Νύφες & Πεθερές: Επτά ρόλοι, επτά Θεές

0
φαίνεται να καθοδηγούν μέχρι τις μέρες μας.

Τα ζώδια που συναντούμε συνήθως στους 7 τύπους πεθερών είναι τα εξής:

ΗΡΑ: ΛΕΩΝ, ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΖΥΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ: ΤΑΥΡΟΣ, ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΣΤΙΑ: ΥΔΡΟΧΟΟΣ, ΙΧΘΕΙΣ
ΕΚΑΤΗ: ΔΙΔΥΜΟΙ, ΚΡΙΟΣ
ΑΡΤΕΜΙΣ: ΤΟΞΟΤΗΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΘΗΝΑ: ΚΡΙΟΣ, ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε πεθερά και νύφη είναι θρυλική και έχουν χυθεί τόνοι μελάνι ανά τους αιώνες, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι ουσιαστικό, εκτός απ’ την χρονολογία. Κι έτσι το θέμα παραμένει πάντοτε βασανιστικά επίκαιρο.

Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε το ίδιο με μικρές παραλλαγές στον τρόπο. Απλά δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους κι ας χαμογελούν μέσα απ’ τα δόντια όταν βρίσκονται μαζί, για τα μάτια του κόσμου φυσικά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Και οι πεθερές ήταν κάποτε νύφες και ίσως αντιμετώπιζαν κι αυτές προβλήματα με την δική τους πεθερά. Τι είναι αυτό λοιπόν που τις κάνει να ξεχνάνε όταν αναλαμβάνουν να παίξουν τον άλλο ρόλο; Αυτό πρόκειται να διερευνήσουμε σήμερα μέσα απ’ τα αρχαία πρότυπα γυναικών που φαίνεται να καθοδηγούν μέχρι τις μέρες μας.

Φαίνεται λοιπόν πως τα πρότυπα και ο χαρακτήρας παίζουν τον πρώτο ρόλο στη συμπεριφορά και κάποια όχι και τόσο ορατά χαρακτηριστικά των ζωδίων. Σίγουρα όμως το ψυχολογικό υπόβαθρο της γυναίκας βαράει καμπανάκι κινδύνου και μόνο στο άκουσμα της λέξης "πεθερά" και στις δύο πλευρές. Στο υποσυνείδητο μας υπάρχει πάντοτε η γνώση, ότι απ’ τη νύφη στην πεθερά είναι ένας κύκλος δρόμος και το κλείσιμο πλησιάζει. Η νύφη είναι πάντοτε νέα και δροσερή και βρίσκεται στο ξεκίνημα της ζωής της, ενώ η πεθερά εμφανίζεται σαν πεπερασμένη αξία, που πάντοτε αναπολεί τη δική της φρεσκάδα και τη συγκρίνει με αυτήν της νύφης της και σπανιότερα της κόρης της. Και σ ‘αυτό το σημείο, πάντοτε γεννιούνται αρνητικά συναισθήματα. Το θέμα είναι πως τα διαχειρίζεται η κάθε μία που φτάνει σε αυτή τη θέση.

7 πρότυπα, 7 θρυλικοί χαρακτήρες, 7 ρόλοι πεθεράς, που μπορεί να γίνουν και θανάσιμες αν και οι δύο πλευρές δεν βάλουν νερό στο κρασί τους κι αν δεν αποδεχτούν ομαλά να παίξουν τον ρόλο τους και να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους και τα ένστικτα τους και με όπλο την λογική να μπουν στην ροή του κύκλου.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΗΡΑ

Το πρώτο αρχέτυπο δεν είναι άλλο από αυτό της Ήρας της ζηλιάρας αλλά στιβαρής συζύγου του Δία. Ο χαρακτήρας της Ήρας έχει εμπνεύσει πολλές πεθερές και δεν είναι κι ότι καλύτερο. Μη σου τύχει... Είναι αυτός ο τύπος γυναίκας που μεγαλώνοντας, προσπαθεί να τα έχει όλα υπό έλεγχο κι απ’ την πολλή σπουδή, παραμελεί τον εαυτό της και το συζυγικό κρεββάτι. Κατ' επέκταση δεν της ξεφεύγει τίποτα της αντίληψης της και φυσικά είναι καχύποπτη προς όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι νεαρότερες γυναίκες της προκαλούν ζήλια και δυσφορία, αφού της θυμίζουν τον χρόνο που σπατάλησε μακριά απ’ τα "θέλω" της, ακολουθώντας τα "πρέπει". Και τώρα η ηλικία της δεν της επιτρέπει κάποιες απολαύσεις απ’ την λίστα της, που διαρκώς συρρικνώνεται και φυσικά τα κουράγια της στερεύουν και δεν χαίρεται την ζωή με την φρεσκάδα της νιότης, κάτι που μπροστά στα μάτια της, κάνει η νύφη της. Κι αυτό την στεναχωρεί και την καταθλίβει και την κάνει μίζερη. Κι επειδή για την Ήρα κάποιος πρέπει να πληρώσει τα δικά της απωθημένα, η νύφη καλά θα κάνει να κρύβεται.

Κομματάκι δύσκολο βέβαια καθώς ο τύπος αυτός της πεθεράς, θα μένει σίγουρα στον από πάνω όροφο και φυσικά θα έχει τα κλειδιά του γιου της και θα μπαινοβγαίνει στο σπίτι όποτε γουστάρει κι άντε να την σταματήσεις.

Φυσικά θα κρίνει και θα κατακρίνει το καθετί που δεν είναι του γούστου της, γιατί βεβαίως είναι η "Ήρα" και έχει άποψη επί παντός επιστητού. Εννοείται ότι θα δίνει πάντα την συμβουλή της ή μάλλον θα την επιβάλλει με σθένος κι αν τολμήσει η νύφη να την αμφισβητήσει, μπορεί να ακούσει και την θρυλική ατάκα "χάρη σου κάναμε που σε βάλαμε στο σπίτι μας....(κοινή θνητή)". Η λέξη κλειδί για αυτόν τον τύπο πεθεράς είναι φυσικά η ΖΗΛΕΙΑ.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ο επόμενος τύπος πεθεράς που θα σκιαγραφήσουμε είναι αυτός της Αφροδίτης. Εδώ τις περισσότερες φορές εμφανίζεται μια νεότερη σε ηλικία πεθερά, καριερίστα και χειραφετημένη, ανεξάρτητη, που ξέρει τι θέλει απ’ την ζωή αλλά και πως να το παίρνει. Είναι μια πανέξυπνη πεθερά που διεκδικεί τα καλύτερα για τον εαυτό της και τα παίρνει με όποιον τρόπο.

Στη σχέση του ζευγαριού πιθανότατα θα είναι ψυχρή και απόμακρη έως και αδιάφορη, εκτός από τις γιορτές και τις συνάξεις γιατί ως γνωστόν "όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη". Στην προκειμένη περίπτωση θα καταφτάνει τελευταία για να κλέψει τις εντυπώσεις. Φυσικά θα συμπεριφέρεται σαν στο σπίτι της και θα είναι λαλίστατη όλο το βράδυ. Το κέντρο του κόσμου της είναι ο εαυτός της και θα την κάνεις δυστυχισμένη μόλις της ανακοινώσεις ότι θα γίνει γιαγιά. Αν σε εκνευρίζει, είσαι τυχερή γιατί αυτό θα είναι η αιτία να απομακρυνθεί απ’ το ζευγάρι πάραυτα.

Μην υπολογίζεις στην βοήθεια της και για κανέναν λόγο μην πιστέψεις ότι θα είναι η τρυφερή γιαγιά που θα φυλάξει τα εγγονάκια. Αν της τα αφήσεις στην Αθήνα, είναι πολύ πιθανό να τα βρεις στο Μιλάνο. Μην κάνεις το λάθος να την επισκεφτείς στο σπίτι της για καφέ ακάλεστη γιατί θα καταλήξεις να το καθαρίζεις, αφού η καθαριότητα δεν είναι το φόρτε της, αν βέβαια την πετύχεις εκεί. Αν όχι πετάξου μέχρι το κομμωτήριο και ίσως είσαι τυχερή... Ο μόνος τρόπος για να τραβήξει η νύφη την προσοχή της, είναι να είναι η νύφη πιο όμορφη και πιο θηλυκή απ' την πεθερά. Δεν είμαι πολύ σίγουρη όμως ότι το θέλει γιατί σ ‘αυτήν την περίπτωση θα έχει αποκτήσει έναν "θανάσιμο" εχθρό. Αν όντως είναι έτσι, μείνε σε απόσταση ασφαλείας γιατί της έχεις ξυπνήσει το "θανάσιμο" ένστικτο της, του ανταγωνισμού.

Η ζωή σου κι η ζωή της κι από μακριά κι αγαπημένες. Το ίδιο ισχύει κι αν έχει κόρη. Θα εμφανιστεί στο γάμο όσο πιο λαμπερή και φανταχτερή γίνεται, θα τραβήξει όλη την προσοχή ακόμα και με αρνητικό τρόπο (ούτως ή άλλως τα κουτσομπολιά δεν την ενοχλούν, κολακεύεται να ασχολούνται μαζί της) κι από κει και πέρα "μην τον είδατε τον Παναγή..." Φυσικά αν έχει ακόμα άντρα, μπορεί και να τον ξεχάσει στην εκκλησία. Για αυτήν τη πεθερά η διασκέδαση και οι απολαύσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Τα νιάτα τελειώνουν όμως, μόνο μην τολμήσεις να της το πεις. Η λέξη κλειδί για τον τύπο της Αφροδίτης είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Η Δήμητρα απ’ την άλλη είναι αυτό που λέμε η "χωριάτισσα" πεθερά, που αν την ρωτήσεις για WiFi θα σου πει "ότι έχει στο ψυγείο". Αν δεν την θέλεις πολύ κοντά σου, μην τολμήσεις να την ρωτήσεις "πως απλώνουν τραχανά...". Θα σου κατσικωθεί στο σπίτι, μέχρι να είναι σίγουρη ότι το καινούριο νοικοκυριό είναι σε πλήρη τάξη κι ότι η νυφούλα της έμαθε να φτιάχνει τις υπέροχες πίτες της, που λατρεύει ο γιος της. Κι όταν αποφασίσει ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί, τότε θα αποχωρήσει με πάταγο και τυμπανοκρουσίες για την βάση της. Κι αφού τακτοποιήσει τα μπογαλάκια της θα πάρει σβάρνα τις γειτόνισσες να τους εξιστορεί τα κατορθώματα της.

Στην πρώτη γιορτή όμως που θα ανταλλάξει τηλεφωνικές ευχές με τη νύφη, η επικοινωνία θα είναι σχεδόν καθημερινή κι αυτό που θα την ενδιαφέρει περισσότερο να μάθει, θα είναι αν είναι όλα όπως τα άφησε. Εκτός κι αν ο πελαργός χτυπήσει την πόρτα του ζευγαριού. Σ ‘αυτήν την περίπτωση θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η επικοινωνία θα γίνει κάθε 12 ώρες σαν την αντιβίωση. Καλό θα είναι να πάρεις μπλοκάκι να σημειώνεις τις συμβουλές γιατί κάπου κάπου θα σου βάζει "διαγώνισμα" κι αλίμονο σου αν σε πιάσει αδιάβαστη.

Υπομονή και μην την κακοκαρδίζεις γιατί όλα τα κάνει από καλοσύνη και αγνότητα. Το καλό που σου θέλω όμως, όταν την περιμένεις, μην ξεχάσεις να βάλεις το σεμεδάκι στην τηλεόραση κι αν έχεις αγοράσει σαιζλόνγκ να της πεις ότι το έκανες για εκείνη. Για να ξεκουράζεται και να την περιποιηθείς. Καθώς έχει συνηθίσει εκείνη να περιποιείται τους άλλους, το πιθανότερο είναι ότι θα στραβομουτσουνιάσει λιγάκι και ή που θα φύγει γρήγορα ή που θα κάνει κάθε μέρα γενική στο σπίτι. Άλλωστε η σαιζλόνγκ φαντάζει διάολος στα μάτια της. Η λέξη κλειδί για την Δήμητρα είναι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΕΣΤΙΑ

Η Εστία είναι ο ιδανικός τύπος πεθεράς γιατί είναι σοφή και διακριτική. Ξέρει ακριβώς πώς να ξεχωρίζει την δική της ζωή από τις ζωές των άλλων και δεν μπαίνει στον πειρασμό να κάνει σύγκριση εμπειριών. Απολαμβάνει τις εμπειρίες ξεχωριστά και κατανοεί απόλυτα ότι κάθε ηλικία έχει τις δικές της απολαύσεις. Ο γιος της είναι η αδυναμία της, γιατί κουράστηκε πολύ για να τον φτάσει στο τώρα και να τον καμαρώνει κι αυτό που πραγματικά θέλει από τη νύφη της είναι ο γιος της να είναι ευτυχισμένος. Γι αυτό στην πορεία γίνεται ο τύπος γιαγιάς που όλοι έχουμε λατρέψει. Είναι εκείνη η γιαγιά που θα ταΐσει τα εγγονάκια της, ακόμα και φοβερίζοντας τα με τον γνωστό "μπαμπούλα", θα τα μπανιάρει με στοργή και προδέρμ και θα τα βάλει για ύπνο με ένα τρυφερό παραμύθι που θα τους εξάψει τη φαντασία. Στο νοικοκυριό είναι γρήγορη και αποτελεσματική και όσο και να μην το παραδέχεται, πάντοτε θα παρακολουθεί το δικό σου διακριτικά, γιατί της αρέσει να εξελίσσεται με την εποχή.

Με το έξω δεν το 'χει και πολύ γιατί δεν έχει υπομονή με τον κόσμο που πηγαινοέρχεται σαν σίφουνας για αυτό μην την στείλεις να σου πληρώσει λογαριασμούς γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα λήξουν κι ακόμα θα το σκέφτεται. Για τα ψώνια προτιμάει τα καταστήματα της γειτονιάς οπότε ούτε λέξη για εμπορικά κέντρα και μεγάλα σουπερμάρκετ. Παρ'όλο που έχει πολλές γνώσεις, δεν τις μοιράζεται αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον, για αυτό αν την ρωτήσεις κάτι να είσαι σίγουρη ότι το ενδιαφέρον σου δεν είναι προσποιητό γιατί θα το καταλάβει και θα κλειστεί στο καβούκι της. Κι όταν γίνει ψυχρή απέναντι σου, δύσκολα θα την επαναφέρεις.

Πάντως μπορείς να την εμπιστεύεσαι και να την συμβουλεύεσαι χωρίς καμία επιφύλαξη και να είσαι σίγουρη ότι θα πάρεις πολύ σωστή συμβουλή. Όμως πρόσεξε γιατί έχει αδύναμο σημείο κι αυτό είναι ο γιόκας της κι αλίμονο σου αν τον κάνεις να υποφέρει. Τότε θα την βρεις μπροστά σου και θα έχεις να κάνεις μ' έναν θανάσιμο εχθρό. Για αυτό φρόντισε πάντοτε να την επαινείς για την δουλειά που έκανε με τον γιο της κι αν της λες και πόσο τυχερή αισθάνεσαι που τον έχεις, θα έχεις κερδίσει τον καλύτερο σύμμαχο ζωής. Μην τον υποτιμήσεις ποτέ στα μάτια της, γιατί για εκείνη είναι ολόκληρος ο κόσμος της και το πιο λαμπερό αστέρι. Η λέξη κλειδί για την Εστία είναι η ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ αφού το ρητό "τα εν οίκω μη εν δήμω" της ανήκει.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΕΚΑΤΗ

Η Εκάτη τώρα, είναι το ακριβώς αντίθετο της Εστίας. Είναι η αρχαία θεά προστάτιδα της Σελήνης και είναι η πιο επικίνδυνη, απρόβλεπτη και ύπουλη φυσιογνωμία. Έχει δύο πρόσωπα και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στη μεταχείριση της μεταξύ σας σχέσης. Στην εμφάνιση είναι μοντερνίζουσα, αλλά στους τρόπους κλασσική και σε κάποιες περιπτώσεις πουριτανή ή αυτό που λέμε, παλαιών αρχών και "τι θα πει ο κόσμος". Είναι ο τύπος της πεθεράς που θα τρέξει να γίνει φίλη σου αμέσως και μάλιστα επιστήθια, σε σημείο που θα έχει πρόσβαση στην γκαρνταρόμπα σου. Πρόσεξε την έκφραση της όταν θα σε δει με μίνι φούστα και θα σου πει "σου πάει πολύ" , γιατί είμαι σίγουρη ότι κατευθείαν σου έχει κολλήσει την ταμπέλα.

Είναι πολύ καλή στο να πείθει τους άλλους για την άποψη της και το ίδιο θα κάνει και μ ‘εσένα αν δεν κρατήσεις μια σχετική απόσταση απ’ την αρχή. Η παγίδα είναι ότι θα δείχνει ότι σε στηρίζει στα πάντα και θα σε κολακεύει με δώρα και προσφορές. Θα δείχνει πάντοτε πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει όμως πρόσεχε γιατί το "κόστος" είναι σχεδόν πάντα πολύ υψηλό και το "κοντέρ" της γράφει τις "χάρες" ασταμάτητα.

Στους απ' έξω πάντοτε θα σε επαινεί ειδικά σε αυτούς που δεν χωνεύει, αλλά θα πετάει και τις σποντίτσες της, του τύπου" η νύφη μου είναι μάλαμα, πολύ προκομένη, αλλά άτυχο το κορίτσι. Ψάχνει συνέχεια για δουλειά και τίποτα.... Ε, τι να κάνω κι εγώ, βοηθάω όσο μπορώ..." Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό είναι απολύτως χειριστική και δήθεν και ο σκοπός της είναι να παρακολουθεί τα πάντα και να τα έχει υπό έλεγχο. Αν νιώσει έστω και για μια στιγμή ότι δεν περνάει το δικό της, "την έκατσες τη βάρκα".

Η νύφη αν θέλει τα πάει καλά μαζί της, θα πρέπει να δεχτεί ότι θα λειτουργεί πάντοτε υπό την σκιά της πεθεράς που εννοείται ότι έχει άποψη για όλα και δεν σηκώνει αντιρρήσεις. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντοτε θα πολεμάει να περάσει το δικό της. Κι αν δεν το καταφέρνει με το καλό τότε "βγάζει νύχια" με απρόβλεπτες συνέπειες. Κανονικός "πόλεμος" σου λέω. Συνήθως αυτός ο τύπος πεθεράς έχει το μοναχογιό ή το μοναχοπαίδι, που δεν θέλει με τίποτα να αποχωριστεί, γιατί ποιος θα της κάνει τις δουλειές και ποιος θα την κοιτάξει στα γεράματα της, που δεν έρχονται ποτέ.... Θα προτιμούσε σίγουρα να μην παντρευτεί ποτέ, αλλά είναι κι ο κόσμος που κουτσομπολεύει, οπότε θα κατοχυρώσει να τον έχει από πολύ κοντά και ελεγχόμενο πλήρως. Παίζει πολλά χρόνια με το μυαλό του, οπότε άδικος κόπος να του κάνεις παράπονα για τη μαμά του. Αν δεν το 'χεις με τη διπλωματία θα υποφέρεις.

Ο τρόπος της για να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα είναι να τους πείθει ότι την χρειάζονται και δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς αυτήν. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα της και το πιο θανάσιμο στοιχείο της. Αν είσαι έξυπνη θα επωφεληθείς απ’ τα δώρα και τις προσφορές αλλά διπλωματικά θα βάλεις τις κόκκινες γραμμές σου. Ξέρεις εσύ, αυτές που αν πατήσει πάνω, τότε "τι θα πει ο κόσμος;" Γενικά μιλώντας είναι αυτός ο τύπος πεθεράς που πρέπει να αποφεύγεις αλλά αν δεν μπορείς να ξέρεις ότι μαζί με τον γιο πάει πακέτο κι η μαμά. Καλό κουράγιο. Λέξη κλειδί για την Εκάτη είναι ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΑΡΤΕΜΙΣ

Ο προτελευταίος τύπος πεθεράς είναι αυτός της Άρτεμης. Είναι ο τύπος της "δασκάλας" πεθεράς, που "έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι" και η νύφη πρέπει πάντοτε να την ακολουθεί και να την υπακούει αν θέλει να τα πάει καλά μαζί της. Είναι σοβαρή και μετρημένη στις κουβέντες της και ενίοτε αγέλαστη. Βλέπεις, είναι η σκληροτράχηλη αγωνίστρια της ζωής. Στις φωτογραφίες του γάμου πιθανόν θα ξεχωρίζει γιατί θα είναι το πιο βλοσυρό πρόσωπο. Το ίδιο "φοράει" και στις κηδείες. Είναι ο τύπος που πάντοτε παρουσιάζεται σαν "θύμα" και την γνωστή ατάκα "έχω κάνει εγώ θυσίες..." θα την ακούσεις πολλές φορές. Γιατί προφανώς είναι η γυναίκα που της χρωστάει μόνιμα η ζωή, αλλά και όλοι οι γύρω της για την ατέλειωτη προσφορά της σ ‘αυτούς που πιθανόν να είναι και υπερεκτιμημένη καθώς οι προθέσεις της μετράνε κανονικά για κείνη.

Είναι γκρινιάρα και παραπονιάρα και συχνά "λάμπει δια της απουσίας της". Πάντως ότι και να γίνει έχει μια καλή δικαιολογία για όλα. Εσύ τελικά για να τα πας καλά μαζί της θα πρέπει να την εξυπηρετείς πάντα και παντού ή να επιτρέπεις στο γιο της να το κάνει. Σε προειδοποιώ όμως θα τον τρέχει συχνά και μην παραξενευτείς αν το κρεββάτι σας είναι άδειο γιατί η μαμά του είναι "άρρωστη" και χρειάζεται .... συμπλήρωσε το εσύ, η λίστα είναι μεγάλη.

Αν δεν θέλεις να δεις το θανάσιμο πρόσωπο της, φρόντισε να μην επαληθεύσεις την παροιμία "η αλεπού 100 χρονών και το αλεπουδάκι 101" γιατί αν κάτι θα απαιτήσει από σένα απ’ την πρώτη στιγμή, αυτό είναι ο σεβασμός προς το πρόσωπο της, με τις γνώσεις της και τις εμπειρίες της. Όπως κατάλαβες έχεις να κάνεις με τον τύπο του "παντεπόπτη οφθαλμού". Πρόσεξε λοιπόν νυφούλα, αν δεν θέλεις να μπεις σε μια "θανάσιμη" δια βίου κόντρα, εσύ δεν ξέρεις τίποτα για το "φόνο". Η λέξη κλειδί για τον τύπο της Άρτεμης είναι η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ γιατί αν καταφέρεις και της κλέψεις ένα ειλικρινές χαμόγελο, μπορείς να ελπίζεις σε κάποια ισορροπία.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΑΘΗΝΑ

Τελευταία και τυχερή η πεθερά τύπου Αθηνά. Ο πιο παράξενος και αψυχολόγητος αλλά και ο πιο φιλικός προς τη νύφη τύπος πεθεράς. Γιατί παρά τη σοφία της βιάστηκε να ωριμάσει και δεν χάρηκε τα νιάτα της. Κατά βάθος παραμένει ένα τολμηρό παιδί για αυτό και συνεχώς ψάχνει καινούριες εμπειρίες και διασκεδάσεις. Είναι η "νεωτεριστική" πεθερά που προσαρμόζεται εύκολα στις περιστάσεις εκτός από αυτές που περιέχουν δράμα. "Ελαφρά τη καρδία" βρε παιδί μου κι αν έχεις σκοπό να διασκεδάζεις και να απολαμβάνεις την καινούρια σου ζωή, να την πάρεις μαζί σου και δεν θα χάσεις "

Αν ξενυχτάγατε μαζί και δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις θα σας κεράσει σουβλάκια. Έχει πολλές ευαισθησίες κι αδυναμίες αλλά τις κρύβει. Εσύ να ξέρεις πάντως ότι μια απ’ τις αδυναμίες της είναι ο γιος της κι ας μη νιώθεις ότι σε ξεχωρίζει. Αν αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό πρόβλημα και της ζητήσεις την βοήθεια της, θα είναι πάντοτε πρόθυμη να την προσφέρει, αλλά καθώς θα της έρθουν στη σκέψη τα δικά της βάσανα, μπορεί να είναι ευσυγκίνητη. Ουδείς τέλειος κι αυτή είναι η κλαψιάρα και πολύ συναισθηματική πεθερά. Τα σοβαρά και το δράμα τα αποφεύγει για αυτό καλύτερα αν είναι να πιάσεις κουβέντα μαζί της, να μιλάτε για ψάρεμα και περιπέτειες. Έχει χιούμορ και πάντα θα βρει κάτι έξυπνο να σου πει για να σου φτιάξει τη διάθεση.

Λατρεύει την οικογενειακή ζωή και για τα εγγόνια θα γίνει θυσία. Είναι ικανή να τα παρατήσει όλα και να κλειστεί τρεις μέρες στην κουζίνα να τους φτιάχνει λιχουδιές. Όμως όσο καλόκαρδη και τρυφερή είναι, άλλο τόσο γίνεται και παραπονιάρα αν νιώθει ότι δεν είναι μέλος της οικογένειας. Χρειάζεται να ανήκει και να περνάει χρόνο με τους δικούς της, αλλά πάντοτε διακριτικά και χωρίς να ξεπερνάει τα όρια. Γι αυτό αν δεν την πάρεις εσύ τηλέφωνο εκείνη θα σε πάρει μετά από μια εβδομάδα κι ας καίγεται να σε πάρει αμέσως. Πρόσεξε γιατί αυτό είναι το "θανάσιμο" σημείο της κι αν νιώσει ότι την αγνοείς ή προσπαθείς να την βάλεις στο περιθώριο, γίνεται "θηρίο" και 9 φορές στις 10 θα αντιδράσει σπασμωδικά. Και τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε.

Σαν απίστευτα συναισθηματικό άτομο που είναι, είναι και πολύ παρορμητικό και της είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει έναν καυγά, που θα μοιάζει με τον τρωικό πόλεμο και μετά άντε να ξεμπλέξεις. Όμως αντίστοιχα αυτά τα δύο χαρακτηριστικά της μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και ως πυροσβεστικά άμεσης δράσης, για αυτό αν σας πετύχει σε καυγά με τον γιο της και έχεις δίκιο, θα σε υπερασπιστεί μέχρι θανάτου. Πρόσεξε μόνο μην της πεις ποτέ ότι δεν μπορεί να καταφέρει κάτι που έχει βάλει στο μυαλό της επειδή την πήραν τα χρόνια. Το πλέον "θανάσιμο" λάθος που μπορείς να κάνεις κι ούτε σόλα στα παπούτσια σου δεν θα ΄θελα να είμαι. Άλλωστε το να ονειρεύεσαι είναι δωρεάν και οι πεθερές έχουν ψυχή. Κι όταν αυτή η πεθερά τολμάει να ονειρεύεται και να κάνει τρέλες και κανείς δεν της τη λέει, τότε ζήσατε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα...

astropedia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top