Πώς βράζουμε σωστά ένα αυγό (ανάλογα με το πώς το τρώμε)

0
ακολουθήστε τις οδηγίες μας, θα το πετύχετε 100%!

Έχετε προβληματιστεί για το πώς βράζουμε σωστά και με ακρίβεια ένα αυγό; Είτε θέλετε τον κρόκο μελάτο είτε εντελώς σφιχτό, είτε το ασπράδι υδαρές είτε ντούρο, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα το πετύχετε 100%!

Η ομάδα του «Γ» κατέληξε στις ακόλουθες οδηγίες μετά από μερικές ντουζίνες αυγά, άπειρες δοκιμές και τις συμβουλές της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου.

4 βήματα-μυστικά για τέλεια βρασμένα αυγά

1. Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε εκτός για 15 λεπτά (ή και περισσότερο, αν έχουμε χρόνο), να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.

2. Σωστό σκεύος

Τα βάζουμε σε σκεύος (μπρίκι ή κατσαρολάκι) που να είναι μεν μικρό, αλλά να τα χωράει σχετικά άνετα, ώστε ούτε να στριμώχνονται αλλά ούτε και να έχουν πολύ χώρο να πηγαίνουν πέρα δώθε με κίνδυνο να τσουγκρίσουν μεταξύ τους. Ρίχνουμε τόσο νερό βρύσης ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 1 εκ.

3. Ξίδι για αποφυγή ρωγμών

Ρίχνουμε 5 – 6 σταγόνες ξίδι, το οποίο σφίγγει τους πόρους του κελύφους και βοηθά τις πρωτεΐνες του ασπραδιού να πήξουν γρηγορότερα. Έτσι αποφεύγονται οι ρωγμές, αλλά ακόμα και αν ραγίσει ελαφρώς το τσόφλι, δεν ξεχύνεται εύκολα το ασπράδι. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι το υγρό να αρχίσει να κοχλάζει.

4. Μετράμε τον χρόνο από το σημείο βρασμού

Όταν βράσει το νερό, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι (το μπρίκι που δεν έχει, το καλύπτουμε με ένα καπάκι από άλλο σκεύος ή με ένα ανθεκτικό πιατάκι του καφέ), αφήνουμε το σκεύος στο ζεστό μάτι και αρχίζουμε να μετράμε τα λεπτά ώστε να πετύχουμε το αυγό της αρεσκείας μας.

Ο απόλυτος οδηγός για βραστά αυγά
Προσοχή! Μετράμε τον χρόνο, μετά το σημείο βρασμού (βλ. αναλυτικά την οδηγία 4 παραπάνω).

Νένα Ισμυρνόγλου
gastronomos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top