5 προσφωνήσεις ερωτευμένων που είναι νοητά χάδια

0
Είναι η ουσία. Είναι το νοιάζομαι.

Είναι εκείνες οι στιγμές της οικειότητας που κάνουν δυο ανθρώπους να λιώνουν στην κυριολεξία ο ένας για τον άλλο. Οι στιγμές οι πιο τρυφερές, οι αγαπησιάρικες όπως συνηθίζουμε να λέμε. Κι είναι δυνατές πολύ. Ανταγωνίζονται επίμονα τις στιγμές του πάθους σε μια σχέση. Μπλέκονται στο μυαλό λέξεις κι εκφράσεις για να πεις και να δείξεις αυτό που νιώθεις. Ψάχνεις τις πιο κατάλληλες, εκείνες που θα λειτουργήσουν σαν ένα χάδι πάνω στο κορμί του ανθρώπου που αγαπάς.

Είναι αλήθεια πως οι προσφωνήσεις του τύπου «αγάπη μου» ή «μωρό μου» είναι από εκείνες που δε θα πάψουν φυσικά ποτέ να λέγονται και να εκφράζονται μεταξύ συντρόφων. Ίσως σου έχει τύχει να πιάνεις τον εαυτό σου να λέει ένα αγάπη μου ή ένα μωρό μου αντί να αποκαλείς τον άλλον με το όνομά του. Αφήστε που αν στεκόμασταν στη μέση μιας πλατείας και φωνάζαμε δυνατά «αγάπη μου» θα γύριζαν σχεδόν όλοι όσοι θα ήταν εκεί. Αυτό αποδεικνύει το πόσο συνηθισμένες είναι κάποιες προσφωνήσεις κι ας εκφράζουν μια οικειότητα με προσωπικό ύφος και χαρακτήρα.

Και πάμε τώρα στα ωραία. Στα σπάνια και στα μοναδικά. Υπάρχουν λοιπόν εκείνες οι εκφράσεις οι αγαπησιάρικες που δε θα τις ακούσεις και τόσο συχνά. Και μη φανταστείς πως είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν. Δε χρειάζονται και καμιά ιδιαίτερη συντακτική ανάλυση για να τις βάλουμε στις προτάσεις μας. Είναι όμως αυτό που λέμε και πιο πάνω. Χαϊδεύεις στην ουσία τον άνθρωπο που κοιτάζεις εκείνη τη στιγμή. Ακόμη κι αν μιλάμε στο τηλέφωνο και δε βλεπόμαστε, οι φράσεις αυτές έχουν άλλη αίσθηση. Άλλο «άγγιγμα».

«Ανάσα μου»

Κάθε φορά που θα αποκαλείς τον άνθρωπο σου «ανάσα μου», θα δεις μάτια να λάμπουν από ικανοποίηση. Θα ακούσεις αναστεναγμούς τρυφερότητας. Θα καταλάβεις πόση ευγνωμοσύνη κι ασφάλεια νιώθει που το άκουσε και πόσο σημαντικό νιώθει πως είναι αυτό το άτομο για σένα. Κι αν δεν μπορείς να το πεις τόσο εύκολα γιατί ίσως τα θεωρείς λιγάκι μελιστάλαχτα όλα αυτά, γράψ’ το. Άφησε το μήνυμά σου να κλείσει με την παραπάνω φράση κι απόλαυσε την απάντηση που θα λάβεις.

«Έρωτά μου»

Κάτι αντίστοιχο του «αγάπη μου» είναι αυτή η φράση αλλά με άλλη χροιά. Δεν είναι κλασική και τετριμμένη. Έχει ένταση μέσα της αφού στην ουσία αποκαλείς τον άλλο με αυτό που κι οι δυο νιώθετε και που θέλετε να κρατήσει: τον έρωτα. Σκέψου να το λες ανάμεσα σ’ αγκαλιές και χάδια. Σκέψου να το ακούς τη στιγμή που θ’ απαντήσεις σ’ ένα τηλεφώνημα σας κι ενώ περιμένεις κάτι πιο συνηθισμένο σκάει μύτη αυτό. Τι πιο υπέροχο από το να αποκαλείς έρωτα τον άνθρωπο που έχεις ερωτευτεί.

«Ψυχή μου»

Στο άκουσμα αυτής της φράσης κυριολεκτικά λιώνεις. Η θέρμη που νιώθει εκείνος που τον αποκαλούν «ψυχή μου», δεν μπορεί ν’ αντικατασταθεί με καμία άλλη. Είναι μια φράση που δείχνει πολύ βαθιά συναισθήματα. Είναι στη κυριολεξία ένα χάδι. Αν αυτή η φράση ήταν κίνηση θα ήταν με βεβαιότητα μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά. Από εκείνες που δε θέλεις να τελειώσουν ποτέ.

«Αδυναμία μου»

Αναστεναγμούς ακούω στο βάθος της αίθουσας κι είναι λογικό. Αυτή είναι μια φράση που προκαλεί ρίγος, ένα τσίμπημα και μια γλυκιά εσωτερική αντράλα. Νιώθεις πως είσαι πολύ σημαντικό άτομο στη ζωή του άλλου. Πως έχεις μια ολόδική σου θέση στην καρδιά αυτού του προσώπου. Πως μπορεί για σένα να κάνει πολλά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να εκμεταλλεύεσαι την αδυναμία του προς εσένα. Κάτι σαν τη σοκολάτα και τα γλυκά ένα πράγμα. Οι τρελές αδυναμίες με μέτρο.

«Κάρμα μου»

Κι άφησα μια από τις πιο σπάνιες για το τέλος. Όχι γιατί η λέξη κάρμα δεν είναι συνηθισμένη ή δεν είναι συνυφασμένη με τον έρωτα και την αγάπη. Όμως σαν προσφώνηση ανάμεσα σε ερωτευμένους μπορεί να είναι σπάνια. Τόσο σπάνια όσο κι υπέροχη. Θα το πεις ή θα το γράψεις σε στιγμές με πιο ξεχωριστή σημασία. Είναι παραδοχή αυτή η φράση. Είναι συνειδητοποίηση πως νιώθεις τον απόλυτο έρωτα για τον άλλο. Πως αγαπάς με μοναδικό τρόπο. Πως αυτό που έχετε είναι κάρμα.


Κι αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται ή ακούγονται κάπως υπερβολικά, πάρε ένα με δυο δευτερόλεπτα και σκέψου. Τι νιώθεις, πόσο νοιάζεσαι και πόσο τελικά θέλεις να το δείξεις. Μπορείς ακόμη να μπεις και στη θέση του άλλου και να σκεφτείς πως θα ένιωθες εσύ αν σου χάριζαν καθημερινά τόσο όμορφα λόγια. Πόσο ξεχωριστό άτομο θα ένιωθες. Το λες και πραγματική ευτυχία όλο αυτό χωρίς καμία υπερβολή.

Οι ερωτευμένοι έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας. Λεξούλες που χαμογελάνε και χαϊδεύουν. Το ποιες θα χρησιμοποιήσεις είναι καθαρά υποκειμενικό κι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της σχέσης σου. Όμως καλό είναι να κάνεις πού και πού τη διαφορά με κάποιες που δε συνηθίζεις. Πάρε χαρτί και στυλό και γράψε το επόμενο ραβασάκι σου που θα ξεκινά με μια από τις παραπάνω φράσεις. Πάρε ένα τηλέφωνο και πες τα όλα με μια τέτοια φράση. Γράψε ένα μήνυμα κι άγγιξε τον άλλον από χιλιόμετρα μακριά.

Οι προσφωνήσεις ανάμεσα σ’ εκείνους που νιώθουν έρωτα είναι αστείρευτες σε φαντασία και ποικιλία. Είναι όμως κι εκείνες που έχουν άλλη γεύση. Είναι η ουσία. Είναι το νοιάζομαι. Είναι το είμαι εγώ για σένα. Κι αυτές οι φράσεις είναι ζηλευτές.

Πάμε να τις κάνουμε δικές μας; Αφιερωμένο.

Μαίρη Σάμου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top