Ποια διακόσμηση προτιμούν τα ζώδια για το σπίτι τους;

0
για να αισθανθούν άνετα και χαλαρά μέσα σε αυτό.

Μικρό ή μεγάλο, βαμμένο με έντονα ή απαλά χρώματα, βαριά υφάσματα στους καναπέδες και αντικείμενα αξίας στην τραπεζαρία, αλλά και λίγα, μοναδικά έπιπλα με γούστο και φινέτσα, είναι μερικές από τις επιλογές που ο καθένας μας διακοσμεί τον χώρο του, το σπίτι του, την φωλιά του, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του και για να αισθανθεί άνετα και χαλαρά μέσα σε αυτό. Με λίγα λόγια, ο τρόπος που στολίζουμε «τα του οίκου μας», καθρεφτίζει τον χαρακτήρα και τις προτιμήσεις μας. Ας δούμε πώς εκφράζεται κάθε ζώδιο, μέσα από τον τρόπο που διακοσμεί τους χώρους που ζει και αναπνέει, χωρίς να βάλουμε ταμπέλες «σωστό» ή «λάθος» στα γούστα και στα θέλω μας.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Δεδομένου ότι ένας Κριός είναι υπερκινητικός και χρειάζεται χώρο για να δράσει, θα προτιμήσει ένα μεγάλο σπίτι χωρίς βαριά επίπλωση, που μπορεί έστω και κάποια γωνία του, να διακοσμηθεί από ένα αντικείμενο που θα θυμίζει άλλες εποχές ή θα έχει το στοιχείο της μάχης και της διεκδίκησης. Αν και προτιμά τα απαλά χρώματα, κάποιο αγαπημένο δωμάτιο ή τοίχος του σπιτιού μπορεί να είναι κόκκινος, έτσι ώστε να μην ξεχνά ποτέ τον παρορμητισμό και τον αυθορμητισμό του, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως συχνά αλλάζει το στήσιμο των επίπλων, μόνο και μόνο για να μην βαριέται.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Ένα ζεστό και καλαίσθητο σπιτικό να περιμένεις από έναν/μία Ταύρο, με αποχρώσεις στους τοίχους και στα έπιπλα που χαλαρώνουν και ηρεμούν, έτσι ώστε να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα για να αγκαλιάσει τον άνθρωπο που αγαπά, αλλά και για να υποδέχεται καλούς φίλους. Ίσως συναντήσεις αρκετή πολυτέλεια στους χώρους που μένει ένας γήινος και δυναμικός Ταύρος, ενώ οι πίνακες όπως και ένα καλό ηχοσύστημα, μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Οι μεγάλοι χώροι αποθήκευσης, αλλά και το καλομαγειρεμένο φαγητό είναι τα φετίχ του.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Ένας Δίδυμος αγαπά τα μεγάλα και λειτουργικά σπίτια που έχουν φως και άπλετο αέρα, που μπορεί να απλώσει τα άπειρα βιβλία του σε μια τεράστια βιβλιοθήκη, και ακόμα κι αν δεν τα διαβάσει ποτέ όλα, τουλάχιστον θα είναι εκεί ανά πάσα ώρα και στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Αγαπά να καλεί φίλους και γνωστούς και να διοργανώνει πάρτι και συγκεντρώσεις τέτοιες που μένουν αξέχαστες, ίσως γιατί δημιουργεί παιχνιδιάρικη και ανέμελη ατμόσφαιρα. Δεν αρέσκεται στη βαριά επίπλωση, αλλά κάποιος τοίχος ή κάποια γωνιά, φροντίζει να απεικονίζει κάποια σημαντική του στιγμή.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Γήινα χρώματα και υπέροχες ταπετσαρίες που θυμίζουν παλιές, καλές εποχές προτιμά για διακόσμηση ένας Καρκίνος, κι αν μπορεί να εκμεταλλευτεί το πατρικό του θα το προτιμήσει από ένα μοντέρνο διαμέρισμα. Με χαμηλό φωτισμό, με περίεργα λαμπατέρ, με απαλούς χρωματισμούς και κλασικές δαντέλες της γιαγιάς είναι πολύ πιθανό να διακοσμήσει τους χώρους που ζει και κινείται, ενώ τα οικογενειακά κειμήλια και οι φωτογραφίες, παίζουν ξεχωριστό ρόλο στη διακόσμηση. Δεν αποκλείεται να επιλέξουν ένα οικοδόμημα που να έχει θέα στη θάλασσα ή σε άλλο υδάτινο στοιχείο.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα του ζωδιακού, δεν θα μπορούσε παρά να αποζητά την πολυτέλεια και τη χλιδάτη διακόσμηση για το σπίτι των ονείρων του. Ακόμα κι αν ζει μέσα σε ένα κανονικό διαμέρισμα, ένας Λέοντας θα φροντίσει να είναι δομημένο έτσι, ώστε να φωτογραφίζει τον εγωισμό, την περηφάνια του και την ηγετική του υπόσταση. Οι Λέοντες θέλουν να εντυπωσιάζουν με το σπίτι των ονείρων τους, άρα διακοσμούν τους χώρους με ακριβά αντικείμενα όταν μπορούν, και αν όχι, βάζουν όλο το ταλέντο τους έτσι ώστε να κλέψουν τις εντυπώσεις με το γούστο τους.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Άκρως λειτουργικός και καλά δομημένος χώρος είναι το ιδανικό σπίτι για έναν/μία Παρθένο, γιατί θέλει να ζει αρμονικά και όμορφα, γιατί επιθυμεί να είναι μέσα στην καθαριότητα και την τάξη, γιατί αγαπά την έννοια της πρακτικότητας και της χρησιμότητας. Χωρίς μεγαλοπρεπή και εντυπωσιακά έπιπλα, αλλά φτιαγμένο με λιτό και απέριττο στυλ, με ήρεμα χρώματα, με υπέροχα υφάσματα, αλλά και αρκετά φυτά, με κάποιο αγαπημένο κατοικίδιο να πηγαινοέρχεται, και με ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους περιποίησης και καλλωπισμού, δίνουν τη δική τους πινελιά στο σπίτι τους.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Αρμονικά χρώματα, ισορροπημένος και καλά δομημένος ο καταμερισμός των επίπλων, σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, υπέροχοι και καλαίσθητοι χώροι γεμάτοι γούστο και φινέτσα που μπορούν να συνδυάσουν το παλιό και το καινούριο στιλ, γεμάτοι με ποικίλες πινελιές χρωμάτων, που δένουν άρτια μεταξύ τους είναι το σπίτι ενός/μία Ζυγού και είναι σχεδόν βέβαιο πως ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από την ομορφιά και τη χάρη του. Διακριτικός και χαμηλός φωτισμός, μαγευτική ατμόσφαιρα, αντικείμενα που αντέχουν στο χρόνο, δένουν την υπέροχη εικόνα που δημιουργούν.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Η ευτυχία, η χαρά και η αγαλλίαση για έναν Σκορπιό, είναι να ζει σε ένα σπίτι κοντά σε θάλασσα ή σε λίμνη, ακόμα και σε ποτάμι, μακριά από όλους και από όλα. Διακοσμημένο με χαμηλό φωτισμό για να αποπνέει μυστήριο και σκούρα χρώματα στην επίπλωση, είναι χαρακτηριστικά του γούστου ενός Σκορπιού. Θέλει να παραμένει η ζωή του μακριά από τα τρίτα βλέμματα και τα πικρόχολα σχόλια και αυτό φαίνεται στις ήρεμες και λιτές γραμμές που επιλέγει στα αντικείμενα και στην χαλαρωτική από άποψη χρωμάτων και επίπλων, αγαπημένη τους κρεβατοκάμαρα.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Το γεγονός ότι ένας Τοξότης αγαπά να βρίσκεται αρκετές ώρες έξω, δεν σημαίνει ότι δεν έχει το γούστο και την ικανότητα να επιπλώσει το σπίτι του με υπέροχες και ακριβές πινελιές. Διακοσμητικά αντικείμενα, φωτογραφίες, και όλες οι αναμνήσεις που έχει από τα μακρινά και κοντινά του ταξίδια, είναι σχεδόν βέβαιο πως κοσμούν τις γωνίες του οίκου του, ζωντανεύοντας έτσι τις θύμησες και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει. Ένας χώρος ζεστός και τρυφερός είναι η κρεβατοκάμαρα, ενώ παντού μπορείς να αισθανθείς ότι είναι δικό σου, γιατί αυτό το μήνυμα περνά, όταν σε καλωσορίζει.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Ανάμεσα σε σκουρόχρωμους τόνους και σοβαρή διακόσμηση, φαντάζει το σπίτι ενός Αιγόκερου, με ιδιαίτερο μέλημα να έχει άνετη κουζίνα και καθιστικό, καθώς και ένα δωμάτιο που θα χρησιμοποιεί σαν χώρο δουλειάς. Οικογενειακά αντικείμενα, κομψά έπιπλα, και με ένα υπερβολικό στοιχείο που μπορεί να είναι ο φωτισμός, τάξη και αυστηρότητα στα συρτάρια και στις ντουλάπες, για να μην ψάχνει την τελευταία στιγμή αυτό που αναζητά, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να δει στο ιδανικό σπίτι ενός σοβαρού, αυστηρού και λίγο συντηρητικού ζωδίου σαν τον Αιγόκερω.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Μεγάλοι και ξεκούραστοι καναπέδες, πολλά καθίσματα για να κάθονται άνετα οι φίλοι και γνωστοί, αρκετά τραπεζάκια που φιλοξενούν τα εδέσματα και τα κεράσματα, είναι εικόνες που συναντάς σχεδόν πάντα, στο ιδανικό σπίτι ενός Υδροχόου. Αγαπούν την άνεση και την ελευθερία, για αυτό δεν θα δεις ποτέ αντίκες, μπιμπελό, παλιά αντικείμενα, κειμήλια και όλα αυτά που θυμίζουν άλλες εποχές, αντίθετα θα βρεις ήλιο, φως, αέρα, μοντέρνα έπιπλα και άνετα καθίσματα που είναι στην πρώτη γραμμή, μαζί με έναν υπολογιστή, ένα τάμπλετ, και άλλα πολλά ηλεκτρονικά καλούδια.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Όπως και τα άλλα ζώδια του νερού (Καρκίνοι και Σκορπιοί), έτσι και ένας Ιχθύς προτιμά να μείνει κοντά στο υδάτινο στοιχείο, και να μπορεί να αλλάζει συνεχώς τη διακόσμηση του οίκου του, δεδομένου ότι δεν ξέρει τι θέλει περισσότερο και τι είναι αυτό που τον κάνει να νοιώθει άνεση και ζεστασιά. Σαν οικοδεσπότης είναι περιποιητικός, ομιλητικός, διαχυτικός, ενώ από την πρώτη στιγμή κάνει φίλους και γνωστούς να αισθανθούν πως βρίσκονται στο δικό τους σπίτι. Δεν υπάρχει κάτι σκληρό και βάρβαρο στο χώρο, αλλά ήρεμες εικόνες που φέρνουν ισορροπία και ευχαρίστηση.



Ορφέας Δούκας
zwdia24


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top