Οι μπαμπάδες του ζωδιακού

0
Προς τιμήν τους...

Μολονότι τους γονείς μας τόσο τη μητέρα όσο και τον πατέρα πρέπει να τους τιμούμε και να τους γιορτάζουμε κάθε μέρα, αν φυσικά το αξίζουν γιατί δυστυχώς δεν το αξίζουν όλοι, εκτός από τη γιορτή της μητέρας έχει καθιερωθεί και η γιορτή του πατέρα. Προς τιμήν τους ας δούμε τα ποιοτικά ζωδιακά χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν, ξέροντας βέβαια πάντα ότι κάθε άνθρωπος δεν είναι μόνο το ζώδιο του.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Τα δυνατά του σημεία: Προστατευτικός, διασκεδαστικός, θετικός

Οι αδυναμίες του: Ανταγωνιστικός, πιεστικός, φωνακλάς

Μπορεί να μην είναι όνειρο τους να γίνουν μπαμπάδες και να το καθυστερούν αρκετά να το κάνουν, αλλά όταν συμβεί γίνονται καλοί και σε αυτό τον ρόλο. Ο πατέρας Κριός θα αφιερώσει χρόνο στο παιδί του, θα παίξει μαζί του, θα του αλλάξει έστω και άτσαλα πάνες, θα του μάθει να ασχολείται με κάποιο σπορ και γενικά δε θα έχει κανένα θέμα να περνάει χρόνο μαζί του. Είναι ένας δυναμικός πατέρας και καθόλου μα καθόλου βαρετός! Άλλωστε τα παιδιά δίνουν χαρά και οι δραστηριότητες μαζί τους διασκεδάζουν όχι μόνο εκείνα, αλλά και τον μπαμπά τους. Μπορεί να είναι όλη μέρα μαζί τους τα Σαββατοκύριακα, να τους δείχνει καινούρια παιχνίδια και σπορ, μολονότι κάποιες φορές μπορεί να τους βγαίνει και το ανταγωνιστικό τους. Συνήθως «καλομαθαίνουν» από αγάπη και προστατευτικότητα τα παιδιά τους, αν και έχουν όρια όταν πρέπει το παιδί να διαβάσει ή να ασχοληθεί με κάτι που το ωφελεί μεν, αλλά το βρίσκει όμως αδιάφορο. Είναι γενναιόδωροι μπαμπάδες οι Κριοί και κυρίως θα σχηματίσουν μια ασπίδα προστασίας για τα βλαστάρια τους.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Τα δυνατά του σημεία: Ευγενικός, τρυφερός, σταθερός

Οι αδυναμίες του: Ξεροκέφαλος, υπερπροστατευτικός, γκρινιάρης

Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως έλεγαν οι πρόγονοι μας κι αν υπάρχει ένας πατέρας που μπορεί να επαναλαμβάνει σταθερά τις ίδιες ιστορίες και τα ίδια διδάγματα στα παιδιά του, τότε είναι ο πατέρας Ταύρος. Είναι ίσως από τους πιο υπεύθυνους του ζωδιακού στο θέμα της πατρότητας και είναι σταθερός από τη φύση του ακόμη και πριν αποκτήσει παιδί. Ξέρει ότι πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει και να μεγαλώσει σωστά το παιδί του και θα το κάνει. Αν η μητέρα δεν μπορεί να μαγειρέψει ή να αλλάξει πάνες θα το κάνει με προθυμία και φυσικά θα τα προετοιμάσει για το σχολείο τους. Δεν κολλάει σε ρόλους μάνας και πατέρα, μολονότι… θα προτιμούσε να έχει μια σύζυγο που να ασχολείται περισσότερο με το παιδί αν δεν υπάρχει η ανάγκη να εργάζεται κι εκείνη τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης του. Θα φροντίσει να έχει το παιδί του την καλύτερη εκπαίδευση, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει για εκείνον ότι θα δουλεύει και σε δεύτερη δουλειά. Θέλει να δώσει στο παιδί του μαθήματα ζωής και σίγουρα θα ήθελε να είναι πατέρας – πρότυπο για τα παιδιά του. Δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρός, αλλά θέλει πειθαρχία και τάξη και φυσικά θα ανταμείψει τις προσπάθειες του παιδιού του.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΔΥΜΟΣ
21/05 - 21/06


Τα δυνατά του σημεία: Διασκεδαστικός και πάντα έτοιμος για παιχνίδι, ευγενικός και ενθαρρυντικός

Οι αδυναμίες του: Επιπόλαιος, χαλαρός στα όρια, απείθαρχος

Ο πατέρας Δίδυμος είναι ο πιο διασκεδαστικός, χαλαρός και παιχνιδιάρης πατέρας του ζωδιακού. Μολονότι κι οι Δίδυμοι την καθυστερούν την πατρότητα, όταν τελικά φτάσουν εκεί θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να κάνουν το παιδί τους ευτυχισμένο. Άλλωστε και οι ίδιοι μπορεί εξωτερικά να φαίνονται μεγάλοι ηλικιακά, αλλά δεν παύουν να είναι παιδιά και να παίζουν με τα παιδιά τους σαν συνομήλικοι. Μπορεί άλλοι πατεράδες να βαριούνται να παίζουν μπάλα, να ζωγραφίζουν, να κάνουν κατασκευές, όχι όμως και οι Δίδυμοι. Όταν δε πρέπει να οργανώσουν παιδικό πάρτι είναι το καλύτερο τους. Το να παίζουν άλλωστε με τα παιδιά τους, τούς κάνει κι εκείνους να νιώθουν παιδιά. Γενικά δεν είναι οι πατεράδες που φωνάζουν ή θυμώνουν κι αν όντως θυμώσουν με κάτι ή έχουν τις δικές τους έγνοιες δεν θα το δείξουν εύκολα στα παιδιά τους. Δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά με το να βάλουν όρια ή να ζητήσουν πειθαρχία από τα παιδιά και προτιμούν να αναλαμβάνει αυτό τον άχαρο ρόλο η μητέρα. Είναι όμως πολύ καλοί στο να διδάσκουν τα παιδιά τους και έχουν εξαιρετική μεταδοτικότητα.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Τα δυνατά του σημεία: Εκδηλωτικός στο συναίσθημα του, συναισθηματικός, τρυφερός με κατανόηση και δίκαιος

Οι αδυναμίες του: Υπερπροστατευτικός, γκρινιάρης, αυστηρός

Οι Καρκίνοι είναι ήρεμοι, δημιουργικοί και αγαπούν τα παιδιά και τη δημιουργία οικογένειας, ακόμη και από μικρότερη ηλικία σε σχέση με άλλους. Είναι από τους μπαμπάδες που μπορούν να εξυπηρετήσουν κάλλιστα και τον ρόλο της μητέρας αν χρειαστεί, αφού η φροντίδα και το νοιάξιμο κυλάει στο αίμα τους. Συνήθως δε χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους και θα κάνουν τα πάντα για να νιώθει το παιδί τους ασφαλές και προστατευμένο. Πολλές φορές γίνονται κτητικοί με τα παιδιά τους και μπορεί να εκνευρίζονται αν μένουν μέχρι αργά έξω από το σπίτι σε ένα πάρτι ή αν θέλουν να φύγουν μακριά από την οικογενειακή εστία για να σπουδάσουν. Όχι φυσικά γιατί δε θέλουν τα παιδιά τους να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα, απλώς γιατί τα αγαπούν πολύ και φοβούνται μήπως μακριά από εκείνους δεν θα προστατευθούν όπως πρέπει. Δε θέλουν να επιβάλλουν τιμωρίες, αλλά ξέρουν ότι ο γονικός ρόλος κάποιες φορές πρέπει να είναι πιο σκληρός στα θέματα της πειθαρχίας, του διαβάσματος κλπ. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρήσουν το παιδί τους χωρίς να του εξηγήσουν ακριβώς τι έχει κάνει. Έχουν εξαιρετική φαντασία και είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί στο παιχνίδι και συνήθως υποστηρικτικοί και προς τη σύζυγο.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Τα δυνατά του σημεία: Ενεργητικός και υπεύθυνος στο μεγάλωμα των παιδιών, προστατευτικός, διασκεδαστικός, υπερήφανος για τα παιδιά του

Οι αδυναμίες του: Εγωκεντρικός, πεισματάρης, δεν μπορεί να χαλάσει χατίρι

Μπορεί ο Λέων να συμπεριφέρεται σαν τον βασιλιά που θέλει την αυλή και τους υπηκόους του, όχι όμως όταν είναι μαζί με τα παιδιά του. Ο Λέων είναι το ζώδιο της δημιουργίας, το ζώδιο των παιδιών και σπάνια ένας Λέων -άσχετα με τη σχέση που έχει με τη μητέρα των παιδιών του- θα τα εγκαταλείψει ή δεν θα νοιάζεται ενεργά γι’ αυτά. Είναι ειλικρινής με τα παιδιά του και θέλει να μεγαλώσει υγιή και χαρούμενα παιδιά που θα κάνουν κι εκείνον υπερήφανο πατέρα. Ακόμη κι όταν δεν έχει πολλά κέφια, θα έχει πάντα ενέργεια για τα παιδιά του, θα τους διαβάζει παραμύθια και ιστορίες, θα τους μαθαίνει να τραγουδούν και να χορεύουν και θα τα διδάσκει να συμμετέχουν σε πολλά σπορ και παιχνίδια, ώστε να γίνουν κι εκείνα το ίδιο ενεργητικά με αυτόν. Θα νοιαστεί για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, θα πάει να μιλήσει με τους δασκάλους, θα τα βοηθήσει να λάβουν μέρος σε παραστάσεις και στις άλλες εκδηλώσεις και θα το κάνει αγόγγυστα κι από την καρδιά του. Δεν θα κάνει τα παιδιά του ποτέ να αμφισβητήσουν την αγάπη του. Θα τα διαπαιδαγωγήσει ξεκινώντας από τους καλούς τρόπους και την ευγένεια και θα τα διδάξει πώς να είναι φιλόδοξα κι επιτυχημένα στην πορεία της ζωής τους.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Τα δυνατά του σημεία: Υπεύθυνος, ευγενής, γενναιόδωρος

Οι αδυναμίες του: Επικριτικός, αυστηρός, αγχώδης

Ο άντρας Παρθένος δε νιώθει ποτέ ότι είναι έτοιμος να αναλάβει αυτό τον τόσο σπουδαίο ρόλο του πατέρα, διότι είναι τόσο αυστηρός με τον εαυτό του και τόσο τελειομανής που πρέπει να περιμένει τις ιδανικές συνθήκες για να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι πάντως αυτός που ακόμη και στην περίοδο της εγκυμοσύνης της συζύγου θα διαβάζει μαζί της όλα τα βιβλία για το πώς πρέπει να προετοιμαστεί για τον ερχομό του παιδιού. Θέλει να είναι καλά προετοιμασμένος να ανταποκριθεί σε ό,τι ζητήσει το παιδί του. Είναι σημαντικό για εκείνον το παιδί του να έχει πολλά ενδιαφέροντα και να ξέρει ότι ο πατέρας του θα κάνει τα πάντα για να του προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και τα μέσα για να είναι ικανοποιημένο. Ένα μεγάλο του ατού είναι ότι δεν κουράζεται να επικοινωνεί με το παιδί του σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του και ξέρει πώς να του μιλά και να νοιάζεται για τα πράγματα που είναι σημαντικά για εκείνο. Θα είναι ο πρώτος του δάσκαλος, διότι οι Παρθένοι είναι πολύ καλοί στο να διδάσκουν και να μεταδίδουν τη γνώση στους άλλους. Θα το μάθει τι σημαίνει σεβασμός προς τους άλλους από μικρή ηλικία, πώς να μελετά για να είναι άριστος μαθητής, μέχρι πώς να σταθεί αυτόνομα στα πόδια του μεγαλώνοντας. Θα του μάθει όρια, πειθαρχία, αλλά πρέπει να προσέχει την τάση του να είναι επικριτικός και να μεταφέρει το δικό του άγχος και στο παιδί του, π.χ. πριν τις εξετάσεις.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Τα δυνατά του σημεία: Ευγενικός, δίκαιος, προοδευτικός

Οι αδυναμίες του: Αναποφάσιστος, υπεραναλυτικός, ελεγκτικός

Οι Ζυγοί γίνονται υπέροχοι πατεράδες και μολονότι πασχίζουν μια ζωή για ισορροπία σε όλα, στα θέματα των παιδιών δεν τους νοιάζει να δείξουν υπερβολή… στην αγάπη. Θέλουν να είναι ο καλύτερος φίλος για το παιδί τους, αλλά και μέντορες του καθώς το παιδί μεγαλώνει. Πάντως οι ίδιοι, παρά την πάντα πολύ φροντισμένη κι επιμελημένη τους εμφάνιση προς τα έξω, δεν τους νοιάζει να τσαλακωθούν παίζοντας ώρες με τα παιδιά τους. Ο πατέρας Ζυγός θα διδάξει κοινωνικότητα στο παιδί του, καθώς ο ίδιος είναι από τη φύση του κοινωνικός και ιδιαίτερα επικοινωνιακός. Όταν το παιδί του θα αναπτύξει τις δικές του επικοινωνιακές ικανότητες, θα του συμπεριφέρεται όχι σαν είναι μωρό, αλλά ως ισότιμο μέλος της οικογένειας που αποφασίζει για αυτά που θέλει κι επειδή οι Ζυγοί πατεράδες έχουν το χάρισμα της κατανόησης, θα είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών τους για να ακούσουν τα προβλήματα τους και να τα βοηθήσουν. Ακόμη κι όταν το παιδί κάνει σκανταλιές θα είναι εκεί να το ακούσει, να του μιλήσει, να του εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνει. Ως πατέρας είναι προοδευτικός και θέλει τα παιδιά του να είναι ελεύθερα, κάτι που δεν το έχουν πολλοί γονείς. Θα υποστηρίξει τις αποφάσεις του παιδιού του και θα το βοηθήσει όσο μπορεί να επιτύχει τους στόχους του.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Τα δυνατά του σημεία: Δυναμικός, προστατευτικός, υποστηρικτικός

Οι αδυναμίες του: Αυστηρός, απόμακρος, πιεστικός

Όσο μυστηριώδεις κι αν φαίνονται οι άντρες Σκορπιοί στη ζωή τους, για τα παιδιά τους δεν κρατούν κανένα μυστήριο και θέλουν να είναι ταυτόχρονα καλοί πατεράδες, αλλά και φίλοι των παιδιών. Θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα τους και να γίνουν εξαιρετικοί ενήλικες. Μπορεί να μην είναι οι πατεράδες που θα μιλούν στους φίλους τους συχνά για τα κατορθώματα του παιδιού τους, θα μιλάνε πολύ όμως στο ίδιο τους το παιδί και θα του αφιερώνουν χρόνο κατανοώντας και το παραμικρό που μπορεί να έχει, όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται στα μάτια άλλων. Θέλουν να είναι δίπλα στο παιδί τους και στις χαρές και στις λύπες του. Άλλωστε είναι τόσο εξοικειωμένοι ως ζώδιο του νερού με όλη τη γκάμα των συναισθημάτων. Μπορεί οι ίδιοι να στερηθούν κάτι, αλλά δε θέλουν τα παιδιά τους να στερούνται. Θα προσπαθήσουν να τους δώσουν όσα πιθανώς δεν έζησαν ή δεν είχαν οι ίδιοι όταν μεγάλωναν. Θα είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί με το παιδί σε όλες τις φάσεις του μεγαλώματος του, δείχνοντας ιδιαίτερη φροντίδα να μην πληγωθεί το παιδί τους είτε σωματικά είτε ψυχικά. Κάποιες φορές βέβαια, μπορεί να ξεπεράσουν τα όρια της προστατευτικότητας, αλλά η πρόθεση τους είναι θετική. Στα θέματα της πειθαρχίας νιώθουν κάπως περίεργα όταν πρέπει να πουν «όχι» ή να περιορίσουν το παιδί, από την άλλη δε θέλουν το παιδί τους να έχει παραβατική συμπεριφορά ή να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο. Συνήθως έχουν μεγάλες προσδοκίες από τα παιδιά τους κι αυτό είναι ένας παράγοντας που πρέπει να προσέξουν, αν δεν θέλουν να δημιουργήσουν άγχος σε αυτά.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Τα δυνατά του σημεία: Διασκεδαστικός, ειλικρινής, καλός σύμβουλος

Οι αδυναμίες του: Ανυπόμονος, αναξιόπιστος

Οι Τοξότες άντρες μπορεί στη νεαρή τους ηλικία να φαίνονται πολύ επιπόλαιοι, όταν όμως μεγαλώσουν και γίνουν πατεράδες παίρνουν σοβαρά τον ρόλο τους και γίνονται πιο υπεύθυνοι για τα παιδιά τους. Είναι από τους πιο διασκεδαστικούς μπαμπάδες, αλλά όταν πρέπει είναι και αρκετά σοβαροί. Ακόμη κι η ανευθυνότητα που μπορεί να έχουν σε μικρότερη ηλικία, όταν αποκτήσουν παιδιά φαίνεται ότι αλλάζει. Εννοείται ότι πριν γίνουν γονείς θα διαβάσουν τα πάντα ώστε να προετοιμαστούν για το παιδί τους που έρχεται και θα είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών, τόσο στις καλές τους στιγμές όσο και στις δύσκολες. Συνήθως έχουν άπειρη ενέργεια και δεν τη χάνουν με την πάροδο του χρόνου, έτσι μπορεί να παίζουν με τα παιδιά τους με τις ώρες. Άλλωστε κι οι ίδιοι νιώθουν πάντα παιδιά. Θα σκαρώσουν παιχνίδια, θα τους μάθουν να είναι ενεργητικά με τον αθλητισμό και τα σπορ, θα παίξουν μαζί τους τις χειμωνιάτικες νύχτες με τις κονσόλες παιχνιδιών και δε θα βαρεθούν λεπτό. Εδώ βέβαια καλό είναι να υπάρχει μια πιο αυστηρή μητέρα που θα βάζει όρια… και στον μπαμπά. Θα είναι ειλικρινείς με τα παιδιά τους, μολονότι αυτό το προτέρημα εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ελάττωμα, αν δεν έχουν και την απαραίτητη ενσυναίσθηση και τακτ για να σερβίρουν μια αλήθεια που πιθανώς το παιδί δεν είναι έτοιμο να ακούσει. Θα γίνει καλός δάσκαλος για το παιδί του προσπαθώντας να το βοηθήσει με τις σπουδές του και θα του διδάξει την ελευθερία του πνεύματος και την ανεξαρτησία. Και φυσικά με έναν Τοξότη μπαμπά το παιδί θα χορτάσει ταξίδια!



ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Τα δυνατά του σημεία: Υπεύθυνος, πρακτικός, ενθαρρυντικός

Οι αδυναμίες του: Αυστηρός, απόμακρος συναισθηματικά

Ο Αιγόκερως, το ζώδιο του Κρόνου, είναι το ζώδιο που συμβολίζει τον πατέρα. Θα καθυστερήσει να γίνει γονιός, διότι θέλει να ξέρει ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην εντέλεια σε αυτό τον ρόλο και η αλήθεια είναι ότι θα τα καταφέρει. Θα είναι υπεύθυνος για το παιδί του, θα του δείχνει τη φροντίδα και την αγάπη του όχι τόσο εκδηλωτικά σε συναισθηματικό επίπεδο όσο πρακτικά. Θα δουλέψει σκληρά, μερικές φορές και σε δυο διαφορετικές δουλειές για να μη λείψει τίποτε από το παιδί του, αλλά θα προσπαθήσει να είναι και κοντά στο μεγάλωμα του και στις οικογενειακές εκδηλώσεις. Η πρακτικότητα είναι αυτό που έχει να διδάξει ο πατέρας Αιγόκερως στο παιδί του, καθώς ο ίδιος είναι από τη φύση του πρακτικός. Θα προσπαθήσει να μην επηρεαστεί από τα συναισθήματα του όταν πρέπει να πάρει αποφάσεις για εκείνο και θα προσπαθήσει να είναι δίκαιος όταν χρειάζεται να επιβάλλει την πειθαρχία. Δε θα δείξει τον θυμό του όταν το παιδί έχει κάνει κάποια σκανταλιά ή κάποιο λάθος, αλλά δε θα το αφήσει να περάσει χωρίς να επιβάλλει πειθαρχία. Μολονότι γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία με το παιδί, κάποιες φορές δε γνωρίζει ακριβώς πώς να την αναπτύξει. Οι Αιγόκεροι είναι άνθρωποι των πράξεων κι όχι τόσο πολύ της θεωρίας. Από μικρά θα συνηθίσει να μιλά στα παιδιά του σαν να είναι ενήλικες κι όχι μωρά και θα δείξει κατανόηση σε ό,τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή τους. Θα τα ενθαρρύνει να έχουν καλούς βαθμούς και θα τα ανταμείβει γι’ αυτό, αλλά εκεί είναι που πρέπει να προσέξει περισσότερο να μην γίνεται αυστηρός και πιεστικός.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Τα δυνατά του σημεία: Γενναιόδωρος, δάσκαλος, προοδευτικός

Οι αδυναμίες του: Απρόβλεπτος, εκρηκτικός, αυταρχικός

Ο Υδροχόος είναι πάντα η χαρά της παρέας. Αγαπά την περιπέτεια, το να δοκιμάζει καινούρια πράγματα, να πειραματίζεται, αλλά όταν γίνει πατέρας -κάτι που συνήθως το αναβάλει για πιο μεγάλη ηλικία- τα πράγματα αλλάζουν και κατευθύνει αρκετή από την ενέργεια του στο σωστό μεγάλωμα των παιδιών του. Ως πατέρας έχει προτεραιότητα να κάνει τα παιδιά του αυτόνομα, που θα στηρίζονται στα πόδια τους χωρίς να έχουν εξαρτήσεις. Μολονότι νοιάζεται περισσότερο για τον εαυτό του σε νεαρότερη ηλικία, όταν γίνει πατέρας θα σταματήσει να εστιάζει τόσο πολύ στις δικές του ανάγκες και θα δώσει τα πάντα στην οικογένεια και τα παιδιά του. Θα τα προστατέψει και θα τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια κι αλίμονο αν κάποιος κάνει κάτι που θα στενοχωρήσει το παιδί του, διότι θα ζει για να το μετανιώνει! Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και κοινωνικός και θα θέλει και τα παιδιά του να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό από νωρίς θα τα παίρνει μαζί του σε εξόδους, εκδρομές και ταξίδια. Είναι ο μπαμπάς που θα ρωτήσει το παιδί πώς τα πήγε στη μέρα του, τι έκανε στο σχολείο ή μεγαλώνοντας αν έχει κάποιο φλερτ. Όχι γιατί θα θέλει να έχει τον έλεγχο σε όλα, αλλά γιατί του αρέσει το παιδί του να τον αντιμετωπίζει εκτός από πατέρα και σαν φίλο. Θα είναι γενναιόδωρος με το παιδί του σχεδόν όσο με κανέναν άλλο και θα βρίσκει πάντα χρόνο για να παίζει μαζί του. Αυτό που θέλει κυρίως δεν είναι να του μοιάσει, αλλά να βρει τον δικό του δρόμο στη ζωή.



ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΧΘΥΣ
20/02 - 20/03


Τα δυνατά του σημεία: Συναισθηματικός, δημιουργικός, ευφάνταστος

Οι αδυναμίες του: Αιθεροβάμων, υπερευαίσθητος, ασταθής

Οι Ιχθύες μπορεί να μην είναι οι πιο υπεύθυνοι τύποι στη νιότη τους, αλλά όταν γίνουν πατεράδες αποκτούν μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης για τα παιδιά τους. Θέλουν να είναι πάντα δίπλα τους κι είναι από αυτούς που δεν τους ενοχλεί να αλλάζουν πάνες, να τα κάνουν μπάνιο ή αργότερα να τα βοηθούν με τα μαθήματα του σχολείου. Οι Ιχθύες ως ζώδιο του νερού έχουν αυξημένη διαίσθηση και μπορεί να νιώθουν τι χρειάζονται τα παιδιά τους, ακόμη κι όταν αυτά είναι βρέφη. Με κάποιο τρόπο ξέρουν να «διαβάζουν» διαισθητικά το παιδί τους και καταλαβαίνουν αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, σπεύδοντας να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να το διορθώσουν. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και θα δείξουν το πλούσιο συναίσθημα τους και στα παιδιά τους, μολονότι η ευαισθησία στις μέρες μας δεν ξέρω πόσο προτέρημα είναι. Αλλά σε μια ιδανική κοινωνία σίγουρα ένας συναισθηματικός και εκδηλωτικός γονιός είναι ό,τι έχει ανάγκη ένα παιδί. Οι Ιχθύες πατεράδες είναι δημιουργικοί και έχουν φαντασία, έτσι θα παίξουν με τα παιδιά τους, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα επινοήσουν διαφορετικά παιχνίδια για να κρατάνε το ενδιαφέρον του παιδιού αμείωτο. Και καθώς είναι λάτρεις και της τέχνης, από μικρά τα παιδιά τους θα μετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα τα παίρνουν μαζί τους σε συναυλίες, στο θέατρο κλπ. Εννοείται ότι θα ψάξουν τα καλύτερα σχολεία και δεν θα αφήσουν τίποτε στην τύχη.



asibiliou
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top