9 κουλά σήματα που μάθαμε για να πάρουμε το δίπλωμα και δεν παίζει να δούμε στην Ελλάδα!

0
συνήθως πετυχαίνεις σπάνια ή και καθόλου.

Σήματα του ελληνικού κώδικά οδικής κυκλοφορίας. Ένα κεφάλαιο από μόνα τους. Δε λέω, είναι παραπάνω από απαραίτητη και σημαντική η γνώση και κατανόησή τους, τόσο για τη δική μας ασφάλεια όσο και για των υπολοίπων. Αλλά ρε παιδιά παραδεχτείτε το, υπάρχουν και κάποια σήματα τόσο κουλά όσο κι αυτός που τα σκέφτηκε και που συνήθως πετυχαίνεις σπάνια ή και καθόλου στους ελληνικούς δρόμους. Πάμε να δούμε μαζί 9 απ’ αυτά.

1.
Το σήμα αυτό υποδεικνύει πως η οδός που την ακολουθεί είναι υποχρεωτικής διέλευσης εφίππων. Απαγορεύεται δηλαδή η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος. Μπάτλερ my dear, ετοίμασε σε παρακαλώ την Ντόλυ.

2.
Το παραπάνω σήμα υποδεικνύει ραδιοφωνική συχνότητα πληροφοριών οδικής κυκλοφορίας. Ακούει το κέντρο; Λαμβάνει. ‘Εταιρος. Προσωπικά υπέθεσα ότι μόνο αυτός ο σταθμός πιάνει στην περιοχή που τοποθετείται το σήμα αυτό. Όχι, ε;

3.
Αυτό πάλι τι να σημαίνει, αναρωτιέστε. Αφήστε το έψαξα εγώ για εσάς. Σημαίνει ότι απαγορεύεται η είσοδος σε χειράμαξες στον δρόμο που ακολουθεί. Εγώ να σάς είμαι ειλικρινής υπέθεσα ότι απαγορεύεται η είσοδος με καnόνι και πήγα και το ξεφόρτωσα από το πορτμπαγκάζ, μη φάω και καμία κλήση άδικα.

4.
Αυτό και καλά είναι πληροφοριακή πινακίδα για συνεργείο επισκευής βλαβών. Ωραία ως εδώ αλλά το κ@υλιτσέκι στο σήμα πιο εργαλείο είναι; Γιατί μας βάζετε δύσκολα; Βάλτε ένα κατσαβίδι, μια πένσα, ένα γαλλικό κλειδί βρε αδερφέ. Παρακαλώ όποιος ξέρει πώς λέγεται ας αφήσει μήνυμα λατρείας.

5.
Αυτό λογικά σημαίνει «Πήξε στην κίνηση μ@λάκα, ενώ εμείς κολυμπάμε». Τι; Όχι; Πρόκειται, λέει, για πληροφοριακή πινακίδα που υποδεικνύει περιοχή κολύμβησης. Εμείς δηλαδή που αράζουμε 8 ώρες στην ξαπλώστα με τον καφέ, δεν μπορούμε να πάμε;

6.
Αυτό το σήμα λογικά το ζωγράφισε το ανιψάκι ή το παιδί αυτού που τη σκέφτηκε. Μόνο εγώ βλέπω ένα γουρουνάκι, το κεφάλι ενός καρχαρία και κάποιο άλλο ζωάκι; Μάλλον, αφού αυτό το σήμα σημαίνει ότι υπάρχει λιμενικός σταθμός εμπορικών οχηματαγωγών πλοίων. Άκου τώρα φαντασία.

7.
Μια μανία με τα χαριτωμένα άλογα τη διακρίνω, λες και συνηθίζουμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους μ’ άμαξες. Γιατί αυτή η πινακίδα αυτό ακριβώς σημαίνει, ότι επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε ζωήλατο όχημα.

8.
Τι φάση εδώ; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Καλό θα ήταν ν’ αποφεύγουμε τις κατάρες αφού λένε πως «η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφέντη της». Το έψαξα λοιπόν για να καταλάβω πώς λειτουργεί η υπηρεσία και διαπίστωσα ότι το σήμα αυτό σημαίνει ότι η ορεινή οδός -που αναγράφεται κάθε φορά- είναι ανοικτή ή κλειστή ανάλογα με τις ενδείξεις μέσα στα πλαίσια 1,2,3.

9.
Αυτό μπορεί να μην είναι ένα σήμα που συναντάμε σπάνια, αλλά θεωρώ πως αντιπροσωπεύει επάξια -σχεδόν- κάθε ελληνικό δρόμο κι οπότε δε γινόταν να μην αναφερθεί. Τι σημαίνει; Προσοχή κίνδυνος. Έτσι γενικά κι αόριστα. Πας στον δρόμο και δεν ξέρεις αν θα σού σκάσει κάποιο ζώο, κάποια άμαξα -μιας και τις χρησιμοποιούμε συχνά-, καρούμπαλά, λακκούβες, τα Ορκ. Πάντως εσύ πρόσεχε.

Μαρία Πακιακιό
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top