Χοιρινή τηγανιά με πράσο

0
θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Αυτή η χοιρινή τηγανιά με πράσο, έχει τέτοια λαχταριστή μυρωδιά που σε προϊδεάζει κατάλληλα για την απίστευτη γεύση της.

Υλικά

→ 800 γρ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
→ 1 κ.γ. μπούκοβο
→ 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
→ 1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
→ 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
→ 1/3 φλ. ελαιόλαδο
→ 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
→ Αλάτι
→ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το κρέας.

2. Το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Τα ανακατεύουμε καλά.

4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.

5. Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας για τη χοιρινή τηγανιά.

6. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.

7. Ξαναβάζουμε το χοιρινό κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

8. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

argiro
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top