20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

0
ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους μας.

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους μας. Γεγονότα από την ιστορία που μπορεί να μας φανούν παράξενα αλλά που όμως έχουν συμβεί. Ας δούμε 20 παράξενα γεγονότα της ιστορίας.

1. Ο αυτοκρατορικός θρόνος της Ιαπωνίας είναι η παλαιότερη συνεχιζόμενη αριστοκρατική οικογένεια του κόσμου. Χρονολογείται από το 660 π.Χ.

2. Ο πύργος της Πίζας άρχισε να γέρνει μέσα στα 5 πρώτα χρόνια της κατασκευής του, δηλαδή όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για τον δεύτερο όροφο.

3. Σήμερα τραβιούνται περισσότερες φωτογραφίες κάθε δυο λεπτά, από ότι καθ’ όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα.

4. Όταν ο Αλ Καπόνε βγήκε το 1939 από το Αλκατράζ, η υγεία του ήταν πολύ κακή, εξαιτίας της σύφιλης. Το 1946 ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι η νοητική του κατάσταση ήταν ίδια με ενός 12χρονου παιδιού.

5. Στην αρχαία Ελλάδα το να πετάξεις ένα μήλο σε κάποιον ήταν δήλωση της αγάπης σου για αυτόν.

6. Το έθιμο των κεριών στα γενέθλια ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, όταν οι αρχαίοι πήγαιναν γλυκά διακοσμημένα με αναμμένα κεριά στο ναό της Αρτέμιδας. Τα κεριά ανάβονταν για να λάμπουν σαν το φεγγάρι, ένα λαϊκό σύμβολο που συνδεόταν με την Άρτεμη.

7. Ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης είχε στο υπνοδωμάτιό του, τον Πίνακα της Μόνα Λίζα.

8. Τα τελευταία λόγια του Αϊνστάιν είναι άγνωστα, διότι τα είπε σε νοσοκόμα, η οποία δεν γνώριζε Γερμανικά.

9. Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να βάλει ροδάκια στην καρέκλα του γραφείου του.

10. Η Ελισάβετ Β’ είχε συγγένεια με τον Βλαντ Γ’ Τέπες (σ.σ. Κόμης Δράκουλας).

11. Ο πιο επιτυχημένος πειρατής στον κόσμο ήταν μια γυναίκα που ονομάζονταν Ching Shih. Ήταν στην Κίνα μέχρι που ο Διοικητής του Στόλου της Κόκκινης Σημαίας την αγόρασε και την παντρεύτηκε. Επειδή ο σύζυγός της την θεωρούσε ίση και έγινε ενεργός πειρατής διοικητής στο στόλο.

12. Το Bloody Mary δεν ονομαζόταν πάντα Bloody Mary. Πρώτον, το δημοφιλές απεριτίφ ονομάστηκε “A Bucket Of Blood”. Μετά το Bucket Of Blood, μετονομάστηκε σε Red Snapper και, τελικά, καθιερώθηκε το Bloody Mary.

13. Κατά τη διάρκεια της βικτωριανής περιόδου, ήταν φυσιολογικό οι άνθρωποι να φωτογραφίζουν τους αγαπημένους μετά το θάνατό τους. Έντυναν τους πρόσφατα αποθανόντες συγγενείς τους με τα καλύτερα ρούχα τους και στη συνέχεια τους έβαζαν σε ζωντανές πόζες και τους φωτογράφιζαν. Το έκαναν αυτό για να διατηρήσουν μια τελευταία εικόνα του νεκρού αγαπημένου τους προσώπου.

14. Μεταξύ του 11ου και του 19ου αιώνα, ορισμένοι βουδιστές μοναχοί μουμιοποιήθηκαν με επιτυχία. Υιοθέτησαν μια πρακτική που ονομάζεται Sokushinbutsu στην οποία σταδιακά σταματούσαν την τροφή και το νερό και ουσιαστικά πέθαιναν από την πείνα κατά τη διάρκεια χιλίων ημερών. Πιστεύονταν ότι με την επιτυχή μουμιοποίηση του εαυτού τους, οι μοναχοί θα επιτύχουν πραγματική φώτιση.

15. Τα αυτοκίνητα δεν εφευρέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα τον 19ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι μηχανικοί Karl Benz και Emile Levassor εργάζονταν σε εφευρέσεις αυτοκινήτων. Ο Benz κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο αυτοκίνητο το 1886.

16. Στην Αρχαία Ελλάδα, πίστευαν ότι οι κοκκινομάλλες έγιναν βαμπίρ μετά το θάνατο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι κοκκινομάλληδες άνθρωποι είχαν πολύ χλωμό δέρμα και ήταν ευαίσθητοι στο φως του ήλιου – σε αντίθεση με τους Έλληνες της Μεσογείου, οι οποίοι είχαν σταρένια επιδερμίδα και σκούρα χαρακτηριστικά.

17. Ο συντομότερος πόλεμος στην ιστορία διήρκεσε 38 λεπτά. Ήταν μεταξύ της Βρετανίας και της Ζανζιβάρης και είναι γνωστός ως Αγγλο – Ζανζιβαρινός Πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος συνέβη στις 27 Αυγούστου 1896.

18. Ο ήχος που έγινε από την ηφαιστειακή έκρηξη Krakatoa το 1883 ήταν τόσο δυνατός που έσπασε τα τύμπανα ανθρώπων που βρίσκονταν 40 μίλια μακριά, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο τέσσερις φορές και ακούστηκε καθαρά 3.000 μίλια μακριά.

19. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν πλάκες πέτρας ως μαξιλάρια. Στην αρχαία Αίγυπτο, το κεφάλι θεωρούνταν η έδρα της πνευματικής ζωής και έπρεπε να φροντίζεται. Ως εκ τούτου, όταν έπεφταν στο κρεβάτι, οι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν τα κεφάλια τους στο κοίλο μέρος της πέτρας.

20. Ο ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ πολέμησε εναντίον των Ναζί στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο William Patrick Hitler (αργότερα William Patrick Stuart-Houston) κατατάχθηκε στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου υπηρέτησε ως νοσοκομειακός σωματοφύλακας καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου μέχρι το 1947.

Παναγιώτα Καραβία
maxmag
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top