Ζώδια και μαγειρική ή αλλιώς ο φτερωτός θεός περνάει απ' το στομάχι!

0
τέλος πάντων περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Πόσα πολλά πράγματα μπορούν να πουν δυο άνθρωποι πάνω από ένα ποτήρι κρασί, κάτω απ' το φως των κεριών, σε ένα όμορφο και κλειστό δείπνο φτιαγμένο αποκλειστικά και μόνο για δύο. Τι πιο ωραία πρόταση από το να καλέσεις τον άνθρωπο που σου αρέσει να του κάνεις το τραπέζι ή να δείτε μια ταινία μαζί, τρώγοντας πίτσα και πίνοντας μπύρες, ύ τέλος πάντων περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Πόσες φορές δε σου ήρθε στο μυαλό, εκείνη η γεύση που συνόδευε το πρώτο σας ραντεβού ή δεν εντυπωσιάστηκες απ' τις μαγειρικές ή γαστριμανικές γνώσεις του ανθρώπου που έκανε την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται, ότι ο φτερωτός θεός περνάει πρώτα απ' το στομάχι. Άλλωστε από εκεί βγαίνει και η λέξη σύντροφος, σύντροφοι και συντροφιά.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι η σχέση σου με τη μαγειρική, ανάλογα με το ζωδιακό σου χαρακτήρα. Σαφώς παίζει ρόλο και ο ωροσκόπος σου εάν γνωρίζεις.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Οκ μπορεί να έμαθες να μαγειρεύεις, όμως η σχέση σου με την κουζίνα είναι διεκπεραιωτική. Άλλωστε ποτέ δεν ήθελες να αποδείξεις ότι η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά. Ούτε και σε ένα πιάτο κρύβονται τα ταλέντα σου. Αν επιμένεις όμως να δελεάσεις τον άνθρωπό σου με ένα δείπνο για δύο, βρες την κατάλληλη ταινία και το φαγητό θα στο φέρει ο ντελιβεράς. Τόσος κόσμος δουλεύει στην εστίαση κι αυτοί πως θα ζήσουν. Έτσι κι αλλιώς απ' τα χεράκια σου το πρόσωπο, θα δει πιο σπουδαίες δεξιότητες.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Το ότι γνωρίζεις που υπάρχει στην πόλη το καλύτερο φαγητό ποτό και από πάνω ένα γλυκάκι για να κλείσετε, αυτό αποτελεί και ένα από τα μεγάλα σου ατού. Το ζήτημα όμως είναι, να ετοιμάσεις έτσι τα πράγματα που να το φαγάκι να μπορέσει να συνδράμει στην ατμόσφαιρα της φωλιάς σου. Διότι όλα παίζουν το ρόλο σου κι εσύ με την κουζίνα θα παίξεις εντός έδρας. Μην παραλείψεις μάλιστα να αφηγηθείς στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει την ιστορία του πιάτου που του προσφέρει και τις σκέψεις που έκανες όταν το ετοίμαζες.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Μάλλον δεν είναι το καλύτερό σου να κάτσεις και να μαγειρέψεις εσύ το δείπνο που θα προσφέρεις στη φωλιά σου προκειμένου να κερδίσεις τις εντυπώσεις του ανθρώπου που θέλεις να κατακτήσεις. Θα έχεις να κάνεις ένα σωρό ετοιμασίες, που το να σας φάει η λάντζα κι η κουζίνα, δε θα κερδίσεις πολλά. Μπορείς όμως να επιστρατεύσεις τις γνώσεις της αδερφής σου που έτσι κι αλλιώς σου χρωστάει χάρες ή του ντελιβερά που φέρνει στο σπίτι και μαμαδίστικο φαΐ αν χρειαστεί. Βρες κι ένα εξωτικό φρούτο θα εντυπωσιάσεις.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Ξέρεις να κάνεις έτσι τη φωλιά σου, που να νομίζει κανείς ότι εκεί βρίσκεται ο φυσικός του χώρος. Μην ετοιμάσεις όμως ένα σωρό φαΐ, γιατί μπορεί ο φτερωτός θεός να περνάει από το στομάχι, όμως όταν ο άνθρωπος φάει πολύ, αρχίζει και βαραίνει. Οπότε που μυαλό και όρεξη για αγκαλιές και χαδάκια; Μάλλον να πέσει να κοιμηθεί πιο καλά θα θέλει, άντε και εις αύριον με υγεία. Άσε που είναι χαζό να σου κλέψουν οι κατσαρόλες, χρόνο απ' τα μποτέ σου, που επιβάλλεται σε μια τέτοια κλειστή συνάντηση εσύ να λάμπεις. Σκέψου το.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Εννοείται ότι μια πρόσκληση από σένα προς τον άνθρωπό σου, είναι από μόνη της ένα ισχυρό κίνητρο για να τον κατακτήσεις. Αρκεί να μην κάνεις υπερβολές. Να θυμάσαι πως όσο πιο απλό φαίνεται ένα σκηνικό, τόσο πιο δύσκολο είναι για να το επιτύχεις. Οι γκουρμέ επιλογές ταιριάζουν πιο καλά στην προοπτική να βγείτε μαζί ένα βράδυ και να πάτε σε ένα καλό εστιατόριο, παρά να τις συναντήσει ξαπλωμένες στο ακριβό σου το σερβίτσιο. Εξάλλου ένα ποτήρι φίνο ακριβό κρασί, μια απαλή μουσική και το άρωμά σου μπορούν από μόνα τους να κάνουν θαύματα.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Εάν αγαπάς την υγιεινή διατροφή μπράβο σου αλλά μην προσπαθήσεις να την επιβάλλεις στο μενού μιας πρόσκλησης στη φωλιά σου, αποκλειστικά για δύο. Εκεί προτίμησε κάτι πιο έξυπνο και σπιρτόζικο, έτσι για να δείξεις ότι δεν είσαι σα χαρακτήρας μόνο ξινός αλλά διαθέτεις και μια χαρά έξυπνο χιούμορ. Βρες σίγουρα την ταινία εκείνη που έχει γέλιο κι όχι την άλλη με τα βαθιά νοήματα και την βιρτουόζικη κινηματογραφική ματιά του μέγα σκηνοθέτη. Εξάλλου διαθέτεις τόσο απίθανα κρυφά ταλέντα, που γι αυτό θα έρθει ο άνθρωπος.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Σου αρέσει να εντυπωσιάζεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες και το λεπτεπίλεπτο γευστικό σου γούστο, που σίγουρα θα καταφέρεις κι αυτή τη φορά να κλέψεις τις εντυπώσεις. Δε σε φοβάμαι για τις μαγειρικές σου δεξιότητες, όσο για την αναποφασιστικότητά σου μέχρι να κάνεις εκείνη την πρόσκληση, που όλο τη σκέφτεσαι στο μυαλό σου και ποτέ δεν την αποφασίζεις. Ανεξάρτητα πάντως από το πώς μαγειρεύεις, ρίξε το βάρος στη ρομαντική ατμόσφαιρα, στις φίνες νότες του αρώματός σου και στις σαγηνευτικές κινήσεις σου.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Σίγουρα θα έχεις ρίξει περισσότερη δουλειά στο να δημιουργήσεις μια ζεστή σαγηνευτική ατμόσφαιρα σε μια πρόσκληση αποκλειστικά για δύο, όμως και στην ποιότητα του φαγητού σου δε σε φοβάμαι. Έχεις εξαιρετική αισθητική και άποψη πάνω στις γεύσεις, που σίγουρα θα καταφέρεις να τις ταιριάξεις, στο μαγικό σκηνικό που θα ετοιμάσεις. Παράλληλα μην ξεχνάς πως πρέπει να του ταΐσεις μαζί και τις προσδοκίες, αν θέλεις να τον τραβήξεις τελικά από τη μύτη. Απλά προσπάθησε να μην αρχίζεις να θέτεις προ απαιτούμενα γιατί το χάσαμε το κορμί.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Σίγουρα κουβαλάς μες στο μυαλό σου ταξιδιάρικες και εξωτικές γεύσεις που μπορεί να σε εντυπωσίασαν στα γαστρονομικά και όχι μόνο ταξίδια σου. Σε ένα ποσοστό, παίζει και να μην έχεις με την κουζίνα τις καλύτερες σχέσεις. Πάντως ότι κι αν φτιάξεις κάνε το με αγάπη αλλιώς παρήγγειλε. Μια χαρά φαγάκι θα σου φέρουν. Βρες εκεί και μια καλή δικαιολογία του τύπου ότι δεν πρόλαβες κι όλα καλά. Α, και να θυμάσαι ότι δεν είναι αστείο να πεις στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, ότι περίμενες φαΐ να φέρει από το δικό του. Ξέχνα το, με αυτό ποτέ δε γέλασε κανείς.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Ένα από τα κρυφά σου ταλέντα, είναι κι οι γνώσεις σου με τη μαγειρική. Άλλωστε το να φτιάχνεις λίγο φαγάκι κάποιες φορές γι σένα αλλά κι εκείνους που αγαπάς, σε ξεκουράζει. Αν έχεις λοιπόν καλέσει στη φωλιά σου εκείνη την ψυχή που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά, τότε έχεις άλλο ένα μεγάλο ατού που θα ενισχύσει τη γοητεία σου. Να προσφέρεις ότι καλύτερο έχεις και να το μοιράζεσαι συντροφικά, εκεί που στις ανθρώπινες σχέσεις συναντάει κανείς την απόσταση. Άλλωστε με ένα ενδιαφέρον δείπνο, ξεκινά πάντα και μία ενδιαφέρουσα βραδιά.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Καλά τα εναλλακτικά ποτά και τα μοριακά τρόφιμα αλλά όταν ο άλλος έρχεται στη φωλιά σου για να φάει, φρόντισε εκεί να του έχεις ότι σε έμαθε η μαμά σου από μικρό. Δεν πιστεύω να είχατε στο χωριό σας, πατέ Βουργουνδίας με αφρό από βατραχοπόδαρα. Και εντάξει αυτό θα είχε χιούμορ αλλά καλύτερα να φτιάξεις ή να πάρεις απέξω ένα μεζέ, παρά να κάνεις πειράματα με το στομάχι και το μυαλό του ανθρώπου που θέλεις και να παραμείνει στη φωλιά σου. Άλλωστε λίγοι ξέρουνε ότι μπορείς να γίνεις ή είσαι ήδη εξαιρετικό μαγειράκι.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Όπως φτιάχνεις τη φωλιά σου παραμυθένια, είμαι σχεδόν σίγουρη πως και στο φαΐ, θα φροντίσεις να παρουσιάζεται και με τρόπο μαγικό. Για σένα άλλωστε παίζουν σπουδαία σημασία τα αρώματα και οι γεύσεις, ενώ γνωρίζεις πως μπορούν να συνδυαστούν όμορφα υλικά προκειμένου να βγάλουν ένα καλό αποτέλεσμα. Άλλωστε το φαγητό ή το ποτό, θα είναι μόνο ένα μέρος από τη φαντασμαγορική βραδιά που θα φτιάξεις για να ξεκινήσεις το ταξίδι του αισθησιασμού με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα θα είναι καλύτερα.



Μελίνα Φώφη
zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top