Αυτές είναι οι 8 φυλές σκύλων με το πιο δυνατό δάγκωμα

0
Ορισμένες φυλές έχουν εκπληκτικές δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα.

Οι σκύλοι είναι μοναδικά ζώα και οι διάφορες φυλές τους είναι απίστευτα διαφορετικές. Κάποια πράγματα όμως είναι κοινά.

Οι αγαπημένοι μας λοιπόν σκύλοι τρώνε, πίνουν, ξαπλώνουν με τις ώρες, κοιμούνται με τις ώρες, παίζουν, τρέχουν και φυσικά δαγκώνουν. Τι να κάνουμε, το δάγκωμα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Και μπορεί να μη δαγκώνουν εμάς- για αυτό βέβαια δεν παίρνουμε και όρκο- αλλά δαγκώνουν πολλά και διάφορα.

Η δύναμη του δαγκώματος ενός σκύλου εξαρτάται από κάποια πράγματα, όπως από το μέγεθος και το σχήμα του κρανίου του, από τη μυϊκή μάζα στα σαγόνια του και από την προδιάθεση της φυλής του. Κάθε φυλή σκύλου χαρακτηρίζεται από τη δική της δύναμη δαγκώματος. Ορισμένες φυλές έχουν εκπληκτικές δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα.

Η δύναμη του δαγκώματος- δύναμη της πίεσης- μετριέται σε λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI), που ποσοτικοποιεί την πίεση που ασκείται από τα σαγόνια ενός σκύλου κατά τη διάρκεια ενός δαγκώματος. Για να καταλάβουμε, ένας άνθρωπος έχει δύναμη δαγκώματος περίπου 120 έως 140 PSI, ενώ ένας, για παράδειγμα, σκύλος Ακίτα 400 PSI. Αμέσως καταλαβαίνουμε τη διαφορά.

Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η μεγάλη δύναμη δαγκώματος δεν σημαίνει απαραίτητα μεγαλύτερη επιθετικότητα ή επικινδυνότητα. Και επίσης κάθε σκύλος πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τη φυλή του.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε τη δύναμη δαγκώματος του κατοικίδιου ζώου σας ή έχετε γενικώς περιέργεια για το θέμα αυτό, που εδώ που τα λέμε είναι αρκετά ενδιαφέρον, σας παραθέτουμε τις 8 φυλές σκύλων-ξεκινώντας από το τέλος- με τα πιο δυνατά σαγόνια.

8. Ροτβάιλερ

Αυτή η φυλή με καταγωγή από τη Γερμανία αρχικά εκτράφηκε ως σκύλος προστασίας. Τα Ροτβάιλερ είναι γνωστά για τη δύναμή τους και την ευφυΐα τους. Έχουν αυτοπεποίθηση και είναι ισχυρά και επίμονα. Πρόκειται για μια ράτσα που γίνεται αξιαγάπητος σύντροφος με τη σωστή εκπαίδευση.

Οι σκύλοι αυτοί διακρίνονται για την ατρόμητη φύση τους. Τα Ροτβάιλερ είναι συχνά σκύλοι της αστυνομίας.

Το Ροτβάιλερ έχει δύναμη δαγκώματος 328 PSI.

7. Λεονμπέργκερ

Το Λεονμπέργκερ είναι μια γιγάντια φυλή σκύλου, του οποίου το όνομα προέρχεται από την πόλη Leonberg στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας. Η φυλή αυτή χαρακτηρίζονται από τη φιλική και ήπιων τόνων φύση της. Πρόκειται για πολύ έξυπνα σκυλιά, υπάκουα και καλοπροαίρετα. Αγαπούν να παίζουν και χρειάζονται αρκετή άσκηση κάθε μέρα. Οι μεγάλες βόλτες στη φύση είναι υποχρεωτικές.

Οι δυνατοί αυτοί σκύλοι για να προστατεύσουν τους κηδεμόνες τους γαβγίζουν δυνατά σε ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Το Λεονμπέργκερ έχει δύναμη δαγκώματος 399 PSI.

6. Ακίτα

Το Ακίτα είναι μια ιαπωνική φυλή σκύλου. Πρόκειται μάλιστα για μια από τις πιο δημοφιλείς και γνωστές φυλές σκύλων στην Ιαπωνία. Οι σκύλοι αυτοί είναι γνωστοί για την πίστη, την επαγρύπνηση και το προστατευτικό τους ένστικτο.

Τα Ακίτα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως αξιόπιστα κυνηγόσκυλα. Σήμερα συμβολίζουν την πίστη και την αφοσίωση. Λόγω της εμφάνισής τους, είναι μία από τις φυλές σκύλων με τις περισσότερες ομοιότητες με τον λύκο.

Έξυπνα, με αυτοπεποίθηση και πολύ ανεξάρτητα, τα σκυλιά αυτά πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά και να κοινωνικοποιηθούν έγκαιρα.

Και όσο για το δάγκωμα; Το Ακίτα έχει δύναμη δαγκώματος 400 PSI.

5. Presa Canario

Το Presa Canario είναι μια μεγάλη, ισχυρή φυλή σκύλου που προέρχεται από τα Κανάρια Νησιά. Οι σκύλοι αυτοί έχουν δυνατή κατασκευή και επίσης δυνατά δόντια. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν ως σκύλοι φρουράς και σκύλοι οδηγοί.

Το Presa Canarios δεν είναι για αρχάριους κηδεμόνες καθώς είναι δύσκολο να τα χειριστούν λόγω του μεγέθους και της δύναμής τους. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, αν θέλετε να υιοθετήσετε έναν τέτοιον σκύλο, είναι ότι χρειάζεται έγκαιρη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Οι σκύλοι αυτοί είναι συνήθως ήρεμοι αλλά μπορούν να γίνουν επιθετικοί αν δεν εκπαιδευτούν σωστά.

Το Presa Canario έχει δύναμη δαγκώματος 540 PSI.

4. Μαστίφ

Το Μαστίφ είναι μία από τις πολύ μεγάλες φυλές σκύλων. Παρά όμως το μέγεθός του, έχει πολύ γρήγορο χρόνο αντίδρασης σε περίπτωση κινδύνου. Το όνομα τα λέει όλα για αυτή τη φυλή, καθώς σημαίνει “προστάτης”.

Οι γίγαντες αυτοί, παρά το επιβλητικό παρουσιαστικό τους, είναι πολύ ήρεμοι. Όμως το δάγκωμά τους έχει τεράστια δύναμη. Το σαγόνι τους – όπως και το υπόλοιπο σώμα τους – είναι μεγάλο και δυνατό.

Το Μαστίφ έχει δύναμη δαγκώματος 556 PSI.

3. Dogo Argentino

Το Dogo Argentino είναι εντυπωσιακό κυνηγετικό σκυλί από την Αργεντινή, το οποίο εκτράφηκε για το κυνήγι του αγριόχοιρου. Η εντυπωσιακή δύναμη δαγκώματός του βοηθά να εξουδετερώσει αποτελεσματικά τα μεγάλα θηράματα.

Αν και το Dogo Argentino έχει εντυπωσιακή δύναμη στο σαγόνι, μπορεί να γίνει ένας αγαπημένος σύντροφος εάν εκπαιδευτεί σωστά και κοινωνικοποιηθεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό ο κηδεμόνας του να έχει υπόψη του τη μεγάλη του δύναμη και να το εκπαιδεύσει και καθοδηγήσει σωστά.

Το Dogo Argentino έχει δύναμη δαγκώματος έως και 600 PSI.

2. Cane Corso

Το Cane Corso είναι ιταλικός μολοσσός. Αυτή η δυνατή φυλή κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα με τα ισχυρότερα δαγκώματα.

Στην Ιταλία, το Cane Corso χρησιμοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να φυλάει τα χωράφια και τα αγροκτήματα. Η εντυπωσιακή δύναμη της γνάθου του είναι ένα σημάδι της μεγάλης του δύναμης αλλά και των προστατευτικών ικανοτήτων του.

Παρά όμως τη δύναμη αυτή του δαγκώματός του, ο σκύλος αυτός είναι στοργικός και πιστός σκύλος οικογένειας, όταν όμως εκπαιδεύεται σωστά.

Το Cane Corso έχει δύναμη δαγκώματος 670 έως 700 PSI.

1. Κανγκάλ

Ο σκύλος Κανγκάλ, ο οποίος είναι τουρκικός ποιμενικός, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με την ισχυρότερη δύναμη δαγκώματος. Το Kangal Shepherd Dog είναι μια παραδοσιακή τουρκική ράτσα μεγαλόσωμων σκύλων φύλακα. Το όνομα της φυλής προέρχεται από αυτό της πόλης και της περιοχής Kangal στην επαρχία Σίβας, την ανατολικότερη επαρχία της περιοχής της Κεντρικής Ανατολίας στην Κεντρική Τουρκία.

Το εκπληκτικό στην περίπτωση του συγκεκριμένου σκύλου είναι ότι αυτή η εντυπωσιακή δύναμη που έχει προέρχεται από ένα ζώο γνωστό για το προστατευτικό ένστικτο και την πίστη του. Ένα ζώο στοργικό και ευγενικό με τον άνθρωπο.

Τα Κανγκάλ προστάτευαν τα κοπάδια από λύκους, τσακάλια, ακόμη και από αρκούδες. Παρά την εντυπωσιακή του, όπως αναφέραμε, δύναμη δαγκώματος, το Κανγκάλ είναι ένας ευγενικός γίγαντας όταν κοινωνικοποιείται και εκπαιδεύεται καλά. Ένα σωστά εκπαιδευμένο και κοινωνικό Κανγκάλ δεν είναι επιθετικό. Αγαπάει μάλιστα ιδιαίτερα τα παιδιά.

Το Κανγκάλ έχει απίστευτη δύναμη δαγκώματος 700 έως 750 PSI.

Μυρτώ Τζώρτζου
topetmou
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top