Τι μπορεί να τρελάνει από άγχος κάθε ζώδιο;

0
και πώς μπορεί να το καταπολεμήσει;

Κάθε ζώδιο φέρνει μια μοναδική ενέργεια και χαρακτηριστικά, που συχνά επηρεάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και αντιδρούμε στο στρες. Από τον παθιασμένο Κριό που αντιμετωπίζει τη ζωή με αποφασιστικότητα, μέχρι τον ευαίσθητο Καρκίνο που αντιλαμβάνεται και απορροφά τις ενέργειες γύρω του, οι αστρολογικοί πλανήτες διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικής μας εμπειρίας. Τι προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε ζώδιο που φτάνει στο σημείο να αγχωθεί και πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν και να το ξεπεράσουν αποτελεσματικά;

Ο Κριός ακολουθεί πολύ γρήγορους ρυθμούς στη ζωή του και το άγχος έχει γίνει το κολλητό του φιλαράκι, το οποίο δεν μπορεί να αποχωριστεί. Οι λόγοι για τους οποίους αγχώνεται, είναι πολλοί.

Τις περισσότερες φορές αγχώνεται από την πίεση που του ασκείται από τους γύρω του, να είναι καθώς πρέπει. Δεν του αρέσουν τα όρια και οι κανόνες και του προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι το γεγονός ότι πρέπει να είναι συνεπής, σταθερός, πιστός και όλα όσα του επιβάλλονται κατά καιρούς. Θέλει να αισθάνεται ελεύθερος από όλους και από όλα.

Επιπλέον, αγχώνεται όταν νιώθει ανταγωνισμό γύρω του, όμως αυτό το άγχος είναι τις περισσότερες φορές εποικοδομητικό, γιατί τον βοηθά να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, για να βγει νικητής.

Ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του άγχους ενός Κριού, είναι η ενασχόλησή του με αθλητικές δραστηριότητες, καθώς η αφιέρωση χρόνου στον εαυτό του!

Οτιδήποτε ταράζει την σταθερότητά, το πρόγραμμα και τις συνήθειες ενός Ταύρου, γίνεται ο πυρήνας του άγχους του.

Όσο ήρεμος και υπομονετικός και να δείχνει ένας Ταύρος, τόσο αγχώδης μπορεί να γίνει, όταν γύρω του συμβαίνουν αλλαγές που δεν τις είχε σχεδιάσει, πολύ απλά γιατί θέλει τον χρόνο του για να προσαρμόζεται σε καταστάσεις.

Επίσης, θα αγχωθεί πολύ και τις στιγμές που κάποιος θα τον πιέσει ντε και καλά, εδώ και τώρα να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ταύρος είναι αργός στις αποφάσεις του, θέλει να το σκεφτεί και να το ξανασκεφτεί, επομένως όταν δέχεται την πίεση να πάρει άμεσες και γρήγορες αποφάσεις, τότε χάνει τα αυγά και τα πασχάλια και αγχώνεται σε υπερβολικό βαθμό!

Ο Ταύρος ξεσπά το άγχος της ημέρας στο φαγητό, γι’ αυτό και σε περιόδους που έχει αρκετό στρες, θα δεις ότι αρχίζουν να πρήζονται οι κοιλίτσες και τα μπουτάκια.

Ο ιδανικός τρόπος διαχείρισης του άγχους του, είναι η επαφή του με την φύση και την τέχνη.

Ένας περίπατος σε ένα καταπράσινο πάρκο, η κηπουρική, ο χορός, η μουσική ή η ζωγραφική, τον βοηθούν να αποβάλει κάθε δυσάρεστο συναίσθημα.

Η στασιμότητα προκαλεί νεύρα στον Δίδυμο. Όταν αρχίζει να βλέπει ότι παραμένει στα ίδια και στα ίδια, χωρίς κάτι να αλλάζει στη ζωή του, πιέζεται και αγχώνεται! Όταν κάνει τα σχέδιά του και υπάρχουν συνεχώς καθυστερήσεις, αναβολές ή εμπόδια, τότε αρχίζει να στρεσάρεται.

Επιπλέον, όταν οι συνθήκες τον αναγκάζουν για κάποια περίοδο να περιοριστεί και να μην έχει τις ελευθερίες που είχε κάποτε, τότε αρχίζει να νιώθει έντονα το άγχος στην καθημερινότητά του, απλά και μόνο γιατί δεν είναι ο εαυτός του.

Συχνά θα τον παρατηρήσεις να αγχώνεται, όταν δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους γύρω του, όταν δεν μπορούν να καταλάβουν τα λόγια του και όταν υπάρχει επικοινωνιακό χάος γύρω του! Να θυμάσαι πως ένας Δίδυμος, έχει έντονο άγχος τις περιόδους του έτους, που ο Ερμής κινείται ανάδρομα!

Όταν ένας Δίδυμος είναι αγχωμένος, γίνεται νευρικός, λέει σκληρά λόγια και πολλές φορές γίνεται και αθυρόστομος.

Το στρες μπορεί να το ξεπεράσει, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ξεκινώντας μία νέα δραστηριότητα, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι ή μέσα από την διασκέδαση και την κοινωνική ζωή!

Ο Καρκίνος βιώνει έντονα τα συναισθήματά του και σπέρνει και τον πανικό όταν βρίσκεται σε περιόδους έντονου στρες!

Όταν τσακώνεται με αγαπημένα του πρόσωπα, όταν περνά περίοδο χωρισμού ή απομάκρυνσης με τον σύντροφό του ή όταν δεν καλύπτεται συναισθηματικά, τότε βιώνει μία αγχώδη περίοδο που τον καταβάλει ψυχοσυναισθηματικά.

Επιπλέον, συχνά θα του προκαλέσει άγχος το πρόβλημα ενός δικού του ανθρώπου, καθώς θα το βιώσει σαν να είναι δικό του και το στρες θα είναι έντονο.

Όταν ένας Καρκίνος είναι αγχωμένος, το ρίχνει στο κλάμα, τα βλέπει όλα μαύρα, απαισιοδοξεί και αρχίζει να μασουλάει.

Για να μπορέσει να διαχειριστεί και να ξεπεράσει τις περιόδους έντονου στρες, προτείνεται να περνά χρόνο με την οικογένεια, να πηγαίνει μία βόλτα στη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπά, να αλλάζει διάκοσμο στο χώρο του σπιτιού, αλλά και να απομονώνεται για λίγο, προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του!

Ο Λέοντας έχει κέφι για ζωή, είναι αισιόδοξος, χαμογελαστός και προσπαθεί να διαχειρίζεται το άγχος του, γιατί είναι ένα συναίσθημα που δεν του ταιριάζει. Είναι όμως ένα συναίσθημα που συχνά τον καταβάλει!

Τον αγχώνει το γεγονός ότι μπορεί να χάσει τα πρωτεία, ότι κάποιος άλλος μπορεί να του πάρει την θέση, ότι μπορεί να μην αναγνωριστεί η αξία του. Αγχώνεται στην σκέψη ότι μπορεί να μην πετύχει ένα προσωπικό του σχέδιο και πιέζεται όταν συναντά εμπόδια, παρόλο που δεν το βάζει κάτω.

Έχει άγχος όταν περνά ερωτική απογοήτευση, όταν έχει «φάει» απόρριψη στα αισθηματικά του και όταν δεν του δίνει σημασία το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει. Το πέρασμα των ετών, τα γηρατειά και οι πρώτες ρυτίδες πάντα τον αγχώνουν σαν σκέψη.

Όταν ένας Λέοντας είναι αγχωμένος, γίνεται πάρα πολύ υπερόπτης, αλλά και ανταγωνιστικός.

Υψώνει τα τείχη του εγωισμού του και απομονώνεται, το στάδιο αυτό όμως κρατά λίγο.

Για να ξεπεράσει το άγχος του, προτείνεται η ενασχόλησή του με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αλλά και η υιοθέτηση ενός μικρού κατοικιδίου, που μπορεί πραγματικά να απαλύνει κάθε πόνο και κάθε δυσάρεστο συναίσθημα.

Με ένα μόνιμο άγχος είναι ο Παρθένος καθημερινά. Τον αγχώνει η ροή της καθημερινότητάς του, η υποχρεώσεις και οι ευθύνες που έχει αναλάβει, γιατί θέλει σε όλα να λειτουργεί με συνέπεια και να είναι εντάξει σε ό,τι έχει αναλάβει.

Τον πιέζουν ψυχολογικά και του προκαλούν άγχος οι λογαριασμοί και οι οικονομικές του εκκρεμότητες, οι εργασίες που έχει αναλάβει και το γεγονός ότι κάποιες στιγμές διαταράσσεται το πρόγραμμα που έχει κάνει!

Επιπλέον, όταν παίρνει βάρος ή αισθάνεται ότι η φυσική του κατάσταση είναι καταβεβλημένη, αγχώνεται ότι κάτι κακό θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, ένας Παρθένος μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος του μέσα από την εξάσκηση νου και σώματος!

Η μελέτη, το διάβασμα, η γυμναστική και οι χειρωνακτικές εργασίες, μπορούν να τον βοηθήσουν να αποβάλει κάθε στρεσογόνο συναίσθημα.

Ένας Ζυγός αγχώνεται όταν αναγκάζεται να πάρει πρωτοβουλίες, όταν περνά μία περίοδο που έχουν πέσει στην πλάτη του πολλές ευθύνες και δεν έχει χρόνο για να περάσει καλά, για να διασκεδάσει ή για να δει τους φίλους του.

Αγχώνεται όταν το πρόγραμμά του είναι φορτωμένο, όταν οι γύρω του τον πιέζουν να αποφασίσει ο ίδιος για μία κατάσταση. Άγχος έχει όταν παίρνει προαγωγή στη δουλειά ή όταν τον φορτώνουν με νέες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η μοναξιά, ο χωρισμός και τα ερωτικά διλήμματα, στα οποία κατά καιρούς εμπλέκεται, είναι μία συνηθισμένη αιτία άγχους για αυτόν.

Ένας Ζυγός μπορεί να ξεπεράσει το άγχος του, αν ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών, της πρωτοβουλίας και της απόφασης σε κάποιον άλλον. Αυτό συνηθίζει να το κάνει, προκειμένου να ησυχάσει.

Ένας καλός τρόπος όμως για να αντιμετωπίσει το δυσάρεστο συναίσθημα του άγχους, είναι η ενασχόληση του με την τέχνη, ιδιαίτερα με την μουσική, καθώς και η σύσφιγξη σχέσεων με αγαπημένα του πρόσωπα.

Όταν το ταμείο είναι… μείον και λεφτά δεν υπάρχουν, ο Σκορπιός καταβάλλεται με έντονο άγχος!.

Θέλει να αισθάνεται την ασφάλεια και την σιγουριά ότι μπορεί να αποκτήσει ό,τι βάλει στο μυαλό του και, έστω και αν δεν σπαταλά πολύ χρήμα, θέλει το πορτοφόλι του να είναι γεμάτο, για ώρα ανάγκης.

Το άγχος είναι επίσης παρόν τις περιόδους που ο Σκορπιός δεν μπορεί να ξεχάσει ένα δυσάρεστο συμβάν, που κουβαλά μέσα του απωθημένα, τα οποία δεν έχει ξεπεράσει.

Άγχος του προκαλεί και η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει γύρω του κάποια πλεκτάνη, την οποία δεν έχει ακόμα εξακριβώσει, ότι οι άνθρωποι γύρω του κρατούν μυστικά ή του λένε ψέματα, ότι υπάρχει παρασκήνιο, το οποίο δεν μπορεί ακόμα να διαλευκάνει.

Όταν ένας Σκορπιός έχει άγχος, γίνεται σκληρός και απρόσιτος, όμως ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλει το στρες μίας δύσκολης μέρας, είναι το… σεξ! Με το σεξ ο Σκορπιός ανανεώνεται και διώχνει μακριά το άγχος.

Ο νευρικός Τοξότης αγχώνεται όταν του βάζουν πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να τηρήσει, όταν στην καθημερινότητά του υπάρχουν όρια, κανόνες, περιορισμοί, που δεν τον αφήνουν να κάνει όλα αυτά που του αρέσουν και επιθυμεί.

Τον αγχώνει πολύ το γεγονός ότι η δουλειά του ή τα οικονομικά του μπορεί να έχουν καθοδική πορεία, γιατί βάζει υψηλούς στόχους και θέλει εξέλιξη και όχι στασιμότητα! Ωστόσο, το θετικό με τον Τοξότη είναι η αισιοδοξία του, δεν χάνει το κουράγιο και την ψυχραιμία του, επομένως το άγχος πολλές φορές λειτουργεί αποδοτικά σε αυτόν.

Ένας καλός τρόπος για να αποβάλει το στρες, είναι να ασχοληθεί με αθλητικές δραστηριότητες, να ταξιδέψει, να βγει με φίλους, να ξεκινήσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο.

Το άγχος είναι καθημερινό φαινόμενο για τον Αιγόκερω, γιατί θέλει να είναι σε όλα σωστός, δίκαιος, συνεπής και πάνω από όλα, ζητά την δικαίωση, την αναγνώριση και την άνοδο!

Στον αγώνα της καθημερινότητάς του, έχει το άγχος να μην πει κανείς κακή κουβέντα για αυτόν, δεν θέλει να αποτύχει, επιζητά την εξέλιξη και την καταξίωση.

Αυτοί είναι και οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους πιέζεται, αγχώνεται, φυσά και ξεφυσά! Ο Αιγόκερως όταν έχει έντονο άγχος, πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά, αποκόβεται από το κοινωνικό του περιβάλλον και επικεντρώνεται μόνο στους στόχους του.

Ένας καλός τρόπος για να νιώσει καλύτερα, είναι να πάρει ενέργεια από τη φύση.

Ένας περίπατος στο δάσος, μία βόλτα στην εξοχή ή περπάτημα στην παραλία είναι ό,τι καλύτερο για τον Αιγόκερω.

Ένας καλός τρόπος για να αποφεύγει το άγχος, είναι να ξεκινά την ημέρα του κάνοντας γυμναστική!

Τον αγχώνει η κατάσταση που επικρατεί γύρω του, τα κοινωνικά προβλήματα, η δυστυχία των ανθρώπων γύρω του, οι άστεγοι, οι άποροι και όσοι πραγματικά έχουν αυτή τη στιγμή ουσιαστικούς λόγους για να μην είναι καλά.

Τον αγχώνουν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Εκτός από τα συλλογικά ζητήματα, που του σφίγγουν το στομάχι και του προκαλούν άγχος, στον προσωπικό τομέα τον αγχώνει όταν αναγκάζεται να κάνει πράγματα, που ο ίδιος δεν έχει επιλέξει.

Πιέζεται με τις «αγγαρείες», έχει στρες όταν πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη τακτική ή πρόγραμμα. Τον ενοχλεί πολύ επίσης και έχει άγχος, όταν δημιουργούνται παρεξηγήσεις στο κοινωνικό του περιβάλλον.

Όταν ένας Υδροχόος είναι αγχωμένος, επαναστατεί, κάνει αλλαγές και φροντίζει να αποδείξει την διαφορετικότητά του. Για να αποβάλει το άγχος του, μπορεί να ασχοληθεί με συλλόγους, φιλανθρωπικές οργανώσεις ή να περνά περισσότερο χρόνο με τους φίλους του!

Ο Ιχθύς έχει ευαίσθητο συναισθηματικό κόσμο, ανασφάλειες και φοβίες, που είναι και η βασική αιτία που τον κάνει να καταβάλλεται από άγχος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα δεις στρεσαρισμένο τον Ιχθύ.

Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής: Όταν δεν του τηλεφωνεί το άτομο που αγαπά, όταν απομακρύνεται από τους κοντινούς του ανθρώπους, όταν ξυπνά ξαφνικά από τον φανταστικό κόσμο που είχε πλάσει στο μυαλουδάκι του.

Όταν ένας Ιχθύς είναι αγχωμένος ιδρώνει, χάνει τα λόγια του, κλείνεται στον εαυτό του, κλαίει και φέρνει τον κατακλυσμό.

Για να αποβάλει το στρες, προτείνεται το διάβασμα, το κολύμπι και οι ζεστές, τρυφερές στιγμές με άτομα, που τα αισθάνεται κοντά του.in


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top