Τέλος εποχής για το χαρακτηριστικό πουλί του twitter | Αποκαλύφθηκε το νέο logo “X”

0
Το νέο logo "X" εμφανίζεται πλέον σε όλη την κοινότητα.

Ο Elon Musk αποφάσισε να αφήσει πίσω του, τη μέχρι τώρα πορεία του Twitter και να το φέρει κοντά στην αισθητική του. Έτσι, το εμβληματικό λογότυπο με το πουλί φεύγει και ένα ασπρόμαυρο “X” παίρνει τη θέση του.

Το νέο logo “X” εμφανίζεται πλέον όλους τους χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας, με τις αντιδράσεις μέχρι ώρας να είναι ανάμεικτες. Μάλιστα, σε κάποιους το νέο logo “X” θύμισε σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Την ίδια ώρα, πολλοί αναρωτιούνται αν η επιλογή της ονομασίας “X” για το Twitter είναι ορθή από τον Elon Musk, αφού πολλές εταιρίες – μεταξύ των οποίων η Meta και η Microsoft – έχουν ήδη πνευματικές ιδιοκτησίες με το ίδιο γράμμα.

Προηγουμένως, σε αποκαλυπτήρια προέβησαν ο Μασκ και η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter Λίντα Γιακαρίνο καθώς αμφότεροι παρουσίασαν με αναρτήσεις τους το νέο λογότυπο της πλατφόρμας.

“Το Χ είναι εδώ: Ας το κάνουμε”, έγραψε σε tweet της η Γιακαρίνο, η οποία ανήρτησε επίσης φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο.
Το χάσταγκ #GoodbyeTwitter (Αντίο, τούιτερ) έγινε άμεσα τρεντ καθώς αρκετοί χρήστες δεν ενθουσιάστηκαν με την αλλαγή επικρίνοντας το νέο logo.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτησή του ανέφερε πως ήθελε να αλλάξει το λογότυπο του Twitter και έκανε δημοσκόπηση μεταξύ των εκατομμυρίων ακολούθων του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αν θα τους άρεσε να αλλάξει το χρώμα του ιστότοπου από μπλε σε μαύρο. Έκανε επίσης λόγο για ένα “προσωρινό λογότυπο X” και έγραψε στο Twitter πως “σύντομα θα πούμε αντίο στο brand Twitter και, σταδιακά, σε όλα τα πουλιά”. Απαντώντας σε ένα tweet που ρωτούσε πώς θα αποκαλούνται τα tweets με το νέο λογότυπο “X”, ο Μασκ απάντησε “x’s”.

Το αρχικό λογότυπο του Twitter σχεδιάστηκε το 2012 από μία τριμελή ομάδα. “Το λογότυπο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι απλό, ισορροπημένο και ευδιάκριτο σε πολύ μικρά μεγέθη, όπως ένα “e'”, έγραψε σε ένα τουίτ ο Μάρτιν Γκράσερ, ένας από τους σχεδιαστές του. Μερικές εβδομάδες πριν ολοκληρώσει την απόκτηση του Twitter πέρυσι, ο Μασκ είχε πει πως η αγορά της εταιρίας θα επέσπευδε τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια “εφαρμογή για όλα” με την επωνυμία “X” από τρία σε πέντε χρόνια.

Ο Μασκ αγόρασε το x.com από την PayPal το 2017, λέγοντας ότι έχει για εκείνον “συναισθηματική αξία”. Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής του x.com ως διαδικτυακής τράπεζας το 1999, η οποία αργότερα έγινε το PayPal. Αν και η επίσημη σελίδα του Twitter στην πλατφόρμα έχει μετονομαστεί σε “X,” το domain x.com δεν έχει ενεργοποιηθεί.

“To X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας -επικεντρωμένο σε ηχητικά, βίντεο, μηνύματα, πληρωμές- δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες”, έγραψε η Γιακαρίνο στο Twitter.

enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top