Πώς να πακετάρεις βαλίτσα που να τα χωράει όλα

0
Καθώς πλησιάζει η εποχή των ταξιδιών...

Έχετε ποτέ ρίξει κατάρες (ή βάλει τα κλάματα από τα νεύρα σας) ενώ προσπαθείτε μανιωδώς να κλείσετε τη βαλίτσα σας, ή να σπρώξετε τη χειραποσκευή σας στον χώρο των αποσκευών, προσευχόμενοι να μη χρειαστεί να την ελέγξετε; Έπρεπε ποτέ να καθίσετε πάνω στη βαλίτσα σας μπας και κλείσει το έρμο το φερμουάρ και παρ’ όλα δε συνέβη; Ή τελικά να χωράνε όλα, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε κατά την προσγείωση ότι αφήσατε όλα τα απαραίτητα είδη υγιεινής σας στο σπίτι; Καθώς πλησιάζει η εποχή των ταξιδιών, πολλοί μπορεί να αναμετρηθούν με τον εσωτερικό τους over-packer. Μαθαίνοντας πώς να πακετάρετε μια βαλίτσα για να μεγιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο της, μπορείτε όντως να τα πάρετε όλα και να πάνε όλα καλά:

1. Επιλέξτε τις αποσκευές με σύνεση

Πριν καν αρχίσετε να πακετάρετε, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι είδους αποσκευές θα καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες σας. Αν πρόκειται να πακετάρετε μια χειραποσκευή, επιλέξετε μια βαλίτσα με σκληρό κέλυφος, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα χωρέσει και να περάσει από τον έλεγχο. Αν ετοιμάζετε μια βαλίτσα που ξέρετε ότι θα παραδώσετε, εκμεταλλευτείτε τις μεγαλύτερες αποσκευές με μαλακή πλευρά, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο και να μειώσετε το βάρος.

2. Διπλώστε πιο έξυπνα

Πολλοί συχνά παραβλέπουν πόσο πολύ η μέθοδος διπλώματος μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στη βαλίτσα. Ωστόσο, το δίπλωμα και το τύλιγμα των ρούχων μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι του πόσα ρούχα εν τέλει θα χωρέσουν σε τεράστιο βαθμό. Απλά διπλώστε κάθε ρούχο όπως θα κάνατε συνήθως και, στη συνέχεια, τυλίξτε το τακτοποιημένα σε ρολό. Σκεφτείτε το σαν να φτιάχνετε μικροσκοπικά μπουρίτος. Δεδομένου ότι το τύλιγμα των ρούχων τα κάνει πιο συμπαγή και ορατά όταν συσκευάζονται, πολλοί συνιστούν την τεχνική αυτή όχι μόνο ως εξοικονόμηση χώρου, αλλά και για να βλέπετε τι έχετε πάρει μαζί σας.

3. Διαχωρίστε τα ρούχα σας σε κατηγορίες

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα ρούχα σας οργανωμένα. Αυτό όχι μόνο σας αποτρέπει από το να τα κάνετε όλα σ@σκ@τα πρώτη φορά που θα ντυθείτε στον προορισμό σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στη βαλίτσα σας εκ των προτέρων. Να οργανώνετε την ντουλάπα σας ανά κατηγορία με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε τη ντουλάπα σας: τα τοπ σε μια πλευρά, τα παντελόνια σε μια άλλη, οι πιτζάμες πάνω-πάνω και τα εσώρουχα στο διχτάκι τους. Μην ξεχάσετε μια έξτρα συσκευασία στην οποία θα μπουν όλα τα άπλυτα.

4. Αγαπήστε στο travel size

Ανεξάρτητα από το πόσο εκτεταμένη είναι η ρουτίνα περιποίησής σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα καθημερινά σας είδη πρώτης ανάγκης να μην μπορείτε να τα μεταφέρετε στο ταξίδι σας – είτε οι περιορισμοί αποθήκευσης είτε οι οδηγίες της TSA σας εμποδίζουν. Όταν πρόκειται για τη συσκευασία της περιποίησης και του μακιγιάζ, ήρθε η ώρα να διοχετεύσετε τον μινιμαλιστή που κρύβετε μέσα σας. Επίσης, να επιλέγετε στερεές εναλλακτικές λύσεις, όπως μια μπάρα σαμπουάν, όταν αυτό είναι δυνατό και να κρατάτε δείγματα του ξενοδοχείου για δωρεάν προϊόντα ταξιδιωτικού μεγέθους.

5. Ντυθείτε έξυπνα για το αεροδρόμιο και πάρτε μια βολική τσάντα (κι ας μην είναι όμορφη)

Οι χειραποσκευές σας δε χρειάζεται να λειτουργούν ως τα πάντα. Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, να θυμάστε ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ένα προσωπικό αντικείμενο καθώς και μια χειραποσκευή. Για το πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα προσωπικό αντικείμενο, ο γενικός κανόνας φαίνεται να είναι το αν χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. Σκεφτείτε να αρπάξετε μια ευρύχωρη τσάντα πεζοπορίας ή τσάντα μεταφοράς ως προσωπικό σας αντικείμενο, αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τις επιλογές αποθήκευσης. Επίσης, συσκευάστε τις χειραποσκευές σας για πράγματα που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε για να επιβιώσετε κάπου μια νύχτα, αν χαθούν οι [ελεγχόμενες] αποσκευές σας. Επίσης, αφήστε χώρο για σουβενίρ και duty free, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι θησαυρούς θα βρείτε στην πορεία.

Επιπλέον tips:

► Ο κανόνας των τριών για τα παπούτσια: Ένα καλό, ένα αθλητικό κι ένα πλαλαντέρ- ιδανικά πολύ λεπτό.
► Αν θέλετε να πάρετε μαζί ένα βιβλίο, κατεβάστε την e-book έκδοση.
► Δοκιμάστε συσκευασίες αποθήκευσης τύπου boxes που χωράνε ξεχωριστά κάθε κατηγορία ρούχων.
► Μην αφήνετε τελευταία στιγμή την επιλογή ρούχων.
► Πάρτε όσα φάρμακα χρειάζεστε για τις μέρες που θα είστε εκεί αντί για όλα τα κουτιά.
► Μην ξεχνάτε τη δύναμη των basics: Ένα μαύρο παντελόνι, ένα ή δύο τζιν, λευκά και μαύρα t-shirt θα σας σώσουν.

pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top