Ποια είναι η σχέση των ζωδίων με το φαγητό;

0
Αναλύουμε τις διατροφικές συνήθειες των ζωδίων…

Η σχέση μας με το φαγητό φανερώνει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μας και φυσικά, ισχύει και το αντίστροφο. Τα ζώδια, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους, εκφράζουν και τον τρόπο που τρέφονται. Πώς καταναλώνει την τροφή το κάθε ζώδιο, τι γεύσεις προτιμά, αλλά και σε ποιες στιγμές χρησιμοποιεί την τροφή ως υποκατάστατο σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του; Αναλύουμε τις διατροφικές συνήθειες των ζωδίων…



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Οι Κριοί συνηθίζουν να τρώνε βιαστικά και αρέσκονται σε φαγητά που έχουν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, καθώς δε φημίζονται για την υπομονή τους. Έχουν αδυναμία στο ζεστό φαγητό, καθώς και στα διάφορα μπαχαρικά. Ένα πικάντικο φαγητό αποτελεί ίσως τη μόνη καλή δικαιολογία για να μη σηκωθούν από το τραπέζι μέσα σε δύο λεπτά από τη στιγμή που θα καθίσουν…



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Οι Ταύροι είναι τα άτομα που αποζητούν καθημερινά το καλομαγειρεμένο φαγητό. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιθυμούν ένα πλούσιο τραπέζι και αν επιχειρήσει κανείς να τους πείσει να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, θα πρέπει να διαθέτει υπομονή, καθώς είναι λάτρεις της συνήθειας. Καθόλου απίθανο να έχουν έξι ή εφτά αγαπημένα φαγητά, τα οποία εναλλάσσουν κάθε εβδομάδα.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Όσοι ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων έχουν μια έμφυτη περιέργεια να δοκιμάζουν σχεδόν τα πάντα και είναι ικανοί να συνδυάζουν μεταξύ τους τις πλέον περίεργες γεύσεις. Τα σνακ είναι η αδυναμία τους και προτιμούν να τρέφονται με πολλά κι ελαφριά γεύματα. Συχνά, θα τους παρατηρήσει κανείς να κάνουν κι άλλα πράγματα ενώ τρώνε, αφού ακόμη και την ώρα του φαγητού, έχουν την ανάγκη να απασχολούν το μυαλό τους…



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Για το ζώδιο του Καρκίνου, το φαγητό είναι θέμα μείζονος σημασίας. Ένα οικογενειακό τραπέζι γεμάτο παραδοσιακά φαγητά, είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση για το ζώδιο που κυβερνάται από την Σελήνη, αφού για τα άτομα αυτά τροφή ίσον αγάπη. Καθώς είναι κυριολεκτικά τα «παιδιά της μαμάς», αναζητούν πάντα τη νοστιμιά των φαγητών που έτρωγαν από μικροί και συγκρίνουν ό,τι δοκιμάζουν με το φαγητό της μητέρας.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Μεγαλύτερη σημασία από το είδος της τροφής έχει η ποιότητά της για το ζώδιο του Λέοντα. Αν βρεθεί σε τραπέζι, όπου η ποιότητα του φαγητού είναι χαμηλότερη των προσδοκιών του, δε διστάζει να αποχωρήσει, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του. Αλλά όταν ένα καλό δείπνο συνδυάζεται με εντυπωσιακή παρουσίαση, είναι το καλύτερό τους και θα το απολαύσουν στο έπακρο!



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Η Παρθένος συχνά αγγίζει τα άκρα όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες. Το άτομο που ανήκει στο ζώδιο αυτό, είτε θα ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και θα είναι ιδιαίτερα επιλεκτικό σε αυτά που καταναλώνει, είτε θα παραμελεί τη διατροφή του, καταναλώνοντας fast-food. Σίγουρα, οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδίου ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και συχνά, γίνονται εμμονικοί με τις θερμίδες…



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Η εκλεπτυσμένη εμφάνιση και το ελκυστικό σώμα, είναι πολύ σημαντικά για έναν Ζυγό, γι’ αυτό και τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο ανεβαίνουν σχεδόν καθημερινά στη ζυγαριά τους. Η πρόσληψη βάρους και η απουσία σωματικής άσκησης τους προκαλούν μεγάλο άγχος. Επιπλέον, λόγω της Αφροδίτης που κυβερνά το ζώδιο, η αδυναμία στα γλυκά είναι δεδομένη και δεν νοείται επιτυχημένο γεύμα χωρίς επιδόρπιο.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Σκορπιού, πιστεύουν πως η διατροφή που ακολουθούν πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες του οργανισμού τους. Σπάνια είναι δεκτικοί στις διατροφικές συμβουλές, ενώ προτιμούν να τρώνε μόνοι τους. Έχουν εμμονή με τα θαλασσινά και τα ψάρια, ενώ το διαιτολόγιό τους περιλαμβάνει συχνά τροφές που δε χρειάζονται μαγείρεμα (φρούτα, ξηροί καρποί, λαχανικά).



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Αν ανοίξεις το ντουλάπι της κουζίνας και βρεθείς μπροστά σε συσκευασίες τροφίμων από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Μαρόκο και τη Κίνα, να είσαι βέβαιος πως βρίσκεσαι στην κουζίνα ενός Τοξότη. Η κουλτούρα κάθε λαού είναι συνυφασμένη με τη διατροφή του και συναρπάζει εξίσου όσους ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Θα δοκιμάσουν τα πάντα και είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε όλες τις γεύσεις.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Ο Αιγόκερως αποτελεί το ζώδιο που δεν απολαμβάνει απαραίτητα την κατανάλωση του φαγητού, αλλά την προετοιμασία του. Εξαιρετικοί σεφ και μάγειροι ανήκουν στο ζώδιο αυτό και γενικώς, οι εκπρόσωποι του ζωδίου αρέσκονται σε καλομαγειρεμένα φαγητά και παραδοσιακές γεύσεις. Και σίγουρα, δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους υπερβολές…



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου συνδυάζουν το παραδοσιακό και το δοκιμασμένο με το διαφορετικό. Με κυβερνήτες τους τον Κρόνο και τον Ουρανό μπορεί κάποιο διάστημα να τρέφονται με τις συνταγές της μαμάς και κάποια άλλη περίοδο της ζωής τους να δημιουργούν δικές τους ή να καταναλώνουν έτοιμο φαγητό. Το σίγουρο είναι πως είναι ανοικτοί σε νέες γεύσεις και τους αρέσει να τρώνε με παρέα.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Όσοι ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων, είναι πάντα ανοιχτοί να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο αν τους το προτείνει κάποιος, καθώς από μόνοι τους δεν θα το επιδιώξουν. Χαρακτηριστικό είναι πως η διατροφή τους, αλλάζει σύμφωνα με τις συναισθηματικές διακυμάνσεις τους και περίοδοι έντονου άγχους συνοδεύονται από πρόσληψη βάρους, καθώς το φαγητό είναι μέσο φυγής από τις δυσκολίες της πραγματικότητας και ψυχαγωγία.



e-zwdia


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top