Ο άγνωστος αδελφός του Χρήστου Δάντη


Ο Σάββας Αξιώτης είναι o... άγνωστος αδελφός του Χρήστου Δάντη. Πρόκειται για έναν αξιόλογο ηθοποιό και ποιητή, αλλά και έναν σεμνό άνθρωπο που έχει επιλέξει να ζει και να κινείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Σάββας Αξιώτης είναι ο άνθρωπος που γαλούχησε και «μεγάλωσε» καλλιτεχνικά τον ετεροθαλή αδελφό του Χρήστο Δάντη. Ο εκλεκτός ηθοποιός, μιλώντας στην «Espressο», εξομολογείται τη στενή επαφή που είχε με τον αδελφό του όταν εκείνος ήταν στην εφηβεία και σκεφτόταν να ακολουθήσει τον δρόμο του τραγουδιού: «Είμαι ο άνθρωπος που τον γαλούχησε από μικρό παιδί με τις βαθύτερες έννοιες της τέχνης, πηγαίνοντάς τον σε θεάματα και παραστάσεις για να καλλιεργηθεί και να αποκτήσει γνώση πάνω στα θέματα της τέχνης γενικότερα».

Ο Σάββας Αξιώτης έχει γράψει τους στίχους επιτυχημένων τραγουδιών του Δάντη, όπως είναι τα «Κομμάτια», «Σαν θεά θνητή» και «Ελληνας είμαι». Ο ηθοποιός και ποιητής μάς αποκαλύπτει από πού εμπνεύστηκε το τραγούδι «Κομμάτια» που έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία: «Αυτό το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή μια ερωτική μου σχέση που είχε άδοξο τέλος, αλλά και εν μέρει για τη σχέση του Χρήστου με την Κατερίνα Τοπάζη, που στις αρχές της γνωριμίας ήταν πολύ όμορφη».

Ο Σάββας Αξιώτης έχει παίξει στο θέατρο και στο σινεμά με τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες, όπως είναι η Μελίνα Μερκούρη («Κραυγές γυναικών» του Ζυλ Ντασσέν), η Ελλη Λαμπέτη (υποδυόταν τον γιο της στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο»), η Τζένη Ρουσσέα («Τριαντάφυλλο στο στήθος»), η Ζωή Λάσκαρη («Μαριχουάνα Stop») κ.ά. Εχει γράψει ποιητικές συλλογές και διηγήματα και τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο με τον τίτλο «Ο τυφλός αυτόπτης».

madata


Related Posts