9 hits της τελευταίας 5ετίας που δεν άξιζαν τον χαμό που έκαναν

0
τα πιτσιρίκια να εκστασιάζονται μπροστά στο άκουσμά τους.

Τα έχουμε ακούσει, τα έχουμε τραγουδήσει με πάθος, ή μπορεί να τα έχουμε σιγομουρμουρίσει και ν’ αναρωτηθήκαμε γιατί μας κόλλησαν σαν τσίχλα. Τραγούδια που έχουν κάνει πάταγο την τελευταία πενταετία με εκατομμύρια views και συνεχείς αναμεταδόσεις στο ραδιόφωνο και τα έμαθαν κι οι πέτρες. Άλλα πάλι τα έχουμε ακούσει μέχρι και σε νηπιαγωγείο με τα πιτσιρίκια να εκστασιάζονται μπροστά στο άκουσμά τους. Υπάρχουμε βέβαια κι ορισμένοι που έχουμε αυτό το ύφος του απορημένου ανθρώπου με το «τι στο καλό βρίσκουν»; Ήρθε η ώρα λοιπόν ν’ απαριθμήσουμε 9 τέτοια τραγούδια.

1. Sin Boy x Mad Clip x Ypo x Illeoo, MAMA?

Δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με το ένα από τα λίγα τραγούδια που ξέρεις χωρίς να έχεις ιδέα τι λένε οι στίχοι. «Διακόσια στη στροφή και με ρωτάνε μαμά; Όοοχι δεν είναι μαμά.» Το 2019 λοιπόν καταφθάνει κι ηχεί στ’ αυτιά μας ολημερίς κι οληνυχτίς αυτό το κομμάτι. Κανείς δεν κατάλαβε για πότε το τραγούδι έφτασε τις 34 εκατομμύρια προβολές στο youtube κι από τότε και σλόγκαν έγινε και meme έγινε κι έφερε και μια νέα εποχή στη μουσική σκηνή. Κανείς δεν ξέρει γιατί.

2. Στέφανος Πιτσίνιαγκας, Δυνατά (Tα Tα Tα)

Το ένα μετά το άλλο τα χτυπήματα -συγγνώμη τραγούδια ήθελα να πω- κι εδώ μιλάμε γι’ ακόμα ένα τραγούδι με viral επιτυχία. Το 2021 έχει σειρά το «χτυπάει η καρδιά μου δυνατά τα τα τα, θέλω τα βράδια μας καυτά τα τα τα» και γίνεται της μουρλής. Με ήχο ξεσηκωτικό και στίχους επαναλαμβανόμενους, μας έκανε τα νεύρα κρόσσια, μιας κι έγινε ένα κομμάτι 18 εκατομμυρίων προβολών που νομίζω το ακούγαμε μέχρι και στον ύπνο μας.

3. Eleni Foureira featuring Ayman, El Telephone

Καταλαβαίνουμε πως είναι η Παναγιά Φουρέιρα μα θα το πω, δεν ήταν καλό. Το 2022 έρχεται το «δεν αντέχω πια πρέπει να σε δω σήκωσέ το μια το τηλέφωνο» και με προβολές 12 εκατομμύρια από τα mad video music awards κι ακόμα 12 εκατομμύρια στο ρεμίξ με τον Fy, Mente Fuerte και Tραννό. Χιλιοπαίχτηκε σε ραδιόφωνα και μαγαζιά και συνεχίζει να κάνει πανικό. Ελένη, σ’ αγαπώ, σε λατρεύω, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε hit αυτό το τραγούδι.

4. Γιώργος Μαζωνάκης & Arash, Bora Bora

Μαζί με το τραγούδι του Μαζωνάκη που λέει «τώρα, τώρα τέλειωσε η δική μου υπομονή πλάι σου τόσο καιρό ξεθώριασα» τελείωσε κι η δική μας υπομονή. Το 2022 μια διασκευή του τραγουδιού bora-bora του Ιρανού καλλιτέχνη Arash μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη έρχεται με φόρα και χωρίς να καταλαβαίνουμε τη μετάφραση στους ελληνικούς στίχους και με 25 εκατομμύρια προβολές, είναι ακόμα ένα τραγούδι που αγαπήθηκε γιατί μάλλον είχε καλό φεγγάρι.

5. Mente Fuerte, Hawk, Baghdad, Caliente

Το 2019 ο Mente Fuerte μας εξηγεί πως το πίσω μέρος ενός γυναικείου σώματος «μοιάζει με καρδιά, ου να να να». Βέβαια, τα 74 εκατομμύρια προβολές δείχνουν πως άρεσε σε πολλούς αυτή η παρομοίωση και τη βρήκαν μάλλον μια χρήσιμη πληροφορία. Κι έτσι, ακόμα ένας «ύμνος» ήρθε να προστεθεί στα μουσικά δρώμενα.

6. Κings και Τραννός, Madame

Το 2022 πάλι, το τραγούδι Madame και τα διαμάντια στο κορμί της που είναι όλα τα λεφτά, έκαναν θραύση ακόμα και σε νήπια. Η απήχηση ήταν τεράστια με 74 εκατομμύρια προβολές και το γνώρισαν μέχρι και οι πέτρες. Έγινε χορευτικό στο ΤικΤοκ το χόρεψε ο Ξιαρχό και το ξαναχόρεψε κι αν με ρωτάτε είναι και βασικό στοιχείο αυτό της επιτυχίας του, αλλά κάπου να ηρεμήσουμε λίγο με το auto tune, παιδιά. Δεν πάει άλλο. Ούτε καν.

7. Snik featuring Tάμτα, Seniorita

Το 2019 η Τάμτα με τον Snik βγάζουν το senorita με 45 εκατομμύρια προβολές. Οι στίχοι στο ρεφρέν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι εμφανίζουν λεξιλογικό πλούτο, λέγοντας «να να να να, τα μαύρα τα εσώρουχα σου όταν τα βγάζεις φωτιά,να να να να». Γελάτε ανίδεα γατάκια, αλλά μάθαμε με μεγάλη επιτυχία τον σύνδεσμο «να» μέσα από αυτό το κομμάτι.

8. Kings κι FY, Macarena

Πριν από 7 μήνες ήρθε ακόμα ένα τραγούδι που θέλουμε διερμηνέα για να το καταλάβουμε. Το ρεφρέν είναι που κάνει κι όλη τη διαφορά εδώ που τα λέμε. «Κάνει ζέστη κι αυτός καίγεται για μένα και εγώ πάνω του χορεύω μακαρένα» λέει η φίλη και σκέφτεσαι τι να εννοεί ο ποιητής. Με εκατομμύρια προβολές φέτος χορέψαμε και κάναμε πως ακούμε το μακαρένα. Άντε βρε και σε αποκριάτικο!

9. Δέσποινα Βανδή featuring Kings, Ya Habibi

Κυκλοφόρησε πριν έναν μήνα και μετράει ήδη 2 εκατομμύρια προβολές. Από τη μουσική καταλαβαίνουμε πως είναι ανατολίτικο κι ανεβαστικό χιτάκι κι ίσως εκεί να στηρίζεται ο τόσος ντόρος. Το κλασικό για «χαμπίμπι για λελέλι χόρεψέ μου τσιφτετέλι» μαζί με τον στίχο «στην καινούργια μου αγάπη δίνω τα φιλιά» είναι από τα κομμάτια που έχουν σηματοδοτήσει θα έλεγε κανείς μια καινούρια γενιά ερωτικών εξομολογήσεων. Τι όχι;

Φωτεινή Γιαμά
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top