ τους.  Βάλτε κόλλα σε διάφορα σημεία και ρίξτε χρυσόσκονη ή βάψτε το μισό ξυλάκι με χρυσό (μη τοξικό) σπρέι και κολλήστε στο κέντρο τους πέρλες.  Όταν στεγνώσουν δέστε τα με μια κορδέλα της αρεσκείας σας και χρησιμοποιήστε αυτήν την κατασκευή για να δέσετε την πετσέτα στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο.



mpala_kokkiniΠΑΛΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ: 
Έχετε παλιές μπάλες και μένουν κάθε χρόνο στο κουτί γιατί δεν σας αρέσουν πλέον;  Ορίστε μερικές ιδέες:
ΙΔΕΑ Νο1:  Ντύστε τις μπάλες με φτερά.  Προτιμήστε μονοχρωμία για καλύτερο αποτέλεσμα και ανομοιομορφία στο μέγεθος των φτερών.  Καλύψτε ολόκληρη την μπάλα.
ΙΔΕΑ Νο 2:  Κάντε κολάζ κόβοντας μοτίβα από περιοδικά.  Μια ωραία ιδέα θα ήταν μπάλες με γράμματα.  Η κάθε μπάλα δηλαδή να έχει μόνο ένα γράμμα της αλφαβήτου κάθε φορά (κεφαλαία και μικρά).  Προτιμήστε όπως είπαμε ένα χρώμα ή συνδυασμό 2.





ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΠΟ ΖΥΜΑΡΙ:
Κάντε καταπληκτικά χειροποίητα στολίδια από ζύμη.  Ανακατέψτε αλεύρι (σκληρό και όχι αυτό που φουσκώνει), μπόλικο αλάτι (για να διατηρηθούν και να μην μυρίζει το σπίτι ξινίλα από το ζυμάρι που θα χαλάσει) και νερό.  Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα αλλά να ξέρετε ότι τα διακοσμητικά σας θα έχουν ένα καφετί χρώμα.  Ζυμώστε ώστε να γίνει μια σφικτή ζύμη.  Χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικες φόρμες κάντε σχέδια της αρεσκείας σας.  Προτού τα ψήσετε καλά σε μέτριο φούρνο ανοίξτε μια τρύπα με οδοντογλυφίδα στο μέρος από όπου θα τα κρεμάσετε.  Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και μετά προχωρήστε στη διακόσμησή τους.  Μπορείτε να τα βάψετε με σπρέι, να τα ζωγραφίσετε, να τα διακοσμήσετε με χάντρες, κουμπιά ή ότι άλλο σκεφτείτε.


ksilena_mantelakia
ΞΥΛΙΝΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ: 
Τα παλιά, ξύλινα μανταλάκια μπορούν να γίνουν υπέροχα διακοσμητικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.  Προτού τα βάψετε φροντίστε να τα έχετε καθαρίσει από τυχόν βρωμιές.  Βάψτε τα με χρυσό σπρέι και ύστερα στολίστε τα με διακοσμητικά της αρεσκείας σας.




ΠΛΕΚΤΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ:  Σας αρέσει το κέντημα;  Τρελαίνεστε για βελονάκι;  Ευκαιρία να δημιουργήσετε τα δικά σας πρωτότυπα, μοναδικά διακοσμητικά.  Μην περιορίζεστε μόνο στα κεντητά διακοσμητικά μαξιλάρια.  Κάντε για παράδειγμα υπέροχες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από χρυσοκλωστή.

Το καλό με τα χειροποίητα διακοσμητικά είναι η μοναδικότητα και πρωτοτυπία τους.  Προτιμήστε να επιλέξετε ένα στυλ διακόσμησης παίζοντας το πολύ με 2 διαφορετικά χρώματα για να δώσετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Τολμήστε φέτος κάτι διαφορετικό και δώστε στο χώρο σας ένα μοναδικό στυλ χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

in4you

 
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top