8+1 μυστικά για να βγαίνει πάντα αφράτο το κέικ

0
Σίγουρα πρέπει να τα γνωρίζεις.

9 τρικ για το πως το κέικ σου θα βγει αφράτο και όχι... ένα χάλι.

1. Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Η θερμοκρασία δωματίου εξασφαλίζει ένα μίγμα σωστά ομογενοποιημένο που θα διογκωθεί σωστά και θα γίνει πολύ αφράτο στο τέλος.

2. Αν το βούτυρο είναι παγωμένο δεν θα καταφέρετε ποτέ να δώσετε όγκο κι αέρα στο χτύπημά του με την ζάχαρη. Σαν αποτέλεσμα η ζάχαρη δεν θα λιώσει ποτέ να γίνει κρέμα όσο κι αν τα χτυπάμε.

3. Όλα τα στερεά υλικά πρέπει να πάρουν αέρα και χαθούν τυχόν κόμποι από αυτά. Μόνο έτσι θα έχεις αφράτο μίγμα.

4. Προσέξτε την θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι σταθερή και σωστή όπως αναγράφεται σε κάθε εκτέλεση.

5. Μην ανοιγοκλείνετε ποτέ την πόρτα του φούρνου όσο γίνεται η διόγκωση.

6. Η αλλαγή της θερμοκρασίας θα έχει σαν αποτέλεσμα να πέσει ο όγκος και το μίγμα να γίνει βαρύ και κολλώδες.

7. Όταν περάσει ο ενδεδειγμένος χρόνος ψησίματος τότε ελέγχεις με την λάμα ενός μαχαιριού αν ψήθηκε σωστά.

8. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από τη ζύμη, είναι έτοιμο Αν βγει με υγρασία ζύμης τότε θέλει ακόμα λίγα λεπτά ψησίματος.

9. Πρέπει πάντα να το αφήνεις στην φόρμα για 10-15’ μετά το ψήσιμο. Μόνο έτσι κρατάει σωστά τον όγκο. Μετά ξεφορμάρεις κι αφήνεις σε σχάρα να στεγνώσει σωστά.

Έφη Εκίζογλου
youweekly
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top