Τα 10 ξεφτιλίκια που οφείλεις να κάνεις ως φρεσκοχωρισμένος

0
Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας...

Ο χωρισμός πονάει -εντάξει, υπάρχει κι ο χωρισμός της ανακούφισης όταν βγαίνεις από μια παθολογική σχέση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Και ποιος δεν έχει ξεφτιλιστεί σε κάποιον χωρισμό πάνω στην καψούρα και το αίσθημα απόρριψης που βιώνει; Και ποιος δεν έχει πονέσει, δεν έχει κλάψει δεν έχει χτυπηθεί στα πατώματα; Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, είναι κατανοητό, φυσιολογικό, ανοίξτε τη καρδούλα σας, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια.

Άραγε, αν κάνουμε ένα flashback στα ξεφτιλίκια μας, άξιζαν τα λεφτά τους; Άξιζε το πρόσωπο αυτό που για χάρη του μπορεί και ν’ αλλάξαμε και πόλη; Άραγε, αν τα μάθαινε ποτέ πώς θ’ αντιδρούσε; Ο δεκάλογος του ξεφτιλίσματος, ξεκινάει. Προσδεθείτε, γιατί θα πέσουμε χαμηλά.

1. Άσε το ποτό να ρέει…

Πρώτο και καλύτερο στη λίστα μας, το αλκοόλ που γίνεται φίλος κολλητός. Κάθε βράδυ, μ’ ένα ποτήρι στο χέρι, μονολογούμε κι αναπολούμε τα παλιά. Αναρωτιόμαστε δυνατά για το τέλος της σχέσης. Πίνουμε μέχρι να ξεράσουμε και τα σωθικά μας και να μας μείνουν στο χέρι. Το ποτό κι ο χωρισμός έχουν παντρευτεί και το ένα δε ζει χωρίς το άλλο.

2. Σε βρήκα, θα σε φασώσω

Το σώμα έχει ανάγκη να απεξαρτηθεί. Ειδικά αν έχεις φάει κέρατο, θες ή βασικά έχεις την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα εκδικηθείς την πρώην σχέση σου. Όποιος/α βρεθεί μπροστά σου εκτελείται εν ψυχρώ και γίνεται το θύμα σου, είτε για μια στιγμή είτε για ένα βράδυ. Εννοείται ότι δεν ψάχνεις σχέση, και δεν είσαι πάντα σίγουρος για την ποιότητα της επιλογής σου. Φυσικά κι είναι μάταιος τρόπος και τις περισσότερες φορές, την επόμενη μέρα θα σηκωθείς μ’ ένα αίσθημα αμηχανίας για τα άγνωστα χέρια και χείλη που σε άγγιξαν το προηγούμενο βράδυ.

3. Γκρίνια στους φίλους

Εννοείται ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Αλλά, το να τους τα πρήζεις από το πρωί ως το βράδυ, με την γκρίνια σου για τον χωρισμό σου, sorry αλλά ανήκει στον δεκάλογο του ξεφτιλίσματος. Ιδίως αν σε κουβαλάνε στουπί στους ώμους τους κι εσύ συνεχίζεις τον μονόλογό σου, σαν πρωταγωνιστής σε Αρχαία Τραγωδία.

4. Κάπνισμα μέχρι ν’ αλλάξουν χρώμα τα πνευμόνια σου

Και να μην καπνίζεις θα το αρχίσεις. Γιατί; Γιατί θεωρείς ότι έτσι πρέπει, το έχεις δει και σε τόσες ταινίες. Προτιμάς να βάψεις τα πνευμόνια σου με πίσσα, που ίσως είναι και το χρώμα που μισούσε και να ζήσεις ωραία και καλά την καταστροφή σου. Το πιο αστείο είναι όταν πας να το παίξεις και μαγκάκι με το τσιγάρο στο στόμα και πνίγεσαι με τον καπνό, αφού ο οργανισμός σου αν είναι παρθένος σ’ αυτό το κομμάτι και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

5. Στη γειτονιά την παλιά

Το να πηγαίνεις με το αμάξι σου ή με τα πόδια στο σπίτι της πρώην σχέσης, έτσι για να ζήσεις το δράμα σου, μπορεί να σε κάνει από μίζερο ως και στόκερ. Να ψάχνεις για ανοιχτά φώτα, για μια σκιά, για ένα σημάδι. Να σκέφτεσαι ότι κάποτε μπορεί να είχες τα κλειδιά του σπιτιού και τώρα είσαι απλώς ένας ξένος. Το κορυφαίο είναι βέβαια να έρχεται την ώρα που είσαι απ’ έξω οπότε να τρέξεις να κρυφτείς σε καμιά γωνιά.

6. Καψουροτράγουδα 8 το πρωί ως τις 8 το πρωί

Τραγούδια που ακούς από μία ως και δέκα χιλιάδες φορές μέσα σε μισή ώρα με slow motion χορευτικής κίνησης και στη διαπασών για χάρη του πρώην έρωτά σου. «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Καιτούλας και το «Γύρισε» του Καρρά, θεωρούνται τουλάχιστον υποχρεωτικά.

7. Ο Fake λογαριασμός

Ψεύτικος λογαριασμός στα social, με αιτήματα και follow για να δεις αν θα είναι το catfish σου, ή εσύ το δικό του. Θα προσπαθήσεις να τον παρακολουθείς, για να μαθαίνεις πού και με ποιους είναι κι αν έχει ξανά φτιάξει τη ζωή του, για να βασανίζεσαι σωστά. Δεν κάνουμε μισές δουλειές εδώ πέρα.

8. Οι δήθεν τυχαίες συναντήσεις

Στα στέκια που πηγαίνατε, με κοινούς σας φίλους. Επιδιώκεις να τους συναντάς για να πηγαίνει δήθεν, τυχαία η κουβέντα στην πρώην σου σχέση, να μπορέσεις έπειτα ν’ αναφέρεις πόσο σου λείπει μπας και του μιλήσουν και καταλήξουν να του αλλάξουν μυαλά.

9. Από εδώ το αίσθημά μου

Σκέψου λέει να παρακολουθείς πού βγαίνει και να εμφανίζεσαι κι εσύ με ψεύτικο γκομενάκι. Να μπαλαμουτιάζεστε μπροστά του/της ξεδιάντροπα σαν να μην το ξέρεις ότι είναι εκεί κι άμα τύχει έρθει και σου μιλήσει, να γυρίσεις και να πεις: «Α! Και εσύ εδώ! Καλέ, δε σε πρόσεξα!»

10. Ένα (ακόμα) βράδυ

Εκείνο το μήνυμα που θα στείλεις για να έρθει από το σπίτι σου, ενώ ξέρεις ότι πουθενά δε θα βγει και την επόμενη πάλι θα είσαι χάλια, όμως το στέλνεις έτσι κι αλλιώς. Κι έρχεται. Και το κάνετε. Και σκοτώνεστε έπειτα. Και την επόμενη μέρα είσαι χειρότερα.


ΥΓ: Δε βαριέσαι και τα ξεφτιλίκια μες στο πρόγραμμα είναι. Αρκεί να μας βοηθούν να προχωράμε μπροστά κι από ‘δω παν’ κι άλλοι. 

Ηλιάνα Τσακίρη
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top