Πώς θα αναγνωρίσετε τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού

0
Ο αυτισμός στα παιδιά μπορεί να αναγνωριστεί από την ηλικία των 18 μηνών.

Αν και η διάγνωση της πάθησης πρέπει να γίνεται από γιατρό, οι γονείς και οι φροντιστές θα πρέπει να γνωρίζουν τα σημάδια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών για τον Αυτισμό, το οποίο δίνει κάποιες συμβουλές αναφορικά με τα πρώιμα συμπτώματα.

Τα παιδιά με αυτισμό μπορεί να έχουν ποικίλα κοινωνικά, επικοινωνιακά και συμπεριφορικά συμπτώματα.

Αυτά περιλαμβάνουν τη δυσκολία στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, η οποία συχνά γίνεται εμφανής κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, σύμφωνα με το ινστιτούτο, το οποίο εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Ένας ειδικός σε θέματα αυτισμού μπορεί να αξιολογήσει τυχόν καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του λόγου και στη μη λεκτική επικοινωνία.

Μια άλλη ένδειξη μπορεί να είναι ο τόνος της φωνής. Μερικοί άνθρωποι με αυτισμό μπορεί να δυσκολεύονται να ρυθμίσουν ή να τροποποιήσουν τον τόνο της φωνής τους. Μπορεί δηλαδή να μιλούν πολύ δυνατά, πολύ χαμηλά ή με μονότονη φωνή.

Η έλλειψη βλεμματικής επαφής είναι ένα ακόμη κοινό σύμπτωμα.

Ένα παιδί με αυτισμό μπορεί επίσης να έχει δυσκολία να αναγνωρίσει και να χρησιμοποιήσει τις εκφράσεις του προσώπου, τις σωματικές χειρονομίες και τη συνολική γλώσσα του σώματος.
Οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές είναι ακόμη ένα κοινό σύμπτωμα και μπορεί να περιλαμβάνουν λίκνισμα, περιστροφή ή χτυπήματα των χεριών και των βραχιόνων ή το παίξιμο των δακτύλων τους μπροστά στα μάτια τους.

Τα παιδιά με αυτισμό μπορεί επίσης να παίζουν με παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα με άτυπους τρόπους, π.χ. να αναβοσβήνουν επανειλημμένα τα φώτα ή να περιστρέφουν για ώρα ένα νόμισμα.

Τελετουργικές συμπεριφορές, όπως η κατανάλωση των ίδιων φαγητών σε κάθε γεύμα ή η στενοχώρια μετά από οποιεσδήποτε αλλαγές στα σχέδια, είναι επίσης σημάδια αυτισμού.

Άνθρωποι που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, μπορεί να αυτοτραυματίζονται χτυπώντας το κεφάλι τους στον τοίχο, δαγκώνοντας τα χέρια τους ή ξύνοντας το δέρμα τους.

Για την αντιμετώπιση αυτών των συμπεριφορών, υπάρχουν πολλές ιατρικές, αισθητηριακές, διατροφικές και συμπεριφορικές προσεγγίσεις.

Εάν ένα παιδί αυτοτραυματιστεί, οι γονείς θα πρέπει να μιλήσουν αμέσως με τον γιατρό του παιδιού.

Παράλληλα με τον αυτισμό, μπορεί να εμφανιστούν κρίσεις, άγχος διαταραχές ύπνου και γαστρεντερικές, μεταβολικές και ανοσολογικές δυσλειτουργίες.

Οι ενήλικες με αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να διαγνωστούν με αυτισμό. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αυξημένη ευαισθητοποίηση και τον έλεγχο.

onmed
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top