Βρες το χόμπυ που σου ταιριάζει σύμφωνα με το ζώδιο σου

0
Θέλεις να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι;

Οι ρυθμοί ζωής είναι γρήγοροι, το άγχος μας καταβάλει και ο χρόνος που απομένει για να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας είναι περιορισμένος. Ωστόσο η ενασχόλησή μας με ένα χόμπυ, μας βοηθά να γεμίσουμε και πάλι τις μπαταρίες μας και να αναζωογονηθούμε. Διάβασε ποιο χόμπυ ταιριάζει στο ζώδιό σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο μόνο για σένα, σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα!



Είσαι ένας δραστήριος και υπερ κινητικός άνθρωπος και σου αρέσουν οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής. Τα χόμπυ που σου ταιριάζουν είναι όσα έχουν δράση, που μπορείς να διοχετεύσεις όλη την ενέργεια που απορρέει από μέσα σου. Ενώ άλλοι άνθρωποι μπορεί να χαλαρώνουν διαβάζοντας ένα βιβλίο, εσύ προτιμάς δραστηριότητες που θα σου προσφέρουν σωματική άσκηση. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος της καθημερινότητας, παράλληλα όμως θα ενισχύει και την αυτοπεποίθησή σου, γιατί θα έχεις ένα ακόμη κίνητρο να θέλεις να διαπρέψεις! Ο στίβος, η ποδηλασία, η αεροβική γυμναστική και το κολυμβητήριο, είναι τα ιδανικά χόμπυ που μπορείς να ακολουθήσεις για να αξιοποιήσεις μερικές στιγμές απόλαυσης για τον εαυτό σου.



Σου αρέσουν οι χαλαροί ρυθμοί και δεν αντέχεις την πίεση! Η σωματική άσκηση είναι για σένα κουραστική και την αποφεύγεις όσο μπορείς...επομένως αν σκέφτεσαι να γραφτείς σε γυμναστήριο έτσι απλά για να ξεκινήσεις ένα χόμπυ, να ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα το βαρεθείς πολύ γρήγορα. Σου ταιριάζουν οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με χειρονακτική εργασία. Η κηπουρική είναι ένα χόμπυ που θα μπορούσες ασχοληθείς με ευχαρίστηση, γιατί λατρεύεις τα λουλούδια και σου αρέσει να επικρατεί η αισθητική στο χώρο που ζεις. Ακόμα και αν δεν έχεις κήπο, στόλισε τη βεράντα σου με όμορφες γλάστρες και αφιέρωσε λίγο χρόνο την ημέρα για να περιποιείσαι τα φυτά σου. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις χαλαρότητα και δημιουργικότητα. Οι γυναίκες Ταυρίνες μπορούν να επιλέξουν σαν χόμπυ τη μαγειρική, τη γλυπτική ή ακόμα και το πλέξιμο.



Δεν είναι ποτέ δυνατόν ένας Δίδυμος να μην έχει παραπάνω από ένα χόμπυ!... Είσαι πολυτάλαντος, σου αρέσει να ασχολείσαι με αρκετά πράγματα μαζί, αλλά γρήγορα βαριέσαι ότι ξεκινάς. Οι ρυθμοί «σπίτι – δουλειά » και «δουλειά – σπίτι» είναι ανιαροί για σένα, για αυτό πάντα φροντίζεις να ασχολείσαι και με κάποιο χόμπυ για να ξεσπάς το άγχος σου και να αναπτερώνεσαι. Σου ταιριάζει πολύ ο αθλητισμός και ιδιαίτερα τα περίεργα, δύσκολα αθλήματα. Το σκι, η ιστιοπλοΐα, το σκουός είναι μερικά από τα χόμπυ που θα λατρέψεις, γιατί θα σου προσφέρουν δράση, περιπέτεια και θα ξυπνούν όλες σου τις αισθήσεις. Για τις ώρες που δεν θέλεις να ασχοληθείς με σωματική άσκηση, θα τα πήγαινες περίφημα με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, το διάβασμα ενός βιβλίου ή ακόμα και με την συγγραφή! Όσο χρόνο και να σε απασχολεί η δουλειά σου, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια και να μην έχεις χρόνο για ένα χόμπυ που θα σε γεμίζει!



Μετά από μία δύσκολη μέρα η μοναδική επιθυμία σου είναι να επιστρέψεις στη «φωλιά» σου (δηλαδή στο σπίτι σου) και να περάσεις λίγο ευχάριστο χρόνο με την οικογένειά σου! Το αγαπημένο σου χόμπυ είναι αναμφισβήτητα η μαγειρική! Μετά από μία απαιτητική ημέρα, νιώθεις ότι χαλαρώνεις ετοιμάζοντας ένα νόστιμο δείπνο για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Παρόλα αυτά εμείς θα σου προτείναμε να αφιερώσεις λίγο χρόνο, για ένα χόμπυ που θα σου προσφέρει και σωματική άσκηση. Η πρότασή μας είναι να ασχοληθείς με ένα σπορ χαμηλών τόνων, έτσι απλά για να κρατιέσαι σε φόρμα, για παράδειγμα το γκολφ, το κολύμπι, το bowling. Αν δεν έχεις το χρόνο να ενταχθείς σε μία αθλητική ομάδα, τότε οργάνωσε τα σαββατοκύριακα εξορμήσεις στη φύση, χαλάρωσε με ένα περίπατο σε μία παραλία ή σε ένα δάσος και ανέκτησε τη χαμένη σου ενέργεια!



Δεν τα πας και πάρα πολύ καλά με την σωματική άσκηση και βαριέσαι τα αθλητικά χόμπυ γιατί σε κουράζουν! Για εσένα το χόμπυ σου είναι να βγαίνεις βόλτα στα μαγαζιά και να εκτονώνεις το άγχος της ημέρας με αγορές. Επειδή όμως το shopping therapy είναι ένα «ασύμφορο» χόμπυ, εμείς σου προτείνουμε να ασχοληθείς με κάτι πιο δημιουργικό. Η διακόσμηση και η καλαισθησία στο χώρο σου είναι δραστηριότητες που σου αρέσουν και σου φτιάχνουν το κέφι. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα με το να κάνεις διακοσμητικές παρεμβάσεις στο σπίτι σου, υπάρχουν τόσες αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο χώρο σου, που θα σε κάνουν να γεμίσεις ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο σου και όλοι μετά να θαυμάζουν τις ικανότητές σου. Αν σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με ένα χόμπυ που θα σου προσφέρει και εκγύμναση, τότε η ιδανική πρόταση για σένα είναι ο χορός. Θα σε γεμίσει κέφι, ενέργεια και θα σου δώσει την ευκαιρία να κάνεις νέες γνωριμίες!



Μπορεί σε νεαρή ηλικία ως Παρθένος να ασχολήθηκες με κάποιο αθλητικό χόμπυ, μεγαλώνοντας όμως αναζητάς άλλες διεξόδους πιο χαλαρές και ήσυχες. Επιστρέφοντας από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, σε χαλαρώνει να βάλεις σε μία τάξη το σπίτι, να τακτοποιήσεις το γραφείο σου, να συγυρίσεις το δωμάτιό σου. Βέβαια η καθαριότητα του σπιτιού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χόμπυ, όμως σου προσφέρει εκτόνωση και ικανοποίηση. Οι διανοητικές, εγκεφαλικές δραστηριότητες όμως είναι αυτές που θα σε κερδίσουν στον ελεύθερο χρόνο σου. Μπορεί για κάποιους ανθρώπους το διάβασμα ενός βιβλίου να είναι μία βαρετή ασχολία, για σένα όμως σίγουρα μπορεί να γίνει το αγαπημένο σου χόμπυ. Ένα βιβλίο θα βγάλει από το μυαλό σου κάθε δυσάρεστη σκέψη, θα σε ταξιδεύσει και θα σου προσφέρει τις γνώσεις που επιθυμείς. Η μουσική, το θέατρο και το σινεμά είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις! Βρες χρόνο για τον εαυτό σου (που συχνά παραμελείς), και ξεκίνησε ένα απο τα χόμπυ που σου προτείνουμε, σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα!



Μην αγχώνεσαι, δεν θα σου προτείνουμε για χόμπυ σπορ και αθλήματα, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να μας ακούσεις. Οτιδήποτε κουράζει το σώμα σου δεν σου αρέσει καθόλου! Η πρότασή μας είναι να υιοθετήσεις ένα χόμπυ που έχει να κάνει με την τέχνη. Από νεαρή ηλικία θα έχεις διαπιστώσει ότι έχεις «καλλιτεχνική φλέβα», έχεις κλίση προς τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική. Αν λοιπόν τον τελευταίο καιρό παραμέλησες τον προσωπικό σου χρόνο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλεις προτεραιότητα τον εαυτό σου και να κάνεις το αγαπημένο σου χόμπυ. Ξεκίνησε να μαθαίνεις ένα μουσικό όργανο, πήγαινε σε μία θεατρική ομάδα (έχεις ταλέντο στην υποκριτική), πάρε στο σπίτι όλα τα σύνεργα ζωγραφικής για να φτιάξεις τους δικούς σου πίνακες. Αν όλα αυτά σου φαίνονται βαρετά, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς να ξεκινήσεις το χορό; Ο χορός θα σου φτιάχνει το κέφι, θα αποβάλλεις το άγχος, θα γυμνάζεις το κορμί σου (εξάλλου δίνεις μεγάλη σημασία στην εμφάνιση σου) και παράλληλα θα έρχεσαι σε επικοινωνία με κόσμο...! Τι το καλύτερο λοιπόν...;;



Ο αθλητισμός είναι για σένα τρόπος ζωής, γιατί μέσα από την σωματική άσκηση αισθάνεσαι υγιής, γυμνάζεις το κορμί σου, αλλά εκτονώνεις και όλα τα νεύρα που μπορεί να έχεις καλά κρυμμένα μέσα σου. Τα αθλήματα που έχουν να κάνουν με το υγρό στοιχείο είναι το πάθος σου. Μπορείς να κολυμπάς για ώρες, σου αρέσει το σερφ, η ιστιοπλοΐα ακόμα και τζόκινγκ στην ακροθαλασσιά ! Φρόντισε λοιπόν να εντάξεις στο πρόγραμμά σου τα θαλάσσια σπορ για το καλοκαίρι και για το χειμώνα μία βόλτα στην παραλία ή κολύμπι σε πισίνα σίγουρα θα σε αναζωογονήσουν. Εκτός από την σωματική δραστηριότητα το χόμπυ σου είναι η αναζήτηση, η έρευνα, η ενασχόλησή σου με το μυστήριο. Μετά από μια εξουθενωτική μέρα στη δουλειά μπορείς να χαλαρώσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο μυστηρίου. Μπορείς να ασχοληθείς με τη μεταφυσική, με την αστρολογία ή και την αστρονομία, σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ!



Είσαι ένας άνθρωπος που θέλεις να ασχολείσαι με πολλές δραστηριότητες, αλλά βαριέσαι πάρα πολύ εύκολα ότι ξεκινάς! Αρκετά συχνά μπορεί να ξεκινήσεις ένα νέο αθλητικό χόμπυ και να παθιαστείς, όμως πολύ γρήγορα το εγκαταλείπεις γιατί ψάχνεις νέες συγκινήσεις. Μία από τις μεγάλες σου αγάπες είναι τα ζώα και – ναι - η φροντίδα ενός κατοικίδιου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χόμπυ! Υιοθέτησε ένα σκυλάκι της επιλογής σου, ασχολήσου με την καθημερινή του φροντίδα, πήγαινε ένα περίπατο μαζί του στη φύση και θα νιώσεις ηρεμία, χαλάρωση και προπάντων πολύ ...αγάπη! Τα ταξίδια είναι μία από τις μεγάλες αδυναμίες σου, θέλεις να γνωρίζεις νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, να επισκέπτεσαι νέα μέρη και να έρχεσαι σε επικοινωνία με κόσμο από το εξωτερικό. Επειδή όμως τα ταξίδια είναι ένα δαπανηρό χόμπυ μπορείς να συμβιβαστείς διαβάζοντας ένα βιβλίο που αναφέρεται στον πολιτισμό ενός κράτους που ονειρεύεσαι να επισκεφτείς! Επιπλέον η ενασχόλησή σου με το internet είναι ένα ευχάριστο χόμπυ, που θα σε βοηθήσει πολύ στα επαγγελματικά σου!



Ασχολείσαι με τη δουλειά σου πάρα πολλές ώρες, συνήθως γυρνάς στο σπίτι αργά και δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς με τίποτα άλλο! Μήπως όμως έχει έρθει η στιγμή να αφιερώσεις λίγο χρόνο και στον εαυτό σου και να γεμίσεις και πάλι τις μπαταρίες σου; Θέλεις να διατηρείσαι σε καλή φυσική κατάσταση, επομένως η ιδανική πρόταση είναι να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο που βρίσκεται πολύ κοντά στη δουλειά σου, ώστε να αφιερώνεις μία ώρα την ημέρα σε γυμναστική. Αν βαριέσαι για την ώρα να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής, τότε η πρότασή μας είναι να ασχοληθείς με κατασκευές στο σπίτι. Αφιέρωσε αυτό το σαββατοκύριακο στη διαρρύθμιση του σπιτιού σου, βάψε την αγαπημένη σου γωνία στο σπίτι, με το χρώμα που σου αρέσει πολύ, φτιάξε μία δική σου αυτοσχέδια κατασκευή και σίγουρα θα απολαύσεις ιδιαίτερα τις ώρες που θα αφιερώσεις στη δραστηριότητά σου. Ένας μικρός περίπατος στην φύση κάθε Κυριακή πρωί, είναι ένα χόμπυ που θα σε βοηθούσε πολύ να φτιάξεις τη διάθεση σου , να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και να πάρεις δυνάμεις για τη νέα εβδομάδα που ξεκινά.



Ο αθλητισμός δεν είναι και η μεγάλη σου αγάπη, αν και το καλοκαίρι σου αρέσει να κάνεις πρωτότυπα θαλάσσια σπορ, που ανεβάζουν την αδρεναλίνη σου στα ύψη. Είσαι πολύ κοινωνικός άνθρωπος, λειτουργείς πολύ καλά μέσα σε ομάδα και με την παρότρυνση ενός φίλου θα μπορούσες να ξεκινήσεις ένα ομαδικό σπορ που θα γέμιζε ευχάριστα τις ώρες σου. Είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα λατρεύεις τα αυτοκίνητα, τις μηχανές και την ταχύτητα. Εμείς θα σε συμβουλεύαμε να έχεις σαν χόμπυ τις βόλτες με το αυτοκίνητό σου, αλλά να αποφεύγεις όσο μπορείς τον κίνδυνο της υψηλής ταχύτητας. Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα χόμπυ διαφορετικό που θα σε συναρπάσει και δεν θα το βαρεθείς ούτε στιγμή, τότε η πρότασή μας είναι να ενταχθείς σε μία φιλανθρωπική οργάνωση ή σε έναν σύλλογο που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι κοινωνικές σου ευαισθησίες είναι γνωστό ότι είναι μεγάλες και θέλεις πάντα να αγωνίζεσαι για το καλό όλων...είναι μία πολύ καλή ευκαιρία λοιπόν!



Έχεις κουραστεί από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και θέλεις να ασχοληθείς με ένα χόμπυ, που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να αποβάλεις όλο σου το άγχος; Γιατί δεν σκέφτεσαι λοιπόν να ξεκινήσεις το περπάτημα; Η πεζοπορία είναι ένα πολύ ευχάριστο χόμπυ που θα μπορέσεις να υιοθετήσεις και σίγουρα θα σε κάνει να ξεφύγεις από κάθε έγνοια. Αφιέρωσε τουλάχιστον μισή ώρα περπάτημα, αφού εκτός από ότι θα γυμναστείς, θα σε χαλαρώσει κιόλας. Τα σαββατοκύριακα προγραμμάτισε μία εξόρμηση στη φύση, περπάτησε στο πράσινο και άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου να κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Μία ακόμα καλή πρόταση για σένα είναι να χαλαρώνεις μερικές ώρες την ημέρα, διαβάζοντας ένα όμορφο μυθιστόρημα. Με το διάβασμα θα διώχνεις κάθε σκέψη από το μυαλό σου και θα αφήνεις την φαντασία σου ελεύθερη να ταξιδεύψει (πράγμα που λατρεύεις να το κάνεις). Ακολούθησε τις προτάσεις μας και σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα!



oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top