9 ακραία μυστικά για τη σεξουαλική ζωή των αρχαίων Αιγυπτίων

0
θεωρούσαν την ερωτική πράξη ως φυσικό κι ουσιαστικό μέρος της ζωής μας.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε αναλύσει σε βάθος το σεξ, μιας και πρόκειται για ένα σπορ που κανείς ποτέ δεν πρόκειται να βαρεθεί. Άλλωστε, η σεξouαλικότητα και το σεξ είναι θέματα που απασχολούσαν τους ανθρώπους από τα αρχαία κιόλας χρόνια κι ίσως τότε το θέμα αυτό δεν ήταν και τόσο ταμπού όσο σήμερα.

Προσωπικά πάντα με μάγευε η φιλοσοφία, η σκέψη, ο πολιτισμός των αρχαίων Αιγυπτίων, οι απόψεις κι οι τρόποι τους πάνω σε όλα τα θέματα μεταξύ αυτών και των ερωτικών τους πεποιθήσεων. Και σ’ αυτές θα εστιάσουμε και σήμερα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έζησαν στις εκβολές του Νείλου πριν από 3000 χρόνια και γύρω τους έχει χτιστεί μια παρακαταθήκη αντιλήψεων και μύθων, η οποία μας γοητεύει μέχρι και σήμερα. Η προσέγγισή τους για τον έρωτα και το σεξ, ήταν κάπως μοναδική και μπορεί να έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά θεωρούσαν την ερωτική πράξη ως φυσικό κι ουσιαστικό μέρος της ζωής μας. Γιόρταζαν τη σεξoυαλικότητα θεωρώντας πως είναι θείο δώρο σταλμένο από τους Θεούς. Ήταν ο τρόπος σύνδεσης με τους Θεούς, γι’ αυτό και κάποια τελετουργικά περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και σεξoυαλικές πράξεις.

Πάμε να δούμε σε μεγαλύτερο βάθος τα 9 μυστικά των Αιγυπτίων για το σεξ:

1. Αυνανισμός

Ο πρώτος Αιγύπτιος Θεός έφερε μόνος του στον κόσμο τα παιδιά του και μόνος του δημιούργησε τον εαυτό του. Από το σπέρμα του γεννήθηκε η φυλή των Θεών που κυριάρχησε στο σύμπαν. Γι’ αυτούς το σπερματoζωάριo είχε μαγικές ιδιότητες και δύναμη αυτογονιμoποίησης. Η κινητήριος δύναμη ήταν η εκσπερμάτωση από τον αυνανισμό και για τους Αιγύπτιους είχε τόσο μεγάλη σημασία που την είχαν συνδέσει με την άμπωτη και τη ροή του ποταμού Νείλου.

2. Moνογαμiα

Η μοιχεiα τιμωρούνταν με θάνατο για τις γυναίκες και σε εξαναγκασμό διαζυγίου για τους άντρες. Είπαμε καλοί – καλοί κι απελευθερωμένοι οι Αιγύπτιοι, αλλά είχαν κι αυτοί τα κολληματάκια τους. Μπορεί να ήταν απόλυτα απελευθερωμένοι αλλά στο κομμάτι της μοιχεiας ήταν απόλυτοι, ακόμη κι αν αφορούσε και μέλος της οικογένειας Φαραώ. Η μονογαμία ήταν το υπέρτατο ιδανικό τους.

3. Περί παρθενίας ο λόγος

Η λέξη παρθένα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο των Αιγυπτίων και δεν αποτελούσε καν πρόβλημα δεδομένου των συνθηκών της εποχής. Μια ανύπαντρη γυναίκα μπορούσε να συνάψει όσες σχέσεις ήθελε χωρίς να κατακριθεί για αυτό. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός πως σε περίπτωση εγκυμοσύνης εκτός γάμου είχε δικαίωμα να αποφασίσει η ίδια αν θα κρατήσει ή όχι το παιδί. Η αυτοδιάθεση του σώματος ήταν δεδομένη.

4. Λατρεία στα πορνό.

Οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τα πορνό. Πριν ακόμη τα δικά μας πορνoγραφικά περιοδικά και σαιτ, στην Αρχαία Αίγυπτο είχε ανακαλυφθεί πάπυρος που περιέγραφε αναλυτικά τις συνoυσίες ενός άνδρα με διάφορες γυναίκες.

5. Η μαγεία στο σεξ

Οι γνωστές κούκλες βoυντού ήταν ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγείας. Τα ειδώλια ήταν τρυπημένα με χάλκινα καρφιά και συνοδευόταν από ξόρκια γραμμένα πάνω σε μολύβδινη πλάκα. Στα ξόρκια ευχόνταν να μην μπορούν να φάνε, να πιούν ή να μη μπορούνε να πάνε με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους ίδιους.

6. Πεoλειχiα

Αγαπημένη, μάλλον, συνήθεια των Αιγύπτιων. Γνωστός ο μύθος του Όσιρις ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αδερφό του. Η αδερφή κι σύζυγός του προσπάθησαν να μαζέψουν τα κομμάτια του σώματός του αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το πέος του. Έτσι έφτιαξαν ένα πέος από πηλό, στο οποίο κατάφεραν να δώσουν ζωή με τη πεoλειχiα. Οι Αιγύπτιοι αναφέρεται πως ήταν από τους πρώτους λαούς που χρησιμοποίησαν κόκκινο κραγιόν για να διαφημίσουν τις ικανότητές τους στον στοματικό έρωτα.

7. Ποικιλία

Οι Αιγύπτιοι είχαν μια ποικιλία σεξoυαλικών πρακτικών που ήταν αποδεκτές από τον κόσμο τους. Έτσι λοιπόν το πρωκτικό και το ομαδικό σεξ ήταν μέσα σ’ αυτές.

8. Ομοφυλοφιλiα.

Το μόνο που δεν ήταν έγκλημα ή αμαρτία για τους Αιγύπτιους ήταν η ομοφυλοφιλiα. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν πως η σεξoυαλική έλξη δεν έχει φύλο και τιμούσαν αυτή την ποικιλομορφία.

9. Γυναικείος αυνανισμός.

Στον γυναικείο αυνανισμό τα πράγματα είναι λίγο πιο ασαφή, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές αναφορές. Υπάρχει όμως η περίφημη ιστορία της Κλεοπάτρας, η οποία είχε τη πρώτη σεξouαλική βοήθεια με ένα παιχνίδι το οποίο αποτελούνταν από μία άδεια κολοκύθα ή ένα κουτί γεμάτο από μέλισσες, οι οποίες με το βουητό τους δονούσαν το κουτί και χρησιμοποιείτο ως βοηθητικός τρόπος αυτoϊκανοποiησης.


Όλη αυτή η φιλοσοφία και στάση ζωής γύρω από το σεξ και τον έρωτα στη Αρχαία Αίγυπτο μας εξιτάρει και μας γοητεύει. Η ποικιλομορφία, η απελευθέρωση κι ο τρόπος που υμνούσαν τα παραπάνω, με την αναγνώριση κάθε φύσης της ανθρώπινης σεξoυαλικότητας είνα πραγματικά ελκυστικός και μη αναμενόμενος. Εμείς για κάποια από αυτά αγωνιζόμαστε ακόμη και σήμερα και για ‘κείνους δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προκαταλήψεις να ταλανίζουν τις ζωές τους. Μήπως να πάρουμε ένα μάθημα από αυτούς;

Ταρασία Γεωργιάδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top