Το (πρώην) ταίρι το σκέφτηκες όταν ανέβασες screenshot συνομιλίες σας;

0
δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τα εμφανίζεις...

Μας εξάπτει την περιέργεια η προσωπική ζωή κάποιου στην οποία δεν έχουμε πρόσβαση, μας αρέσει να κοιτάμε από την κλειδαρότρυπα για να μάθουμε όσα ενδέχεται να μη θέλει να μοιραστεί το άλλο άτομο μαζί μας. Τα ερωτικά δράματα είχαν πάντοτε μεγάλη ζήτηση, είτε αυτά ήταν ταινίες, είτε πραγματικά γεγονότα. Με την εξέλιξη των social media και τη δυνατότητα πρόσβασης σε στιγμές που ο άλλος δημοσιοποιεί είναι πλέον εύκολο να κατευνάσουμε την περιέργειά μας αφού όλοι ανεβάζουν ακόμη και τα πιο προσωπικά τους μηνύματα.

Στο TikTok κυκλοφορούν τελευταία πολλά βίντεο ανθρώπων που ανεβάζουν τα μηνύματα που στέλνουν με τον άνθρωπο που έχουν μια σχεδόν σχέση, situationship όπως ονομάζεται. Αυτό το είδος σχέσης σού επιτρέπει να μη νιώθεις ότι βιώνεις τις δεσμεύσεις που σου παρέχει μια κανονική σχέση ενώ σου δίνει ελευθερία να μοιράζεσαι τον εαυτό και τη ζωή σου με παραπάνω άτομα χωρίς αυτό να θεωρείται κέρατο ή απιστία προς το άτομο με το οποίο σε situationship.

Βγάζεις screenshot το σημείο των μηνυμάτων που θέλεις να δημοσιοποιήσεις, θολώνεις τα υπόλοιπα και το ανεβάζεις. Απλό; Πολύ! Ηθικό; Καθόλου! Θα μπεις να το δεις αν κάποιος το ανεβάσει; Σίγουρα! Ας σκεφτούμε όμως γιατί γίνεται όλο αυτό. Πώς προκύπτει η ανάγκη κάποιου να δημοσιεύσει μέρος των μηνυμάτων με την τωρινή ή την προηγούμενη «σχέση» του και πόσο αυτό διαφέρει από τη δημοσίευση πιο προσωπικών στιγμών με το εκάστοτε έτερον ήμισυ;

Ο άνθρωπος έχει έμφυτη την ανάγκη να ξεχωρίζει, να αναδεικνύει τον εαυτό του νιώθοντας ότι έχει κάτι καλύτερο από κάποιον άλλον. Δημοσιεύοντας, λοιπόν, προσωπικές συνομιλίες που ενδέχεται να του έχουν πει κάτι όμορφο, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ότι τον εξυμνεί και τον κάνει να νιώθει καλά με τον εαυτό του κι αποδεικνύει την αγάπη ή το τρελό πάθος που μπορεί να νιώθει το άλλο άτομο για το πρόσωπό του, νιώθει ότι οι υπόλοιποι θα ζηλέψουν, θα θαυμάσουν αυτό που έχει ή θα επαινέσουν τον τρόπο με τον οποίο απαντάει στο ταίρι. Άλλος λόγος δημοσιοποίησης τους που -στη συνείδησή τους τουλάχιστον- θα τους δικαιολογούσε είναι ότι με αυτό τον τρόπο «καπαρώνουν» το άτομο με το οποίο μιλάνε ή δείχνουν ότι περνούν τα ίδια με κάποιον άλλον στο συγκεκριμένο μέσο δικτύωσης οπότε βρίσκουν παρηγοριά.

Ξεχνάμε στα παραπάνω να αναρωτηθούμε αν το άλλο άτομο αυτής της συνομιλίας, γνωρίζει και συμφωνεί με τη δημοσίευση των screenshot, το πώς μπορεί να νιώθει και το τι θα του προκαλέσει όλο αυτό. Οποιαδήποτε ιστορία κι αν χάθηκε στην πορεία του χρόνου είναι μια ιστορία, στην οποία ο σεβασμός κι η εμπιστοσύνη οφείλουν να παραμείνουν. Εξαιτίας αυτού του σεβασμού, πρέπει να μένει κανείς σιωπηλός και να μη διασύρει τα όσα κάποτε ειπώθηκαν μεταξύ δύο ατόμων που έζησαν μια όμορφη ιστορία αγάπης κι έρωτα. Ακόμα κι αν αυτή η ιστορία τελείωσε άσχημα ή ανταλλάξατε βαριά λόγια, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τα εμφανίζεις στην αρχική σελίδα κάποιου άλλου. Καλύτερα κάποια πράγματα να μένουν μεταξύ των ατόμων που τα μοιράστηκαν εκείνη τη στιγμή.

Ένας άνθρωπος που δε διστάζει να δημοσιεύσει τα προσωπικά του μηνύματα, δε θα διστάσει να δημοσιεύσει και πιο προσωπικές στιγμές με τη situationship του αφού -όπως φαίνεται- δεν το θεωρεί απαραιτήτως κακό. Τόσο στα μηνύματα όσο και στην ερωτική μας στιγμή με τον άνθρωπό μας, ξεγυμνώνουμε την ψυχή μας. Δείχνουμε την πιο ευάλωτη πλευρά του εαυτού μας και το κάνουμε με άνεση, ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι ο άλλος θα το σεβαστεί και δε θα το κάνει βούκινο.

Καλά τα trends του TikTok, αλλά καλύτερη η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους!

Κατερίνα Μάρου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top