Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Βουλίτσα θα μας λείψει

0
ας ευχαριστήσουμε θερμά την Ελένη Κοκκίδου.

Αν σε έβαζαν να επιλέξεις το πιο ιδανικό ζευγάρι που έχεις συναντήσει σε τηλεοπτική σειρά, ποιο θα ήταν; Σίγουρα, η εικόνα του Μηνά και της Βούλας από το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» θα σου ερχόταν στο μυαλό. Κι αυτό γιατί μιλάμε ξεκάθαρα για ένα ζευγάρι ταιριαστό και οικείο. Μια μίξη δύο ψυχών που έβλεπες πως δεν μπορούσαν να υπάρξουν χωριστά. Από την πρώτη κιόλας σεζόν ξεχώρισαν για την αυθεντικότητά τους και για το πόσο αληθινά μας πέρασαν την ουσία της αγάπης και της αφοσίωσης στα πλαίσια μιας σχέσης που μετρά 40 χρόνια!

Ο Μηνάς και η Βούλα είναι δύο χαρακτήρες με πλούσια προσωπικότητα και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Ο Μηνάς είναι εύθυμος, εξωστρεφής και επικοινωνιακός, ενώ η Βούλα είναι πιο η σοβαρή της υπόθεσης, εσωστρεφής και αναλυτική. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια βρίσκουν τρόπους να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή τους μέσα από μικρά καθημερινά πράγματα. Δεν ήταν βέβαια λίγες οι φορές που ο Μηνάς έκανε παράπονα ότι τον παραμελεί και εκείνη το έπαιζε βαρύ πεπόνι και αδιάφορη. Μέσα του όμως ήξερε πως όσο σκληρή και αν το έπαιζε κατά καιρούς, τον νοιαζόταν πολύ. Αντίστοιχα την πείραζε και εκείνος κάθε φορά που έκανε σαν μικρό παιδί όταν της έμπαινε μια καινούργια τρελή ιδέα στο μυαλό.

Είχαν τους καβγάδες, τα πείσματα, τις λογομαχίες που υπάρχουν σε κάθε ζευγάρι, οι οποίες στην ηλικία τους, μας φαίνονταν πάντα αστείες και γλυκές και βλέπαμε μόνο αγάπη και νοιάξιμο πίσω από κάθε τους ένταση. Μας βοήθησαν να ξεχάσουμε για λίγο τα δικά μας, να γελάσουμε και κάπου να πιστέψουμε πως ο έρωτας με τον σωστό άνθρωπο δε χάνεται ποτέ, δε σβήνει, αλλά αλλάζει μορφές ανάλογα με την ηλικία, όταν βρεις τον άνθρωπο που σε συμπληρώνει.

Σε κάποιους θύμισαν τους δικούς μας παππούδες, γονείς, φίλους. Άλλοι φάνηκε να είδαν τη δική τους σχέση στην τηλεόραση. Όπως και να έχει, σε κάθε επεισόδιο μάς μετέφεραν τη ζεστασιά και την τρέλα που χρειαζόταν για να δεθούμε και να ζήσουμε μαζί τους τον πετυχημένο τους γάμο.

Τέλος της δέκατης σεζόν, λοιπόν, για τη Μουρμούρα θα σημάνει σήμερα στους δέκτες μας αλλά και τέλος η Μουρμούρα για την Ελένη Κοκκίδου, τη Βουλίτσα που αγαπήσαμε, που στο σημερινό επεισόδιο θα μας αποχαιρετήσει… μόνιμα. Όλα τα ζευγάρια καλούνται να παραστούν στην κηδεία της Βούλας και έπειτα στο σπίτι του ζευγαριού στην Κρήτη. Λέγεται πως η ίδια πριν πεθάνει φρόντισε κάθε ζήτημα ακόμα και για την κηδεία της, όσον αφορά την ταφή της και ποιοι θα βρίσκονται πλάι της. Ως αναλυτικός άνθρωπος είχε προνοήσει και εννοείται ο Μηνάς δε θα της χαλούσε ούτε αυτό το χατίρι.

Ζευγάρια άλλαξαν πολλά μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια της Μουρμούρας, όμως σε όλους μας θα στοιχίσει η απουσία της Βούλας που μας συντρόφευε από την αρχή της σειράς. Ο Μηνάς από την επόμενη σεζόν θα εμφανίζεται μόνος του, ενώ η Βουλίτσα θα κάνει εμφανίσεις μόνο στα όνειρά του. Σε εμάς από την άλλη, φαίνεται δύσκολο πώς θα μπορέσει να υπάρξει ο ένας χωρίς τον άλλον πια. Ίσως να μας δοθεί η ευκαιρία να αντιληφθούμε ακόμα περισσότερο το δέσιμο και την αγάπη που υπήρχε, τώρα που δε θα μπορεί να την έχει κοντά του. Ίσως από την άλλη, καταφέρουν να μας περάσουν κάποιο άλλο μήνυμα, με το πώς μπορεί να συνεχιστεί η ζωή μετά από μια τέτοια απώλεια. Ο Σεπτέμβρης δεν είναι πολύ μακριά, θα το ανακαλύψουμε τότε.

Για την ώρα, ας ευχαριστήσουμε θερμά την Ελένη Κοκκίδου για τον ρεαλιστικότατο ρόλο τον οποίο απέδωσε με μεγάλη επιτυχία και θα μας μείνει αξέχαστος αλλά και για όλες τις στιγμές γέλιου που μας χάρισε απλόχερα μαζί με τον Αντώνη Αντωνίου. Στη δική μας φαντασία, αυτοί οι δυο άνθρωποι, έμειναν για πάντα μαζί και δεν κατάφερε κανείς και τίποτα να τους χωρίσει.

Νίκη Χατζηευστρατίου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top