Χοιρινά μπριζολάκια πεντανόστιμα με ντομάτα, θυμάρι & γευστικές πατάτες baby

0
που θα σας τρελάνουν!

Λαχταριστά χοιρινά μπριζολάκια που λιώνουν στο στόμα, μαγειρεμένα με ντομάτα και θυμάρι, μαζί με πεντανόστιμες πατατούλες μπέιμπι που θα τρελάνουν όποιον τις δοκιμάσει με την υπέροχη γεύση τους. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό πιάτο με εξαιρετική γεύση, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά συνταγής

Για το χοιρινό

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 ml λευκό κρασί
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ολόκληρα
1 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Για τις πατάτες baby

750 γρ. baby πατάτες
150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
4 μικρά κλωναράκια θυμάρι, ολόκληρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για το χοιρινό: Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, την αφήνετε να ζεσταθεί καλά και μετά ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τις μπριζόλες και τις σοτάρετε για περίπου 3 λ από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 4-5 λ. Μετά ρίχνετε τον πελτέ, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες, το θυμάρι, το γλυκάνισο και αλατοπίπερο.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 25-30 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 3 λ μαγειρέματος προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και μόλις είναι έτοιμο το φαγητό το αποσύρετε από τη φωτιά.

Για τις πατάτες baby: Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε χοντρό αλάτι και τις πατάτες και τις βράζετε για 15-20 λ. Στη συνέχεια τις σουρώνετε, τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν και μετά τις πιέζετε με την παλάμη του χεριού σας, ώστε να σπάσουν.

Κατόπιν, τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύετε.

Αμέσως μετά, απλώνετε τις πατάτες στο τηγάνι, ρίχνετε πιπέρι, δοκιμάζετε το αλάτι και διορθώνετε με χοντρό αλάτι, και τις τηγανίζετε για 2-3 λ από την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις σερβίρετε αμέσως με τα ζεστά χοιρινά μπριζολάκια με τη σάλτσα τους.

tip:

1. Βράζουμε πρώτα τις πατάτες, για να γίνουν πιο τραγανές κατά το μαγείρεμα.

2. Μπορούμε στις πατάτες να προσθέσουμε χοντρό αλάτι, αντί για κανονικό.

giorgostsoulis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top