5 ερωτικές σχέσεις που είναι απαγορευμένες χωρίς κανέναν λόγο

0
Η ζωή όμως είναι πολύ μικρή για να μην τη ζεις...

Σχέσεις που ταμπελώθηκαν ως απαγορευμένες κι έτσι τις αντιμετωπίζουμε ως σήμερα. Προσπαθούν να τις αποφύγουν, γιατί έτσι θεωρούν πως δε θα χαρακτηριστούν ως ανήθικοι από τον περίγυρό τους, δε θα συζητηθούν και θα είναι εντός προτύπων. Στην πραγματικότητα όμως, ο κόσμος πάντα θα έχει κάτι να λέει κι η μόνη σχέση που είναι απαγορευμένη, είναι αυτή που δεν τόλμησες ποτέ να κάνεις. Σίγουρα λοιπόν, έχεις ακούσει από άτομα του περιβάλλοντός σου να χαρακτηρίζουν κάποιες σχέσεις απαγορευμένες, αρχίζοντας κι εσύ να ενστερνίζεσαι αυτή τους την άποψη, χωρίς ουσιαστικά να ξέρεις γιατί.

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας

Δυστυχώς η πλειονότητα των ατόμων ακόμα ασχολείται με τις ταυτότητες, παρά με την πραγματική ευτυχία. Είτε κοιτάξεις στον χώρο των διασήμων, είτε δίπλα στη γειτονιά σου, θα δεις να συζητάνε άσχημα έρωτες με διαφορά ηλικίας, λάθος που δεν έχει σταματήσει να συμβαίνει. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα βρεις τον πραγματικό έρωτα και την ευτυχία στους συνομήλικούς σου και γι’ αυτό δε χρειάζεται να καταπιεστείς για τα σχόλια του καθενός. Το θέμα είναι να έχεις σχέση μ’ αυτόν που πραγματικά επιθυμείς- άλλωστε η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός (εκτός κι αν μιλάμε για ανήλικους).

Σχέση με άτομο από την παρέα

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως μέσα σε μια παρέα οι σχέσεις πρέπει να είναι καθαρά φιλικές και πολλές φορές δεν επικροτούν τη δημιουργία ερωτικών δεσμών μεταξύ φίλων τους. Φοβούνται κατά βάθος πως μετά τον χωρισμό αυτών των ατόμων θα διαλυθεί κι η παρέα. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι’ αυτό. Οι παρέες μπορεί να διαλυθούν για χίλιους άλλους λόγους και δεν πρέπει να καταπιέζεις τα αισθήματα των φίλων σου, σκεπτόμενος εγωιστικά. Δύο άνθρωποι, αν ερωτευτούν, δεν πρόκειται να υπολογίσουν κανόνες περί φιλίας και πολύ καλά θα κάνουν. Τον έρωτα πρέπει να τον ζεις όπως κι αν καταλήξει. Άλλωστε, μόνο δυνατές αναμνήσεις θα σου αφήσει.

Σχέση με φίλο αδερφού/ αδερφής σου

Αυτές οι σχέσεις θεωρούνται ταμπού κυρίως από τα αδέρφια σου με το πρόσχημα ότι γνωρίζουν τα καλά και τα κακά των φίλων τους και δε θέλουν να πληγωθείς από κανέναν. Φυσικά όμως, σε κάθε σχέση που κάνεις, υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο και τ’ αδέρφια δεν μπορούν να σε προστατεύουν πάντα κι από τα πάντα. Εφόσον δουν αμοιβαίο ενδιαφέρον καλό θα ήταν να κάνουν πίσω και να σ’ αφήσουν να το ζήσεις. Εδώ χρειάζονται τα ξεκάθαρα όρια απέναντι και σε σένα και στον φίλο τους, ώστε να μην μπερδευτούν οι σχέσεις σας και μετά να χαλάσουν κιόλας, αν δεν εξελιχθούν όλα ρόδινα.

Σχέση με οικογενειακό φίλο

Εδώ συνήθως οι γονείς έχουν τις ανησυχίες τους, μήπως ο δεσμός δεν εξελιχθεί καλά και χαλάσουν μετά οι σχέσεις με τους φίλους τους. Πέρα όμως από τον φόβο, όσο περισσότερο μπλέκουν οι οικογένειες, τόσο περισσότερο μπαίνουν στο παιχνίδι και τα κοινωνικά πρέπει. Αυτοί οι έρωτες είναι πολύ όμορφο όταν συμβαίνουν και συνήθως είναι αποτέλεσμα του κοινού χρόνου και στιγμών που ζεις μ’ έναν άνθρωπο από τόσο μικρή ηλικία. Ό,τι κι αν λένε οι γονείς, δεν έχουν θέση στην απόφασή σας.

Σχέση με προϊστάμενο από τη δουλειά σου

Φυσικά μιλάμε για ένα εργασιακό περιβάλλον που επιτρέπει τέτοιου είδους σχέσεις και δεν κινδυνεύεις με απόλυση. Δεν είναι καθόλου περίεργο να σ’ ερωτευτεί ή να ερωτευτείς κάποιον που δουλεύετε μαζί, αν όμως είναι ανώτερός σου ή εσύ δικός του ξαφνικά έχεις ευνοϊκή μεταχείριση, δε μετράει κανείς τη σκληρή δουλειά σου κι ό,τι κι αν πετύχεις ή πετύχει, αποδίδεται σ’ αυτή την σχέση. Αυτά τα σχόλια είναι ικανά να καταστρέψουν αμέσως τον έρωτά σου, γι’ αυτό χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση κι ο προϊστάμενος- σύντροφός να βάλει τους κακεντρεχείς στη θέση τους.



Ο έρωτας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να έχεις την ικανότητα να μην επηρεάζεσαι από τα σχόλια του κόσμου, που ακόμα και στην τέλεια σχέση να βρίσκεσαι, πάντα κάτι θα έχει να πει. Η ζωή όμως είναι πολύ μικρή για να μην τη ζεις με τον άνθρωπο που αποφάσισε να φέρει το σύμπαν στον δρόμο σου. Άσ’ τους να λένε. Στην τελική, δε θα ρωτήσουμε κανέναν ποιον θα ερωτευθούμε, εκτός από τον εαυτό μας.

Δήμητρα Φαρδογιάννη
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top