Οι εργαζόμενοι ψήφισαν: Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι εργοδότες σήμερα στην Ελλάδα

0
Η εταιρεία Παπαστράτος αναδείχθηκε ελκυστικότερος εργοδότης.

Η Randstad, μία από τους παγκόσμιους ηγέτες στον κλάδο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας Employer Brand, που καταγράφει την ελκυστικότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των εργοδοτών από τους υποψηφίους. Στο πλαίσιο της μελέτης για την Ελλάδα, παράλληλα με τα αναλυτικά στοιχεία, αναδεικνύονται και οι πιο ελκυστικές εταιρείες, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων καθώς και των προτιμήσεων και των προσδοκιών των εργαζομένων και των υποψηφίων.

Στην έρευνα Randstad Employer Brand, η οποία διεξάγεται για έβδομο διαδοχικό έτος στην Ελλάδα, συμμετείχαν 3.500 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024

Η εταιρεία Παπαστράτος αναδείχθηκε ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024, για τέταρτη συνεχή χρονιά, πιστοποιώντας τη συνεκτική του στρατηγική για το ανθρώπινο δυναμικό του, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ Φαρμακευτική, η AEGEAN, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Βιομηχανία Παπαδοπούλου, που αναρριχήθηκε από την ένατη στην τέταρτη θέση της κατάταξης και η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Οι 5 πιο ελκυστικές εταιρείες κατατάσσονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η οικονομική ευρωστία και φήμη τους, η εργασιακή σταθερότητα και η ασφάλεια που προσφέρουν στους εργαζομένους τους.
Τη λίστα των 10 πιο ελκυστικών εργοδοτών συμπληρώνουν η εταιρεία ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), η ELPEN Φαρμακευτική, και, για πρώτη φορά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η εταιρεία Skroutz, καθώς και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).

Οι πιο ελκυστικοί κλάδοι

Ο φαρμακευτικός κλάδος συνεχίζει να ξεχωρίζει ως ο πιο ελκυστικός κλάδος στην Ελλάδα για το τρέχον έτος, με το 56% των εργαζομένων να δηλώνει την προθυμία του να εργαστεί σε εταιρείες του συγκεκριμένου τομέα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας και των καυσίμων (52%). Οι ισχυρότερες εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στους συγκεκριμένους κλάδους είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ, η οποία κατατάσσεται ως η πρώτη πιο ελκυστική εταιρεία στην Ελλάδα στον κλάδο της, μαζί με την ΕLPEN, η οποία κατέχει την έβδομη θέση, και η DEMO.
Στον τομέα της ενέργειας και καυσίμων, στην κορυφή βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ και ακολουθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil, ενώ στον κλάδο των ταξιδιών και τουρισμού, οι πιο ελκυστικές εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις είναι η AEGEAN, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Lampsa Hotels. Εντούτοις, οι διαφορές στην ελκυστικότητα μεταξύ των υπολοίπων κλάδων είναι μικρές, αποδεικνύοντας ότι οι εργοδότες ανταγωνίζονται όχι μόνο εντός του δικού τους κλάδου, αλλά και με πολλούς άλλους, προκειμένου να προσελκύσουν ταλέντα.

flash
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top