Κλείσε τα προσωπικά σου σε ένα δικό σου κουτί, αλλά πρόσεξε σε ποιον δίνεις το αντικλείδι

0
Τα προσωπικά μας δεν είναι για τον καθένα...

Γυρίζεις από εδώ και από εκεί, ανακούφιση ψάχνεις από το στήθος σου που βράζει. Ανακούφιση δε βρίσκεις πουθενά, ηρεμία ούτε για δείγμα. Όποιον και να δεις, αρχίζεις και του εξιστορείς τα βάσανά σου, τη ζωή σου, τα προσωπικά σου όλα. Τι έκανες, πού πήγες, πού θα πας, πού ζεις, πού δουλεύεις. Πρέπει να ξεχαρμανιάσεις, να ξεθυμάνεις, να τα βγάλεις όλα όσα σε τρώνε από μέσα σου.

Μα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για εσένα. Απλώς περίεργοι είναι ή θέλουν να ψαχουλέψουν τη ζωή του άλλου για να αισθανθούν καλύτερα με τα δικά τους εσωτερικά κενά. Λίγοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς; όσο περνάνε τα χρόνια, το διαπιστώνω όλο και πιο ρεαλιστικά.

Μη λες τα προσωπικά σου στον οποιονδήποτε, δεν τον αφορούν. Δε χρειάζεται να λες τα πάντα ούτε και στα πιο οικεία ή κοντινά σου πρόσωπα. Μπορεί να έρθει η στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Αναμφισβήτητα, το να μιλάμε σε κάποιον όταν είμαστε πιεσμένοι είναι μία λυτρωτική πράξη; αρκεί να έχουμε εμπιστευτεί και τον κατάλληλο άνθρωπο για αυτή τη διαδικασία γνωστοποίησης και εξομολόγησης.

Για θέματα προσωπικών αδιέξοδων ή συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι έχουν σπουδάσει και είναι ικανοί να μη βοηθήσουν με έγκριτη, τεκμηριωμένη γνώση και όχι με απλές «προσωπικές απόψεις». Άνθρωποι που υπόσχονται εχεμύθεια και με βάση τα επιστημονικά ιδανικά εμπνέουν αποδοχή και αξιοπιστία. Και αν θες να μιλήσεις και σε έναν δικό σου άνθρωπο, υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που θα σου έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους. Αλλά όχι, ο όχλος και ο καθένας δεν είναι για να βλέπουν την καρδιά μας ανοιχτή, σε βαθμό που ούτε καρδιοχειρουργός δε θα μπορούσε και επέμβαση να μας έκανε ακόμα.

Τα προσωπικά μας δεν είναι για τον καθένα. Τις περισσότερες φορές αντί να ανακουφιστούμε ζαλιζόμαστε περισσότερο, καθώς οι περισσότεροι βιάζονται να δώσουν συμβουλές ή να μας καθοδηγήσουν με τη «σοφία» τους.

Αποτυγχάνοντας όμως, να μας δώσουν την αποδοχή και την κατανόηση που έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Και όσο περισσότεροι τα γνωρίζουν, τόσο περισσότεροι αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εις βάρος μας σε μία στιγμή που εμείς δε θα μπορούμε να ελέγξουμε.

Να φυλάς τα προσωπικά σου, να είναι ένα κουτί για το οποίο το κλειδί να το έχεις μόνο εσύ και σε ένα μέρος κρυφό –και αν θέλεις να το δώσεις, πρόσεξε το αντικλείδι να είναι στα σωστά χέρια.

Μαρία Σκαμπαρδώνη
enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top