Όχι, δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι!

0
Γνώρισέ τον, δώσε του μια ευκαιρία, δεν ξέρεις ποτέ…

Έχω ακούσει άπειρες φορές το κλισέ “Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι παιδάκι μου!” και κάθε φορά έχω την ίδια ανίκητη επιθυμία να παρέμβω και να πω πως όχι, δεν είναι! Αν το δούμε καθαρά αντικειμενικά και χιουμοριστικά, καμιά γυναίκα δεν έχει γνωρίσει όλους τους άντρες της υφηλίου για να μπορεί να το επιβεβαιώσει. Κι από την άλλη, ο ίδιος άντρας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός στην εκάστοτε σχέση του. Υπάρχουν άντρες και άντρες, διαφορετικές ποιότητες ανθρώπων και χαρακτήρων. Οι άντρες δεν αποτελούν μαζική παραγωγή κάποιας βιομηχανίας για να είναι ίδιοι. Είναι άντρες που θα φερθούν με ειλικρίνεια και σεβασμό και είναι και άλλοι που θα σε παίξουν και θα σε πετάξουν όταν σε βαρεθούν. Είναι αυτοί που δεν μπορούν να αγαπήσουν τα ίδια τους τα παιδιά, κι είναι κι εκείνοι οι άλλοι που αγκάλιασαν παιδιά “ξένα” και τα αγάπησαν σαν να ήταν αίμα τους. Πώς μπορείς λοιπόν να λες έτσι αλόγιστα, ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι;

Και μετά είναι και το πόσο κολλάς με τον άλλο. Όπως δεν μπορείς να δέσεις και να γίνεις φίλος με όλους, δεν μπορείς και να έχεις χημεία με κάθε αρσενικό που θα βρεθεί στον δρόμο σου. Αυτός που για σένα ήταν βαρετός και μονόχνοτος, για κάποια άλλη θα είναι συναρπαστικός και θα αποτελεί όνειρο ζωής. Αυτός που απέναντί σου ήταν ψυχρός και αδιάφορος, θα έχει κάποια άλλη βασίλισσα. Γουρούνι, θα πεις. Είναι όμως; Μήπως δεν τον αγκάλιασες κι εσύ όπως θα ήθελε; Πολλές φορές κοιτάμε μόνο πώς μας φέρθηκαν, χωρίς να αναλογιστούμε πώς φερθήκαμε εμείς απέναντί τους. Θα τολμήσω να πω ότι ο λόγος που θεωρείς ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, είναι επειδή κι εσύ είσαι το ίδιο ακριβώς άτομο σε κάθε σου σχέση. Ίσως είσαι πολύ δοτική, ίσως είσαι πολύ γκρινιάρα, ίσως κάτι ρε παιδί μου τους σπρώχνει τους έρμους να αντιδράσουν. Κι από την άλλη, ίσως απλώς σε έλκει ένας συγκεκριμένος τύπος άντρα. Για μάντεψε τώρα γιατί όλοι οι άντρες σου φαίνονται ίδιοι! Άλλη φάτσα, ίδια ιδιοσυγκρασία. Και η διαμαρτυρία πάει σύννεφο. Θα πας να κλειστείς σε μοναστήρι, δεν σε θέλει εσένα η αγάπη, όλο σε καθίκια πέφτεις, όλοι οι άντρες είναι ίδιοι…

Δεν προσπαθείς βέβαια να βγεις από τη βόλεψή σου, να αλλάξεις τύπο να δεις τι θα γίνει. Αν ο άντρας ο πολλά βαρύς δεν σου ταίριαξε, γιατί συνεχίζεις να τον επιλέγεις; Δοκίμασε την τύχη σου με ένα άνθρωπο διαφορετικό, πράο, χαμηλών τόνων. Γνώρισέ τον, δώσε του μια ευκαιρία, δεν ξέρεις ποτέ… Η ζωή είναι γεμάτη πιθανότητες και δυνατότητες. Άρπαξέ τες, τρέξε προς όλες τις κατευθύνσεις, μην κάνεις κύκλους. Ο κύκλος θα σε φέρει στο ίδιο σημείο και όλοι οι άντρες θα είναι στα μάτια σου πάντοτε οι ίδιοι. Κι όμως, δεν είναι!

Γεωργία Ευστρατίου
gynaikaeimai
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top