18 πράγματα που κάνουμε μόνο αν είμαστε ερωτευμένοι

0
αφού ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται...

Έρως ανήκατε μάχαν, μας είπε η Αντιγόνη του Σοφοκλή. Πεταλούδες στο στομάχι, είπε κι ο λαός. Μια μόνιμη λάμψη στο πρόσωπο και μια δύναμη απίστευτη μας διακατέχει ξαφνικά- αυτό είναι απλώς αντίληψη. Εσύ να περπατάς κι οι άλλοι να σε βλέπουν να πετάς. Πόσες μα πόσες φορές στη ζωή δεν έχει βιώσει κανείς αυτό το ωραίο, μοναδικό συναίσθημα του έρωτα! Έτσι λοιπόν κι αφού ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται, πάμε μαζί να δούμε όλες εκείνες τις πράξεις που κάνει κάποιος μόνο αν είναι ερωτευμένος.

1. Το πρώην αμόρε; Ποιο πρώην; Βρε τι σημασία έχει αν έστω και μια μέρα πριν έψαχνες σε όλα τα social media να δεις όλες τις κινήσεις, να δεις αν σε έχει ξεπεράσει ή προσπαθούσες να μάθεις αν ακόμη μιλάει για σένα. Σκασίλα σου πλέον. Εσύ είσαι αλλού και το αμόρε μια μακρινή ανάμνηση.

2. Μα τι λάμψη! Κοιτάς στον καθρέφτη σου και βλέπεις ένα άλλο πρόσωπο ή είναι η ιδέα σου; Κι όμως, όλοι σου λένε πως φαίνεσαι διαφορετικά, πως έχεις ομορφύνει, πως έχεις μια περίεργη λάμψη στα μάτια.

3. Κοινωνικότητα η αυξημένη. Συναντάς φίλους και γνωστούς στους δρόμους που μέχρι πρότινος θα τους χαιρετούσες μ’ ένα νεύμα του κεφαλιού σου, ένα χαμόγελο, άντε και μια χειραψία το πολύ-πολύ, μα τώρα τους κάνεις και μια αγκαλιά. Γιατί όπως λένε και στην ψυχολογία, οι αγκαλιές είναι θεραπευτικές. Ε, να μην τους βοηθήσεις;

4. Στέλνεις ένα μήνυμα και μετράς τα λεπτά ή και τα δευτερόλεπτα ακόμη μέχρι να εμφανιστεί το «διαβάστηκε» κι έπειτα ανάλογα με τον χρόνο που χρειάστηκε για ν’ ανταποκριθεί κάνεις κι εσύ ακριβώς το ίδιο. Φυσικά στο μυαλό σου έχεις φτιάξει όλη τη στιχομυθία ως το τέλος. Όχι αυτή τη στιγμή, από χθες το βράδυ την είχες έτοιμη.

5. Η νοικοκυροσύνη ξαφνικά αποκτάει άλλη διάσταση. Πώς ακριβώς καθάριζε η μανούλα τα φωτιστικά όταν εσύ καθόσουν στον καναπέ κι απολάμβανες την ταινία σου; Γιατί όπως και να το κάνουμε η πάστρα είναι κι υγεία.

6. «Γυμναστήριο εσύ που ούτε από έξω δεν ήθελες να περάσεις;», σε ρωτάει ο φιλικός σου κύκλος. Μα τι λένε, αφού ήταν ο επόμενός σου στόχος. Πώς είχες ξεχάσει να τ’ αναφέρεις, ούτε εσύ δεν ξέρεις. Τώρα όμως, ξέρεις πολύ καλά.

7. Τι θα συζητήσουμε; Βγαίνεις με τους κολλητούς σου έξω και το θέμα συζήτησης είναι ένα και μοναδικό. Ε, δε χρειάζεται να υπενθυμίσω ποιο.

8. Όλα σου θυμίζουν τον έρωτά σου. Το τραγούδι που μόλις παίζει και ταυτίζεται με τη συνάντησή σας. Οι ομιλίες που ακούς από τη δίπλα παρέα. Το ντύσιμο που έχει ένα άτομο που περνάει. Μα κι ο καιρός! Ίδιος με τη μέρα που γνωριστήκατε και δεν ήταν παλιόκαιρος.

9. Ζώδια. Ποιος κάθεται και τα πιστεύει τώρα αυτά, έλεγες κι ήταν θέμα με το οποίο διαφωνούσες οριζοντίως και καθέτως με την παρέα σου. Μα τώρα έχεις εντρυφήσει και στον ωροσκόπο και πού βρίσκονταν η σελήνη κι οι υπόλοιποι πλανήτες την μέρα και την ώρα που γεννήθηκε.

10. Ξαφνικά σε νοιάζει πάρα πολύ το χωριό που μέχρι χθες δεν ήξερες ότι υπάρχει. Ε πώς, κάποια πράγματα θέλεις κι εσύ να τα γνωρίζεις για το αμόρε σου. Πού γεννήθηκε, πού πήγε σχολείο, τι μουσική ακούει, ποιες είναι οι παρέες του, το αγαπημένο του χρώμα, το αγαπημένο του φαγητό, για πρώην σχέσεις, συγγενείς, από πού πήρε τ’ όνομα; Λίγες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Σιγά μωρέ πώς κάνετε έτσι; Να μην ξέρω τα βασικά;

11. Χαζογελάς. Δε χρειάζεται λόγος κι αφορμή. Κάθεσαι και χαζογελάς. Περπατάς, χαζογελάς. Οδηγείς χαζογελάς ή απλώς κοιτάς τον τοίχο απέναντί σου και χαζογελάς. Φυσικά τα μάτια σου δε βλέπουν τον τοίχο, αλλά παίζουν μια γνώριμη ταινία για κάτι που ήδη έχει παιχτεί μεταξύ σας, είτε κάτι που οραματίζεσαι.

12. Όλα έρχονται δεύτερα. Έχεις ένα σωρό επείγουσες εργασίες να διεκπεραιώσεις, να προλάβεις ημερομηνίες, επαγγελματικά κι οικογενειακά ραντεβού, εξετάσεις σε γιατρούς και φίλους που πρέπει κατεπειγόντως να σου πουν τα νέα τους και μόλις σου ζητάει να βρεθείτε, τα παρατάς όλα. Ακυρώνεις τα πάντα με διάφορες δικαιολογίες γιατί είναι η απόλυτή σου προτεραιότητα.

13. Εγώ αυτό ποτέ(!), έλεγες κάποτε και τώρα τα παίρνεις ένα προς ένα πίσω. Αλλάζεις την κοσμοθεωρία σου, καταπατάς αξίες, αρχές, όρια, γίνεσαι ένας άνθρωπος διαφορετικός, κινούμενος από την ορμή του έρωτά σου.

14. Φαντασιώνεσαι αποκλειστικά και μόνο ένα πρόσωπο κι ένα σώμα. Στον εγκέφαλό σου δε χωράει κανένα άλλο πρόσωπο. Δεν πα’ να περνάνε δίπλα σου μοντέλα κι ημίθεοι, το δικό σου μυαλό έχει φάει κόλλημα.

15. Τα μάτια σου πηγαίνουν συνέχεια στο κινητό σου. Πράγμα που μπορεί να συμβαίνει όταν έχεις OCD, αλλά το πόσο συχνά κοιτάς το κινητό, ας το παραδεχτούμε, είναι μονάδα μέτρησης έρωτα. Όταν καλεί, εύχεσαι να είναι το πρόσωπο και διαφέρει από το OCD διότι σε περίπτωση που είστε μαζί, ξεχνάς ότι υπάρχει κινητό, διαδίκτυο και κόσμος γενικότερα.

16. Καμία απόσταση δεν είναι αρκετά μεγάλη. Τι είναι μερικές ώρες δρόμος για να συναντηθείτε; Και η πιο μακρινή απόσταση, ένα τσιγάρο δρόμος γι’ αυτούς που καπνίζουν ή ένα σάντουιτς για τους μη καπνίζοντες.

17. Από πότε ακούω εγώ Jazz; Καλέ ανέκαθεν, απλώς δεν το είχα αναφέρει. Ξαφνικά ακούς τα είδη της μουσικής που ακούει κι ενώ δεν ήταν της δικής σου αρεσκείας, ανακαλύπτεις ότι δεν είναι καθόλου άσχημα και μάλλον, μόνο αυτά θ’ ακούς πια.

18. Γίνεσαι πιο μαλακός με τους ανθρώπους. Συγχωρείς ευκολότερα, μπορείς να αναγνωρίσεις πιο άμεσα μια καλή πρόθεση, γίνεσαι -με την καλή έννοια- πιο αφελής ως προς τη σκληρότητα των γύρω σου κι υποθέτεις το καλύτερο. Γιατί σου συμβαίνει.

Ερωτευτείτε ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος να νικήσουμε την γκρίνια και τον θάνατο.

Μαρία Παναγή
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top