Εφίδρωση και δυσοσμία: Τρόποι αντιμετώπισης

0
για να έχουμε μία καθαρή επιδερμίδα αλλά και μία αρεστή μυρωδιά

Η έντονη εφίδρωση και δυσοσμία είναι απόρροια της πολύ ζέστης. Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελείωσαν και πολύ ζεστές μέρες.

Αυτός είναι παράγεται ότι ο ιδρώτας εξακολουθήσει να υπάρχει διότι αποτελεί την φυσική αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να δροσιστεί.

Με βάση τα παραπάνω καλό είναι να εξετάσουμε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης της εφίδρωσής και της δυσοσμίας. Έτσι, για να έχουμε μία καθαρή επιδερμίδα αλλά και μία αρεστή μυρωδιά, που θα μας κάνει ακαταμάχητους.

Τρόποι αντιμετώπισης της εφίδρωσής και της δυσοσμίας

Κατάλληλη ένδυση

Αρχικά, αυτό που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν είναι ότι, η κατάλληλη ένδυση θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον ιδρώτα και την κακοσμία.

Αυτό σημαίνει ότι, υφάσματα όπως τα λινά είναι ιδανική επιλογή για αυτό το σκοπό. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι, ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες πρέπει να αποφεύγουμε τα βαμβακερά υφάσματα.

Συχνά ντους

Επίσης, τα συχνά ντους αποτελούν βασικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της εφίδρωσης ή της δυσοσμίας. Με το ντους θα καταπολεμηθούν τα βακτήρια που βρίσκονται στις τρίχες και οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός ευθύνεται για τον ιδρώτα.

Αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Εν συνεχεία, το αντιβακτηριδιακό σαπούνι είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση του ιδρώτα και της κακοσμίας, διότι περιέχει ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τα βακτήρια.

Αποσμητικό

Επιπλέον, το αποσμητικό αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο μας ενάντια στην εφίδρωση και την δυσοσμία. Αποσμητικά με αιθέρια έλαια ή ουσίες όπως η αιθανόλη, είναι ιδανικά για τον σκοπό αυτό.

Περιορισμός καφεΐνης

Ακόμη, η καφεΐνη είναι μία ουσία η οποία είναι ιδανική προκειμένου να δημιουργηθεί έντονη εφίδρωση και δυσοσμία. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αποφεύγουμε τους πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα. Αντί αυτού να τους αντικαταστήσουμε με πράσινο τσάι.

Διατροφή

Ειδικότερα, όσον αφορά την διατροφή αξίζει να τονίσουμε ότι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να επιλέγουμε τρόφιμα, τα οποία είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση της εφίδρωσης και της δυσοσμίας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σύμμαχο για την αντιμετώπιση τους. Η κατανάλωση κρέατος από την άλλη, βοηθάει στο να δημιουργηθούν βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια εκκρίνουν ιδρώτα και κακοσμία.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τα πικάντικα τρόφιμα, καλό είναι να τα αποφεύγουμε, διότι περιέχουν μία ουσία την καψαϊκίνη, που υπάρχει κυρίως στις καυτερές πιπεριές, η οποία είναι υπαίτια για τη δημιουργία ιδρώτα και κακοσμίας.

Έλαιο Καρύδας

Κλείνοντας, το έλαιο Καρύδας αποτελεί μία ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της εφίδρωσης και της δυσοσμίας. Αυτό συμβαίνει διότι, η καρύδα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα βακτήρια, που είναι υπαίτια για την έκκριση τους.

Ξανθή Κιούση
maxmag
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top