Ο έρωτας υπήρχε πάντα για να σε παίρνει μαζί του στο ταξίδι του

0
να ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου...

Λένε πως ο έρωτας είναι μια πράξη ηρωική! Ίσως είναι αλήθεια, αφού χρειάζεται να έχεις θάρρος για να αφήσεις την ψυχή σου να απογυμνωθεί απέναντι στα μάτια ενός άλλου ανθρώπου. Χρειάζεται να έχεις θάρρος για να μπορέσεις να ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου, να δεχτείς το άγνωστο κι ύστερα να το αφήσεις να σε ταξιδέψει μαζί του.

Τι είναι όμως αλήθεια ο έρωτας; Δεν μπόρεσε ποτέ κανένας να τον κατανοήσει με τη λογική, δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής, από πάντα του άλλωστε του άρεσε να ταξιδεύει συντροφιά με το παράλογο! Δεν θα μπορέσει ποτέ το μυαλό μας να βρει λογική εξήγηση στο γιατί συμβαίνει, απλώς συμβαίνει.

Θα ανθίζει πάντα και παντού, ακόμη και στα πιο παράλογα μέρη. Θα γκρεμίζει στο πέρασμά του ακόμη και τα πιο τρανταχτά κι απαγορευτικά “δεν πρέπει”. Η φλόγα του θα αναγεννά ακόμη και τις πιο πληγωμένες ψυχές κι η ορμή του θα δίνει θάρρος ακόμη και στους πιο δειλούς… μετατρέποντάς τους, για έναν έρωτα, στους πιο θαρραλέους!

Αν προσπαθήσεις να τον ελέγξεις, να τον κλείσεις σε ένα τόσο δα στενό και περιοριστικό κουτάκι, θα δεις τη φλόγα του να τρεμοπαίζει προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η φλόγα του δεν περιορίζεται σε κουτάκια ασφαλείας! Δεν είναι φτιαγμένος ο έρωτας για να είναι άχρωμος, άοσμος και άγευστος. Δεν του ταιριάζει να είναι ανιαρός και πληκτικός ούτε μπορεί να συμβαδίσει με τα καθώς πρέπει, τα μέτρια και τα χλιαρά συναισθήματα!

Ο έρωτας, από τη γέννηση του κόσμου, υπήρχε πάντα για να σε παίρνει μαζί του. Να δημιουργεί επανάσταση μέσα σου, να κάνει το αίμα σου να βράζει και την καρδιά σου να καίγεται, να σε κινεί να μετακινήσεις βουνά και να προσπεράσεις εμπόδια… να σε τρελαίνει και να σε γιατρεύει την ίδια στιγμή! Άνεμος είναι, και κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να μας δώσει εγγυήσεις για το ταξίδι του.

Μόνο αν τον ακολουθήσεις θα μάθεις που θα σε πάει. Το σίγουρο είναι πως θα σου συστήσει τον εαυτό σου. Θα σου φανερώσει τα σκοτάδια σου, τις αδυναμίες, όλες σου τις ανασφάλειες και τις πληγές… μαζί με όλο το φως που δεν ήξερες καν ότι κουβαλούσε η ψυχή σου.

Αυτός είναι ο έρωτας, έτοιμος να σε καταστρέψει και να σε συναρμολογήσει ξανά μέσα στη θέρμη της φλόγας του! Από τις πιο ισχυρές και πανάρχαιες κινητήριες δυνάμεις που όταν σε αγγίξει σε μεταμορφώνει και σου ταρακουνάει όλο σου το είναι. Αν τον αφήσεις να περάσει από δίπλα σου δίχως να σε πάρει μαζί του, μπορεί να έχεις κερδίσει για λίγο την ψευδαίσθηση της ασφάλειάς σου, όμως θα έχεις χάσει μία από τις πιο μαγικές διαδρομές που θα μπορούσες να ζήσεις!

Βασιλική Παπαγιαννάκη
enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top