Για όλα υπάρχουν λύσεις.
Η θέα του υπερβολικού λαδιού που επιπλέει πάνω από ένα νόστιμο πιάτο κάνει τη σκέψη των επιπλέον θερμίδων να στριφογυρνά στον εγκέφαλό μας. Μερικές φορές, ακόμη και τώρα που η τιμή του λαδιού έχει ανέβει στα ύψη, εξακολουθούμε να τείνουμε να ρίχνουμε περισσότερο από το προβλεπόμενο κατά το μαγείρεμα. Κάποιες άλλες φορές απλά μας προσφέρουν ένα φαγητό που κολυμπά στο λάδι… Τι κάνουμε λοιπόν για να απαλαχθούμε από την περίσσεια λαδίλα;
Χρησιμοποιήστε απορροφητικές χαρτοπετσέτες
Είναι ένα απλό κόλπο που χρησιμοποιείται σε πολλά νοικοκυριά. Όταν είναι αδύνατο να περιορίσετε τη λαχτάρα να δαγκώσετε σε ένα τραγανό, τηγανητό σνακ , μπορείτε να τοποθετήσετε το φαγητό σε απορροφητικό χαρτί αμέσως αφού το βγάλετε από το λάδι τηγανίσματος. Το χαρτί απορροφά το λάδι που δεν έχει ακόμη εισχωρήσει στο φαγητό και εξακολουθεί να υπάρχει στην επιφάνεια.
Βγάλτε το με κουτάλα
Πολλές φορές, βλέπετε ένα παχύ στρώμα λαδιού να επιπλέει στην κορυφή του πιάτου. Πάρτε μια κουτάλα και πιέστε την πάνω στο πιάτο για να στύψει το λάδι και να γεμίσει την κουτάλα. Πετάξτε το περιττό λάδι και απολαύστε το πιάτο σας χωρίς πολλές ενοχές.
Ψύξτε το πιάτο
Ψύξτε το πιάτο και το επιπλέον λάδι θα μαζευτεί στην κορυφή σχηματίζοντας ένα παχύ στρώμα. Στη συνέχεια, απλώς αφαιρέστε ολόκληρο το σκληρό στρώμα.
Κάντε το κόλπο με τον πάγο
Βυθίστε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου σε μια σάλτσα. Το περιττό λάδι μαζεύεται αμέσως στον πάτο του πάγου. Όταν βγάλετε τον πάγο, βγαίνει και το λάδι μαζί του.
Χρησιμοποιήστε ψωμί
Πάρτε ένα μπολ και να στρώστε το κάτω μέρος αυτού του μπολ με μια ή δύο φέτες ψωμί. Μόλις τελειώσετε με το τηγάνισμα, τοποθετήστε το φαγητό πάνω στη φέτα ψωμιού. Τι συμβαίνει; Το ψωμί απορροφά όλο το περιττό λάδι και τα λίπη από τα τηγανητά.
Αποκαταστήστε την ισορροπία με ξύδι ή χυμό λεμονιού σε dressing σαλάτας
Το ξύδι , με την αιχμηρή και πικάντικη φύση του, μπορεί να είναι σωτήριο στο υπερβολικό λάδι. Ανάλογα με την αρχική συνταγή, μπορείτε να επιλέξετε βαλσάμικο, ξύδι από κόκκινο κρασί για φρουτώδη γεύση ή μηλόξυδο για μια ήπια και απαλή γεύση. Όταν προσθέτετε ξύδι, είναι ζωτικής σημασίας να το κάνετε σταδιακά, δοκιμάζοντας όσο προχωράτε. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα ανατρέψετε την ισορροπία πολύ προς την άλλη κατεύθυνση.
Ο χυμός λεμονιού μπορεί να είναι άλλο ένα εξαιρετικό αντίδοτο σε ένα εξαιρετικά λιπαρό dressing. Το φρεσκοστυμμένο λεμόνι δεν φέρνει απλώς οξύτητα, αλλά δίνει επίσης ένα φρέσκο, ζωηρό τόνο που μπορεί να τονώσει ολόκληρο το πιάτο. Θυμηθείτε, ο στόχος δεν είναι μόνο να αντισταθμίσετε το λάδι αλλά να βελτιώσετε το συνολικό γευστικό προφίλ του ντρέσινγκ.
Συστατικά όπως η μουστάρδα, τα γλυκαντικά ή τα φρέσκα βότανα μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω στην ισορροπία και να συμπληρώσουν τη συνολική γεύση του ντρέσινγκ σας. Εξάλλου, η μαγειρική είναι τόσο πειραματισμός όσο και ακρίβεια.
Χρησιμοποιήστε απορροφητικές χαρτοπετσέτες
Είναι ένα απλό κόλπο που χρησιμοποιείται σε πολλά νοικοκυριά. Όταν είναι αδύνατο να περιορίσετε τη λαχτάρα να δαγκώσετε σε ένα τραγανό, τηγανητό σνακ , μπορείτε να τοποθετήσετε το φαγητό σε απορροφητικό χαρτί αμέσως αφού το βγάλετε από το λάδι τηγανίσματος. Το χαρτί απορροφά το λάδι που δεν έχει ακόμη εισχωρήσει στο φαγητό και εξακολουθεί να υπάρχει στην επιφάνεια.
Βγάλτε το με κουτάλα
Πολλές φορές, βλέπετε ένα παχύ στρώμα λαδιού να επιπλέει στην κορυφή του πιάτου. Πάρτε μια κουτάλα και πιέστε την πάνω στο πιάτο για να στύψει το λάδι και να γεμίσει την κουτάλα. Πετάξτε το περιττό λάδι και απολαύστε το πιάτο σας χωρίς πολλές ενοχές.
Ψύξτε το πιάτο
Ψύξτε το πιάτο και το επιπλέον λάδι θα μαζευτεί στην κορυφή σχηματίζοντας ένα παχύ στρώμα. Στη συνέχεια, απλώς αφαιρέστε ολόκληρο το σκληρό στρώμα.
Κάντε το κόλπο με τον πάγο
Βυθίστε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου σε μια σάλτσα. Το περιττό λάδι μαζεύεται αμέσως στον πάτο του πάγου. Όταν βγάλετε τον πάγο, βγαίνει και το λάδι μαζί του.
Χρησιμοποιήστε ψωμί
Πάρτε ένα μπολ και να στρώστε το κάτω μέρος αυτού του μπολ με μια ή δύο φέτες ψωμί. Μόλις τελειώσετε με το τηγάνισμα, τοποθετήστε το φαγητό πάνω στη φέτα ψωμιού. Τι συμβαίνει; Το ψωμί απορροφά όλο το περιττό λάδι και τα λίπη από τα τηγανητά.
Αποκαταστήστε την ισορροπία με ξύδι ή χυμό λεμονιού σε dressing σαλάτας
Το ξύδι , με την αιχμηρή και πικάντικη φύση του, μπορεί να είναι σωτήριο στο υπερβολικό λάδι. Ανάλογα με την αρχική συνταγή, μπορείτε να επιλέξετε βαλσάμικο, ξύδι από κόκκινο κρασί για φρουτώδη γεύση ή μηλόξυδο για μια ήπια και απαλή γεύση. Όταν προσθέτετε ξύδι, είναι ζωτικής σημασίας να το κάνετε σταδιακά, δοκιμάζοντας όσο προχωράτε. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα ανατρέψετε την ισορροπία πολύ προς την άλλη κατεύθυνση.
Ο χυμός λεμονιού μπορεί να είναι άλλο ένα εξαιρετικό αντίδοτο σε ένα εξαιρετικά λιπαρό dressing. Το φρεσκοστυμμένο λεμόνι δεν φέρνει απλώς οξύτητα, αλλά δίνει επίσης ένα φρέσκο, ζωηρό τόνο που μπορεί να τονώσει ολόκληρο το πιάτο. Θυμηθείτε, ο στόχος δεν είναι μόνο να αντισταθμίσετε το λάδι αλλά να βελτιώσετε το συνολικό γευστικό προφίλ του ντρέσινγκ.
Συστατικά όπως η μουστάρδα, τα γλυκαντικά ή τα φρέσκα βότανα μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω στην ισορροπία και να συμπληρώσουν τη συνολική γεύση του ντρέσινγκ σας. Εξάλλου, η μαγειρική είναι τόσο πειραματισμός όσο και ακρίβεια.
cibum
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.