Τι δε μπορείς να αλλάξεις στον χαρακτήρα ενός ζωδίου;

0
ξεχωριστά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα.

Όπως κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός, έτσι και ο χαρακτήρας κάθε ζωδίου διέπεται από τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που ορισμένα δύσκολα τα διαπραγματεύεται και που πολύ συχνά, μας συστήνεται μ αυτά. Έτσι διαπιστώνουμε που μπορεί να «κουμπώνουμε» μαζί του ή να μην κολλάμε δίχως να υπάρχει κάποια άλλη ευδιάκριτη αιτία, να ταιριάζουν οι χημείες μας ή ύστερα από μια στομφώδη διαφωνία, να έχουμε ξεκινήσει σπουδαίες φιλίες και μεγάλους έρωτες.

Ανεξάρτητα απ' το λόγο που αγαπάς ή δεν αγαπάς τον κάθε ζωδιακό χαρακτήρα, παρακάτω δείχνουμε κάποια του χαρακτηριστικά, που είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να αλλάξει.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Ανήκει στους πιο παρορμητικούς χαρακτήρες του ζωδιακού και σκέφτεται περισσότερο με το ένστικτο παρά με τη λογική. Όλη του η ζωή μοιάζει να είναι ένα ρίσκο, ενώ δεν είναι σπάνιο να πολεμά έχοντας άγνοια κινδύνου. Αγαπά δίχως δεύτερη σκέψη και είναι ευθύς αγγίζοντας αν χρειαστεί τα όρια του «άκομψου». Δεν ελέγχει τον τόνο της φωνής του και δείχνει να είναι αμετανόητος, ακόμα κι όταν φάει τα μούτρα του. Είναι γενναίος δίχως να υπάρχει λόγος ή υπόβαθρο. Δηλώνει με τις πράξεις του πάντα ετοιμοπόλεμος και μάχιμος μέχρι το τέλος της ζωής του.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Έχει δουλέψει πολύ την κάθε του άποψη για να του την αλλάξει ο οποιοσδήποτε. Μοιάζει να εμπιστεύεται κυρίως, αν όχι μόνο τον εαυτό του. Είναι αμετακίνητος αλλά έτσι μπορεί και χτίζει στιβαρά τις βάσεις στη ζωή του. Είναι πεισματάρης και δεν το βάζει κάτω με τίποτε. Δεν αλλάζει τη σταθερότητα ή και τη ρουτίνα του, αφού οι αλλαγές ταιριάζουν στους ανικανοποίητους. Ξέρει ότι άμα σπάσει δεν κολλάει, γι αυτό και είναι από υλικό που δε σπάει εύκολα. Μπορεί να σου σταθεί σαν βράχος, αρκεί φυσικά να δηλώσεις «δικός» του χωρίς πολλές αντιλογίες.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Είναι γεννημένο πνεύμα ελεύθερο. Τον βρίσκεις παντού τόσο που να μοιάζει ότι ο κόσμος δεν κινείται δίχως αυτόν. Μπορεί να σου μιλά συνέχεια, μα σπάνια θα σταθεί να ακούσει τι λες. Φάσκει και αντιφάσκει γιατί όλα ανήκουν στο παιχνίδι του λόγου, που δε φοβάται να το παίξει κατά τη δική του βούληση. Ξέρει να μιλά και να αγγίζει την καρδιά του κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι συναντάς το δικό σου άνθρωπο. Όχι δεν είναι δικός σου γιατί μπορεί να ανήκει σε όλους και σε κανέναν ταυτόχρονα. Είναι ένα πνεύμα άπιαστο που τρέχει συνεχώς.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Ξέρει να αγαπά και να μη φοβάται να το δείξει. Αφιερώνεται σε όποιον νιώθει οικογένειά του ή σταθεί κάτω από τις φτερούγες του. Σκέφτεται πρώτα με την καρδιά κι ύστερα με τη λογική. Μπαίνει μπροστά σαν τον κυματοθραύστη όταν είναι να προστατεύσει την εστία του. Όλος του ο κόσμος είναι μέσα στο σπίτι του. Εκεί υπάρχουν μαζεμένα ότι πολύτιμο έφτιαξε στη ζωή του. Όμως όπως συναισθηματικά σκέφτεται έτσι χειριστικά μπορεί και να φερθεί, σε όποιον παρεκκλίνει από όλα όσα του δίδαξε. Έχει ένα τρόπο να επιμένει και να γκρινιάζει μέχρι να καταλύσει άμυνες.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Δύσκολα δέχεται να αμφισβητήσει κάποιος την υπεροχή του. Ξέρει να παίρνει το καλύτερο κομμάτι από τη ζωή αλλά και να το προσφέρει ταυτόχρονα, σε όποιον δηλώσει «υπήκοός» του. Εκείνος είναι που θα αποφασίσει ή θα διαλέξει ότι θεωρεί καλό και για σένα. Είναι απόλυτος στις απόψεις του και όχι λίγες φορές αμετακίνητος σ αυτές. Ξέρει ότι η εικόνα του έχει δύναμη και επιβλητικότητα. Ζει για τη στιγμή που θα καταφέρει να περιστρέφονται όλα γύρω του και θα έχει επάξια κατακτήσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι γενναιόκαρδος αρκεί να κάνει τα κουμάντα.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Ανήκει στους προσγειωμένους χαρακτήρες του ζωδιακού. Διαθέτει ένα μυαλό πρακτικό μπορεί και διαχειρίζεται σχεδόν αριστοτεχνικά τακτοποιώντας το, ακόμα και το χάος. Ξέρει να ακούει και να επεξεργάζεται μεθοδικά την οποιαδήποτε γνώση. Αν και διαλέγει τους δεύτερους ρόλους, πολύ συχνά λειτουργεί συγκεντρωτικά και βγάζει μόνος του το φίδι απ' την τρύπα. Αντιπαθεί τους ημίμετρους και τους χαρακτήρες που αρέσκονται στο να δείχνονται. Κάνει καυστική κριτική κάποιες φορές και ενοχλεί, ενώ άλλες μοιάζει να βρίσκει το δέντρο και να χάνει το δάσος.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Είναι απίστευτα συγκαταβατικός και ουδέτερος σα χαρακτήρα. Σπάνια θα δημιουργήσει ένταση από μόνος του ή θα θελήσει να επιβάλει την άποψη του. Ξέρει να συνταιριάζει, να συνθέτει τα ανόμοια. Όμως δε θα σου πει ποτέ τα «θέλω» και τις δικές του επιθυμίες, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να φεύγει από την οποιαδήποτε σχέση σχεδόν αδικαιολόγητα. Είναι αναποφάσιστος αλλά όχι ανεύθυνος. Πασχίζει για τη θετική υστεροφημία του. Τα έχει καλά με όλους κι αυτό δεν το λες πάντοτε ειλικρινές. Δεν είναι σπάνιο να παραχώνει κάτω από το χαλί τα κακώς κείμενα της ζωής του.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Ξέρει να δίνει και να δίνεται χωρίς όρια. Ξέρει να αγαπά και να ερωτεύεται δίχως φόβο. Ξέρει να παθιάζει και να παθιάζεται, με οτιδήποτε θα άξιζε να δώσει όλο το «είναι» του. Για μια αγάπη είναι ικανός να ξεπεράσει όλα τα όρια. Για ένα πάθος τα υπερβεί τα εσκαμμένα. Δεν ελέγχει όμως πάντοτε το συναίσθημά του, ενώ δεν είναι σπάνιο να υπερνικά ακόμα και την ίδια του τη λογική. Είναι χειριστικός κι έχει τον τρόπο να θέτει, ή, να επιβάλει τα δικά του πλαίσια. Δεν του αλλάζεις γνώμη εύκολα. Ακόμα κι αν τα έχει λάθος στο κεφάλι του δε θα το παραδεχτεί.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Είναι ένας χαρακτήρας θετικός και με μεγάλη ανεκτικότητα στο διαφορετικό. Θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει σαν την ψυχής μίας παρέας ή να το πει δικαίως το γελαστό παιδί. Δεν αντέχει τους μίζερους ανθρώπους και έχει έναν τρόπο να παίρνει τη ζωή απ' την ελαφριά της πλευρά, όπως κι αν έρχονται τα πράγματα. Όχι δεν είναι παιδάκι που μπορείς να το μαντρίσεις σε ένα σπίτι ή να τον δέσεις με οποιαδήποτε κοινωνική σύμβαση. Τιμά την ελευθερία και ανεξαρτησία του και την εννοεί. Πεισμώνει μόνο μέχρι να γίνει το δικό του, επιμένει σ αυτό και στο τέλος το καταφέρνει.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Είναι ο μίστερ «άψογος» του ζωδιακού, αφού πασχίζει μια ζωή για αυτή του την εικόνα. Πιθανόν να είναι κι ο μόνος χαρακτήρας που χτίζει το προσωπικό του μονοπάτι πάνω στα «πρέπει» στην τάξη και τη συντηρητική ηθική. Καταπιέζεται και καταπιέζει οποιονδήποτε στο περιβάλλον που θα κινηθεί ή θα δραστηριοποιηθεί, να συμμορφωθεί με τα προ-απαιτούμενα. Όπου ηγείται, δεν υπάρχουν άγρια που έχουν τον τρόπο να διώξουν τα ήμερα. Είναι αυστηρός σε στάση και δάσκαλος μαζί, σε όλες του τις εκφράσεις αλλά και στις σημαντικές του σχέσεις ή συνεργασίες.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Αν θέλεις να τον δεις να αντιδρά, μίλα του για «Πρέπει». Ένας Υδροχόος που σέβεται τον εαυτό του από τη μέρα που γεννιέται κι ως το τέλος, είναι ένας μεγάλος αμφισβητίας. Είναι επαναστάτης με, ή, χωρίς λόγο και αιτία. Ανεκτικός με το διαφορετικό και φίλος με το αδύναμο, συνήθως γίνεται η ψυχή της παρέας ή ηγείται σ αυτή. Ξεχωρίζει με την ανατρεπτική του γοητεία και το εύστροφο πνεύμα του. Είναι συνώνυμο της ανθρώπινης φιλίας και αλληλοϋποστήριξης. Δεν αντέχει τις συμβάσεις ενώ ερωτεύεται οτιδήποτε αντισυμβατικό.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Είναι άνθρωπος με μεγάλη φαντασία. Αγαπά την παραμυθία και δε φοβάται να ζει τις ουτοπίες του. Ξέρει να αγαπά και στη διάρκεια της ζωής του αγαπιέται πολύ. Έχει τον τρόπο να μπορεί να παίζει με τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής του κάθε ανθρώπου και να λειτουργεί παυσίλυπα. Ξέρει να δίνει την ψυχή του και να δίνεται. Είναι μέγας ανθρωπιστής και μια πνευματική φύση. Ακόμα και την αγάπη τη μετατρέπει σε τέχνη. Μοιάζει να αδιαφορεί για την πεζή και δίχως έμπνευση πραγματικότητα. Εξιδανικεύει σχετικά εύκολα ανθρώπους και καταστάσεις.



Μελίνα Φώφη
zwdia.gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top