Πέθανε η ηθοποιός Νίτσα ΜΑΡΟΥΔΑ

σε ηλικία 87 ετών.

Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα (Πάτρα 1935 - Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2022) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σπούδασε υποκριτική στην Σχολή Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες τις δεκαετίες '60 και '70, στην λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους της χαζής ξανθιάς.

Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν Το αγρίμι του Κώστα Καραγιάννη το 1960. Έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες (1980) και τελευταία εμφάνιση της στην Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. στην σειρά Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ (1982).


Ήταν χαρακτηριστική η ατάκα της "Θέλετε ένα περγαμόντο;" στην ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης το 1968. Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά και η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στις 10 Νοεμβρίου 2022 σε ηλικία 87 ετών.
Φιλμογραφία

1980 Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες
1972 Ο μάγκας με το τρίκυκλο
1972 Πως Καταντήσαμε Σωτήρη
1970 Ενα αστείο κορίτσι
1970 Ο Σταύρος είναι πονηρός!
1969 Η νεράιδα και το παλικάρι
1969 Η ωραία του κουρέα
1969 Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα
1969 Ποιος Θανάσης!
1969 Το ανθρωπάκι
1969 Το Λεβεντόπαιδο
1968 Η αρχόντισσα κι ο αλήτης
1968 Ο Μικες παντρευεται
1966 Η βουλευτίνα
1966 Η γυναίκα μου τρελλάθηκε
1966 Ο παπατρέχας
1965 Κάλλιο πέντε και στο χέρι
1965 Μια τρελή τρελή οικογένεια
1965 Ο ουρανοκατέβατος
1965 Πάρε το δάκρυ μου
1965 Στοργή
1965 Τέντυ μπόι... αγάπη μου
1964 Δεσποινίς διευθυντής
1964 Νειάτα στο Πεζοδρόμιο
1964 Ο πολύτεκνος
1963 Εμείς τα μπατιράκια
1963 Φυγή
1962 Μην είδατε τον Παναή;
1962 Το Καρπουζάκι
1961 Κατήφορος
1960 Η Νάνσυ την Ψώνισε
1960 Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
1960 Ο Δολοφόνος Αγαπούσε πολύ
1960 Το αγρίμι

Τηλεοπτικές σειρές

1971 Παιχνιδίσματα
1972 Η γειτονιά
1982 Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ



Ετικέτα:
To Top