Πού βρίσκεται ο κίτρινος πύργος της Αττικής και η ιστορία του

0
σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα.

Πόσα αξιοθέατα, κτήρια και μνημεία ιστορίας υπάρχουν γύρω μας και μας είναι εντελώς άγνωστα ή απλώς έχουμε ακούσει γι' αυτά λίγα πράγματα; Ένα από αυτά για τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω, είναι ο άγνωστος σε πολλούς κίτρινος πύργος της Αττικής. Από τα ιδιαίτερα σημεία στην περιφέρεια από τα οποία μπορεί να έχουμε περάσει δίπλα αλλά δε γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για την ιστορία τους και το ρόλο που αυτά έπαιξαν. Ο κίτρινος πύργος της Αττικής ή αλλιώς ο πύργος στο Κτήμα Μπενάκη ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος. Και φυσικά μετρά αιώνες ζωής στην βάση του αλλά και πολλές τροποποιήσεις μέσα στα χρόνια.
Ο κίτρινος πύργος της Αττικής όπως συνηθίζουν αρκετοί να τον αποκαλούν βρίσκεται στην λεωφόρο του Κάτω Σουλίου. Είναι σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα. Θα τον εντοπίσεις όπως είπαμε, μέσα στο παλιό κτήμα Μπενάκη. Μάλιστα, εκτός από τον κίτρινο πύργο, μέσα στο συγκεκριμένο χώρο θα δεις τουλάχιστον δύο ακόμα κτίρια τα οποία είναι κάπως πιο επιβλητικά τα οποία επίσης έχουν χαρακτηριστεί ως «πύργοι».
Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται πρόκειται για πιο πρόσφατες κατασκευές που δεν είχαν ως βάση τους κάποιον πύργο. Ο συγκεκριμένος πύργος, σύμφωνα με τον Καστρολόγο, είναι παλιός φράγκικος πύργος. Ένας πύργος ο οποίος έχει υποστεί εκτεταμένες τροποποιήσεις μέσα στην διάρκεια των ετών και μέχρι να έχει τη σημερινή του μορφή.
Σχετικά με τον ρόλο του και πώς γνωρίζουμε τη χρησιμότητά του, σύμφωνα με ερευνητές μέσα στο κτήμα Σούτσου (το εν λόγω παλιότερα) υπήρχε ένας μεσαιωνικός πύργος. Αυτός ο πύργος ο οποίος ήταν σε καλή κατάσταση χρησίμευε σαν αποθήκη γεωργικών προϊόντων.
Θεωρείται, λοιπόν, ότι πρόκειται για τον ίδιο πύργο αλλά με τροποποιήσεις και σίγουρα εκτεταμένες ζημιές. Και αυτός δεν είναι ο μοναδικός που υπάρχει ή υπήρχε στην Αττική. Γνώριζες για παράδειγμα τον άγνωστο γιγάντιο Πύργο στην Ακρόπολη που δεν υπάρχει πια; Σίγουρα θα ξέρεις τον θρυλικό Πύργο της Πλακεντίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και οι άγνωστοι εντυπωσιακοί νεογοτθικοί πύργοι στην Αθήνα. Δες από ψηλά πώς είναι σήμερα ο άγνωστος κίτρινος πύργος της Αττικής, μέσα από το βίντεο του καναλιού n.p. production και βάλε στο πρόγραμμά σου μια επίσκεψη...


Πώς θα πάω στο κτήμα Μπενάκη με τον κίτρινο πύργο της Αττικής

Ο κίτρινος πύργος της Αττικής. στο κτήμα Μπενάκη βρίσκεται στην λεωφόρο του Κάτω Σουλίου, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα. Ο κίτρινος πύργος της Αττικής βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και θες περίπου 1 ώρα για να φτάσεις εκεί. Ο πιο εύκολος δρόμος είναι μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος. Από το κέντρο της Αθήνας, κινείσαι μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια προς Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι να μπεις στην Αττική Όδο και να βγεις στην έξοδο Ραφήνα. Μέσω της Μαραθώνος φτάνεις στη Λεωφόρο Σουλίου προς το κτήμα Μπενάκη και τον κίτρινο πύργο.

exploringgreece
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top