λιωμένο τυρί στο κέντρο του να δημιουργεί ίνες.
Το ακαταμάχητα τραγανό κιουνεφέ μόνο ένα πρόβλημα μπορεί να σας δημιουργήσει και αυτό είναι ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα, όσο είναι ακόμα ζεστό, με το λιωμένο τυρί στο κέντρο του να δημιουργεί ίνες καθώς κόβεται.
Το βασικότερο στοιχείο επιτυχίας στο κιουνεφέ έγκειται στην επιλογή του κατάλληλου τυριού, αλλά και του βουτύρου και η Νεκταρία Κοκκινάκη παρουσιάζει την καλύτερη συνταγή.
Υλικά
● 250 γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
● 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
● 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για το σιρόπι
● 250 γρ. ζάχαρη
● 150 ml νερό
● Φλούδα λεμονιού
● Χυμός από μισό λεμόνι
● Φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο
Διαδικασία
● Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ξάνουμε καλά το κανταΐφι και στρώνουμε το μισό στο ταψάκι, περιχύνουμε με το μισό βούτυρο.
● Απλώνουμε το τυρί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο καυτό και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο φιστίκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι. Σερβίρουμε το κιουνεφέ ζεστό.
Το βασικότερο στοιχείο επιτυχίας στο κιουνεφέ έγκειται στην επιλογή του κατάλληλου τυριού, αλλά και του βουτύρου και η Νεκταρία Κοκκινάκη παρουσιάζει την καλύτερη συνταγή.
Υλικά
● 250 γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
● 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
● 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για το σιρόπι
● 250 γρ. ζάχαρη
● 150 ml νερό
● Φλούδα λεμονιού
● Χυμός από μισό λεμόνι
● Φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο
Διαδικασία
● Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ξάνουμε καλά το κανταΐφι και στρώνουμε το μισό στο ταψάκι, περιχύνουμε με το μισό βούτυρο.
● Απλώνουμε το τυρί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο καυτό και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο φιστίκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι. Σερβίρουμε το κιουνεφέ ζεστό.
alfavita
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.