6 τακτικές για ένα πετυχημένο σύγχρονο φλερτ

0
«Ας μην το κάνουμε και επιστήμη το ζήτημα»

Μεγάλο κεφάλαιο το φλερτ. Από το αν σήμερα φλερτάρουμε μέχρι τον τρόπο που γίνεται μια όμορφη προσέγγιση, έχει ξοδευτεί αρκετό μελάνι αλλά και πάλι τα παράπονά μας όλοι τα έχουμε. Μια αρχική διαπίστωση επί του θέματος είναι ότι σήμερα δε φλερτάρουμε δια ζώσης τόσο εύκολα και όταν συμβαίνει τις περισσότερες φορές γίνεται με έναν όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο, που δημιουργεί αμηχανία και η απόρριψη είναι σχεδόν δεδομένη. «Ας μην το κάνουμε και επιστήμη το ζήτημα», θα μπορούσατε να πείτε οι περισσότεροι.

Ανέκαθεν υπήρχαν διάφοροι τρόποι πλησιάσματος και η διαδικασία της αποδοχής ή της απόρριψης ήταν λίγο πολύ γνωστή. Ναι, εντάξει θα συμφωνήσω αλλά σήμερα με την τεχνολογία να καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στην επικοινωνία μας και το ψηφιακό φλερτ να κυριαρχεί, έχουμε καταλήξει να προσεγγίζουμε στην πραγματική μας ζωή το πρόσωπο που μάς έχει γοητεύσει είτε «λιγάκι» προσβλητικά είτε με τόσο παλιό τρόπο που φαινόμαστε αρκετές φορές σαχλοί.

Γι’ αυτό, σας χαρίζουμε 6 τρόπους για επιτυχημένο και εκσυγχρονισμένο φλερτ, όπως θα θέλαμε να γίνεται σήμερα και σας ευχόμαστε -αν τους εφαρμόσετε- καλή επιτυχία και γρήγορα ζευγάρι με το ταίρι που σάς έχει ξετρελάνει.

1. Όχι άλλο «το ονοματάκι σου» a.k.a «θα μου δώσεις το Instagram σου»

Ειλικρινά και με απόλυτα επίγνωση της πραγματικότητας, θα παρακαλούσαμε όσους θέλετε να προσεγγίσετε το πρόσωπο που σας άρεσε να σταματήσετε να ρωτάτε απευθείας το όνομά του, αμέσως μετά το Ιnstagram account και μετά σιωπή ή να φεύγετε. Το ξέρουμε πως βολεύει αρκετά, αφού και απόρριψη να έρθει μέσω Instagram κανένας δε θα το ξέρει, αλλά -πιστέψτε με- είναι πλέον τρόπος εν αχρησία. Αν θέλετε να προσεγγίσετε ένα πρόσωπο σε ένα μπαρ, club, δημόσια υπηρεσία ή οπουδήποτε αλλού, απλώς προσπαθήστε να ξεκινήσετε μια συζήτηση για ένα άσχετο θέμα ή σχολιάστε κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή ή για να το απογειώσετε κάνετε χιούμορ με κάτι και δείτε αν έχει ανταπόκριση. Σε δεύτερη φάση, συστηθείτε, ζητήστε το νούμερο του τηλεφώνου και μετά ψάξτε σπίτι σας το Instagram ή και το Ε1 αν θέλετε.

2. Ένα σημείωμα σε χαρτάκι

Δεν είστε ιδιαίτερα καλοί στη λεκτική επαφή; Μη στεναχωριέστε καθόλου. Σας έχουμε και εδώ ωραία πρόταση. Γράψτε σε ένα χαρτάκι το όνομά σας και το τηλέφωνό σας και -αν θέλετε- ένα κολακευτικό σχόλιο και απλώς δώστε το στο πρόσωπο που σας αρέσει. Τι θα καταφέρετε μ΄ αυτόν τον τρόπο; Αρχικά, έχετε δηλώσει το ενδιαφέρον σας διακριτικά και όμορφα και δίνετε την ελευθερία στα άλλα, όταν θέλει να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί.
Extra tip: Ρίξτε και κανένα βλέμμα ή κάποιο χαμόγελο όσο διαρκεί η επαφή. Βοηθάνε αρκετά.

3. Μια πρόταση διατυπωμένη πλαγίως

Έχετε αλληλοσυστηθεί. Με κάποιον τρόπο, τα καταφέρατε. Αξίζετε το μπράβο μας και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο πολυπόθητο ραντεβού. Προς θεού, μη ρωτήσετε « πάμε για καφέ ή για ποτό». Όσο πιο στημένο είναι κάτι, τόσο πιο αγχωτικό γίνεται και το πιο πιθανό είναι να ακούσετε όχι ή να σας πει ο άλλος πως έχει κανονίσει, λυπάμαι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να δείξετε το ενδιαφέρον σας είναι να άλλες εναλλακτικές προτάσεις, όπως «Έχω να κάνω αυτό αύριο, θέλεις να έρθεις;» ή «Θα είμαι εκεί τη χ μέρα, θέλεις να περάσεις;». Ακόμα και προτάσεις για περπάτημα ή για να εντάξετε κάποιον σε κάποια δραστηριότητά σας. Γενικά, μια εναλλακτική προσέγγιση τέτοιου τύπου είναι πιο αποδοτική, αφού από τη μία δίνει τροφή για τη μετέπειτα επικοινωνία σας και από την άλλη δε δίνει την αίσθηση του στημένου και αμήχανου ραντεβού που οι περισσότεροι δε θέλουμε να ζήσουμε.

4. «Είμαι κι εγώ εδώ -και σε γουστάρω»

Σας αρέσει κάποια καιρό. Μια σχετική αδιάφορη επικοινωνία υπάρχει αλλά μια η ντροπή, μια ο φόβος της απόρριψης, μια η άγνοια πώς να το προσπαθήσετε, δεν αφήνουν περιθώριο για επιπλέον προσέγγιση. Λοιπόν, μαζέψτε κουράγιο και πηγαίνετε από εκεί που δουλεύει δήθεν τυχαία, ρωτήστε που θα είναι το σ/κ, περάστε μια βόλτα από εκεί και έπειτα ρίξτε κάποια δυνατά βλέμματα. Δηλώστε δηλαδή ότι πήγατε εκεί για αυτα και μόνο. Θα μπείτε στο μυαλό του/της ως το άτομο που δείχνει ενδιαφέρον με τρόπο απτό. Αν δείτε να σχηματίζεται και κανένα χαμόγελο στο πρόσωπο του ανθρώπου που σας αρέσει, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το μέλλον.
Υστερόγραφο: Πάντα υπάρχει κίνδυνος να σας θεωρήσει stalker αλλά έρωτας είναι αυτός, χρειάζεται και λίγο θάρρος.

5. Στείλε ένα ραβασάκι

Δε θέλω γέλια και κοροϊδίες. Αρχικά, υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ξυπνάει κάποιος και να βρίσκει σε κάποια τσέπη του ή στο αμάξι του ή οπουδήποτε αλλού ένα τόσο δα κομματάκι χαρτί που να λέει «σε θέλω»; Οκ, βασική προϋπόθεση να υπάρχουν οι γνώσεις για τη ζωή τα άλλα, δηλαδή να μην είναι κάποια που είδαμε το προηγούμενο βράδυ και αγνοούμε τα πάντα για τα ίδια αλλά ένα πρόσωπο που προσπαθούμε να πλησιάσουμε καιρό ή ερχόμαστε σε επαφή μαζί του. Να σας θυμίσω πως το έκανε και η Μαρίνα Κουντουράτου στους «Δύο ξένους» και είχε τρομερή επιτυχία. Γράψτε, λοιπόν, κάτι έξυπνο, κάτι ρομαντικό και αφήστε το κάπου που να μπορεί να το δει. Δώστε έπειτα λίγο χρόνο να το επεξεργαστεί. Μόνο θυμηθείτε να βάλετε και κανένα όνομα, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί να έχουμε άλλους στο μυαλό μας. Μην ξεφτιλιστούμε στέλνοντας αλλού ντ’ αλλού τα «κι εγώ».
Υστερόγραφο: Και εδώ παραμένει ο ίδιος κίνδυνος, να θεωρηθεί ότι παρακολουθείτε κάποιον, αλλά -πιστέψτε με- θα καρφωθείτε στο μυαλό του κι αυτό είναι πολύ καλό.

6. Τα μάτια λένε όσα οι λέξεις δεν μπορούν

Αφήνοντας το πιο δυνατό φλερτ για το τέλος, το βλέμμα δηλαδή, να πω πως όσα δεν μπορούν να πουν τα λόγια και να δείξουν οι πράξεις, τα μάτια το αποδεικνύουν. Τα μάτια μπορούν να φανερώσουν και τις πιο βαθιές μας σκέψεις τις περισσότερες φορές. Οπότε, κοιτάξτε έντονα τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και δείξτε του ότι δεν μπορείτε να πάρετε το βλέμμα σας από πάνω του. Κάντε τον να νιώσει τη ματιά σας, να γυρίσει το κεφάλι του προς την πλευρά σας και έπειτα χαμογελάστε. Να καταγραφεί, δηλαδή, το πρόσωπό σας στον σκληρό του δίσκο και να νιώσει ότι κάτι καινούριο ξεκινάει. Αν μπορούσαμε να δώσουμε μια συμβουλή, θα ήταν να διεκδικήσετε με το βλέμμα σας το βλέμμα του άλλου.


Ελευθερία και επιμονή, ίσως να είναι τα δύο πιο βασικά συστατικά του φλερτ, που οφείλουμε να θυμόμαστε. Καλή μας επιτυχία.

Δήμητρα Παπακωνσταντίνου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top