Η νυμφομανής αυτοκράτειρα: Ζωή γεμάτη ερωτικά σκάνδαλα, ίντριγκες και ένα απαγορευμένο δωμάτιο

0
μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Η Αικατερίνη της Ρωσίας υπήρξε η μακροβιότερη και σπουδαιότερη αυτοκράτειρα της Ρωσίας όμως στην ιστορία έμεινε περισσότερο για την έντονη σεξουαλική της ζωή.

Η Ρωσίδα αυτοκράτειρα Αικατερίνη η Μεγάλη έχει εμπνεύσει πληθώρα άγριων φημών - συμπεριλαμβανομένου ότι έχτισε ένα «ντουλάπι» γεμάτο με έπιπλα με ερωτικά βοηθήματα δίπλα στη σουίτα των δωματίων της.

Η Μεγάλη Αικατερίνη υπηρέτησε ως αυτοκράτειρα της Ρωσίας για περισσότερα από 30 χρόνια κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, εκσυγχρονίζοντας τη χώρα και μετατοπίζοντας τις δομές εξουσίας της Ευρώπης. Και ως μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο πολλών εξωφρενικών φημών.

Ίσως το πιο ακραίο από αυτά ήταν οτι είχε έως και 300 εραστές.
Αλλά μια από αυτές τις φήμες είναι ότι η Αικατερίνη κάποτε παρήγγειλε μια συλλογή ερωτικών επίπλων. Αυτός ο μύθος φαίνεται να συνδέεται με ένα ζευγάρι ευρέως διαδεδομένων ασπρόμαυρων εικόνων ενός τραπεζιού και μιας καρέκλας διακοσμημένα με πορνογραφικές εικόνες. Πάντως ήταν αρκετά γνωστή η υποτιθέμενη ακόρεστη σεξουαλική όρεξη της

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι αυτά τα κομμάτια ανήκαν στην αυτοκράτειρα όμως. Η φήμη λέει πως ανήκαν στο κρυφό της δωμάτιο που χρησιμοποιούσε για τις συνευρέσεις της. Αλλά αν η ιστορία είναι αληθινή, σίγουρα απεικονίζει μια ενδιαφέρουσα εικόνα της προσωπικής ζωής της Μεγάλης Αικατερίνης. Μετά τη γέννηση του γιου και του κληρονόμου της, η ιδια συνέχισε να κάνει σχέσεις με διάφορους άντρες. Συνολικά, οι ιστορικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα είχε από 12 έως 22 εραστές στη διάρκεια της ζωής της.
Λέγεται ότι η βασίλισσα εξόπλισε αυτό το δωμάτιο με «μια σειρά από καρέκλες, γραφεία και οθόνες διακοσμημένες με πορνογραφικές εικόνες», σύμφωνα με ένα άρθρο του περιοδικού Sang Bleu του 2013. Ένας από τους τοίχους του θαλάμου φέρεται να ήταν πλήρως καλυμμένος με διακοσμητικούς ξύλινους φαλλούς όλων των σχημάτων και μεγεθών. Η ίδια είχε γράψει γι αυτό: “Είναι η κατάρα που με κυνηγά. Η καρδιά μου δεν αντέχει να μείνει ούτε μία ώρα χωρίς έρωτα”.

Η ιστορία λέει ότι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, δύο αξιωματικοί της Βέρμαχτ έπεσαν πάνω σε μια συλλογή ερωτικών επίπλων που φέρεται να είχε στην κατοχή της η Μεγάλη Αικατερίνη στη ζωή της και τράβηξαν φωτογραφίες των επίπλων.

Δυστυχώς, κανείς δεν κατάφερε ποτέ να βρει τα ερωτικά έπιπλα για περαιτέρω μελέτη. Είναι σίγουρα πιθανό απλώς να καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ανεξάρτητα από αυτό, οι εικόνες των φωτογραφιών δείχνουν ότι τέτοια κομμάτια υπήρχαν, είτε ανήκαν στη Μεγάλη Αικατερίνη είτε όχι. Ως εκ τούτου, αποτελούν μέρος μιας μακράς παράδοσης ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τα καθημερινά τους έπιπλα λίγο πιο απολαυστικά.

Γιάννης Παπαδόπουλος
e-daily
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top