Τι χαρακτήρας είσαι ανάλογα με τα 12 σημεία που χτύπησες τατουάζ

0
αναδεικνύεται και μια διαφορετική πτυχή του εαυτού σου.

Όταν βλέπουμε ένα τατουάζ σε κάποιον άνθρωπο, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε είναι η σημασία του. Πόσες φορές έχουμε πει σε κάποιον γνωστό μας, αν το σκέφτηκε καλά πριν το «χτυπήσει», για να μην το μετανιώσει αργότερα; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μια τυχαία επιλογή, λες και τραβάς κλήρο για λοταρία. Άλλωστε, ανάλογα με το σημείο που επιλέγεις να κάνεις το τατουάζ, αναδεικνύεται και μια διαφορετική πτυχή του εαυτού σου:

1. Θώρακας/ πλευρά

Ασυνήθιστο μεν, ιδιαίτερα δημοφιλές σημείο, δε. Συνήθως πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή, δείχνοντας πως το άτομο είναι σκληρό, γενναίο κι ευέλικτο. Αν κάποιος επιλέξει να κάνει ένα τατουάζ στα πλευρά του, δείχνει ότι είναι αρκετά άνετος με το σώμα του. Λόγω του μεγέθους της περιοχής, αυτά τα τατουάζ είναι συχνά μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα, δείχνοντας το βάθος του ανθρώπου.

2. Δάχτυλα

Είναι σχετικά ασυνήθιστα τατουάζ και συμβαίνουν συχνά για διάφορους λόγους, άλλοτε πολιτισμικούς, άλλοτε πρακτικούς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διστάζουν να κάνουν τατουάζ στο χέρι, τον πήχη, το λαιμό και το πρόσωπο, επειδή μπορεί να επιδράσουν αρνητικά στην επαγγελματική τους ζωή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει αρχίσει ν’ αλλάζει τα τελευταία χρόνια σε πολλούς χώρους εργασίας. Συνήθως υποδηλώνουν ένα λακωνικό τύπο ανθρώπου. Λέξεις, συλλαβίζονται στα δάχτυλα, με 4 ή 5 γράμματα, μεγεθύνοντας έτσι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν.

3. Γάμπες

Τείνουν να είναι λίγο πιο συνηθισμένα τατουάζ στους άντρες παρά στις γυναίκες, αλλά μεταξύ των δεύτερων, είναι ξεκάθαρα πιασάρικο. Συχνά χρησιμοποιούνται από τους πιο αθλητικούς ανάμεσά μας. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι αυτοί είναι πρόθυμοι να τα κάνουν μόστρα σε σένα και σε όποιον άλλον είναι εκείνη τη στιγμή μπροστά ενώ προτιμώνται από άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση.

4. Πόδια και αστράγαλοι

Σχεδόν ο καθένας στη λίστα μέχρι στιγμής θέλει να δείξει τα τατουάζ του, αλλά εκείνοι με τατουάζ στα πόδια και τους αστραγάλους τείνουν να είναι πιο ντροπαλοί και διακριτικοί με τις αποφάσεις τους. Αν δε θελήσουν να δεις την τέχνη στο σώμα τους, δε θα την δεις. Τόσο απλά. Άτομα με τατουάζ σ’ αυτά τα σημεία είναι συνήθως πιο μυστηριώδη κι αυτό συχνά αντανακλάται από το ίδιο το σχέδιο. Επειδή η περιοχή είναι τόσο μικρή, αυτά τα τατουάζ χαρακτηρίζονται από απλότητα, που ίσως και να υποδηλώνει ότι μεταφέρουν ένα βαθύτερο νόημα. Αγαπημένο σημείο των εσωστρεφών ανθρώπων.

5. Μπράτσο

Φέρουν κάποια από τα πιο ποικιλόμορφα νοήματα από οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Κάποιος με ένα μικρό τατουάζ στο πάνω μέρος του χεριού είναι μάλλον κάποιος που βρίσκεται στην προσεκτική, αλλά άγρια πλευρά. Το μισό μανίκι δείχνει ένα άτομο που θέλει να προβάλει την καλλιτεχνική του πλευρά, αλλά ταυτόχρονα όταν θέλει να καμουφλάρεται. Το άτομο με ολόκληρο μανίκι δε νοιάζεται για το τι σκέφτονται οι υπόλοιποι για την τέχνη του. Ζει όπως εκείνος επιλέγει και δεν ανησυχεί για τις συνέπειες. Η αυτοπεποίθηση είναι ο άσσος στο μανίκι του- κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αν ρωτήσεις να το/τα δεις, να είσαι σίγουρος ότι θα «φλεξάρει». Μην ανησυχείς: δε θα τον ενοχλήσει!

6. Καρπός

Το πιο ευαίσθητο σημείο. Όχι λόγω του πόνου που υπάρχει, αλλά επειδή οι άνθρωποι που πονάνε περισσότερο θέλουν να νιώσουν τον ίδιο πόνο και στους καρπούς τους. Οι καρποί είναι το σημείο στο οποίο πολλοί προσπαθούν μέσω της τέχνης αυτής να κρύψουν τα σημάδια του παρελθόντος. Τα τατουάζ στους καρπούς μπορούν να σημαίνουν πολλά για άτομα που ανακάμπτουν από κατάθλιψη, χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών κι άλλα προβλήματα.

7. Μηρός

Παρ’ όλο που τα τατουάζ εδώ μοιάζουν πολύ με αυτά στους αστραγάλους και τα πόδια, είναι μια από τις πιο μεγάλες επιφάνειες πάνω στην οποία μπορείς να έχεις τατουάζ, έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μήκος και πιο ιντριγκαδόρικα. Μπορούν, επίσης να είναι ιδιαιτέρως ερωτικά, καθώς ανεβαίνουν πιο ψηλά στο πόδι. Λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να τα βλέπουν, δίνοντας ένα βαθύτερο νόημα σε αυτούς που ανοίγονται σε νέους συντρόφους.

8. Στήθος

Αποκαλούμενο κι ως «chest piece», είναι το σημείο που μπορούν να βρεθούν οι καλύτερες δουλειές τατουάζ. Τα συγκεκριμένα μπορούν να ενσωματώσουν κι άλλες περιοχές. Για κάποιον με πολλά τατουάζ σε πολλά σημεία, το τατουάζ στο στήθος μπορεί να τα συνδέσει όλα και να δημιουργήσει μια θεματική που υπερβαίνει το μεμονωμένο νόημα του κάθε σχεδίου. Άτομα με τατουάζ στο στήθος τείνουν να έχουν αυτοπεποίθηση, κυρίως αν πρόκειται για γυναίκα. Σε πολλές περιπτώσεις, έχει και μια πιο ρομαντική σημασία.

9. Πλάτη

Είναι πιο χαμηλού προφίλ μιας και είναι δύσκολα ορατά. Άνθρωποι με αυτά τα τατουάζ κρύβουν ένα μυστήριο, είναι τολμηροί και λιγότερο διατεθειμένοι να νοιαστούν για το τι σκέφτεται ο καθένας για τη «στάμπα» τους.

10. Αυτιά

Τα τατουάζ πάνω ή πίσω από τα αυτιά είναι αρκετά μικρά, απλά και πολύ χαριτωμένα. Συνδέονται πολύ με μουσική, ζώα κι αγαπημένους ανθρώπους˙ δεν είναι ασυνήθιστο να δεις μουσικές νότες πίσω από το αυτί κάποιου. Άτομα με τατουάζ πίσω από τα αυτιά είναι οι «χίπηδες» της παρέας, χαρούμενοι να εκφράσουν ελεύθερα τους ίδιους και τις επιλογές τους. Τα επιδεικνύουν μέσω των πράξεων και της τέχνης τους.

11. Λαιμός

Μπορούν να είναι διακριτικά ή πάνω στο πρόσωπο, κριτική καμία. Ένα τατουάζ πίσω στο λαιμό, ειδικά σε γυναίκα ή άντρα με μακριά μαλλιά, μπορεί να το δείξεις ή όχι, ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση. Αν είναι μπροστά ή στο πλάι, είναι φανερό σε όλους. Άτομα με τατουάζ στο λαιμό συχνά προβάλλονται ως οι πιο γενναίοι. Τατουάζ στη βάση και την πίσω μεριά του λαιμού δείχνουν ότι δε φοβούνται να κάνουν σκληρές επιλογές και να τις καλύψουν, αν χρειαστεί. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ευαίσθητη, επομένως τα τατουάζ εκεί είναι επώδυνα. Έτσι, τα εν λόγω άτομα είναι δυνατά, ευφυή και τολμηρά.

12. Πήχης

Last but not least. Αντίθετα από το μπράτσο που μπορεί να κρυφτεί, ο πήχης καλύπτεται μόνο με μανίκι. Άνθρωποι με τατουάζ στον πήχη προβάλλουν όχι μόνο την τέχνη, αλλά και τη σκληρότητά τους, ενώ ταυτόχρονα τείνουν να υποστηρίζουν και να ενισχύουν τα βαθύτερα νοήματα της ζωής τους.


Ίσως να έριξες μια κλεφτή ματιά στα τατουάζ που ήδη έχεις ή σε αυτά που σκέφτεσαι να αποκτήσεις. Στην τελική, το τατουάζ είναι η τέχνη της εποχής μας και, όπως είπε ο Pablo Picasso: “Art is chaos taking shape.”

Κατερίνα Καλακίδη
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top