Οι εξωγήινοι κρύβονται επειδή μας φοβούνται

0
Αποτελούμε για αυτούς πολύ μεγάλη απειλή...

Η κοινή πεποίθηση που υπάρχει είναι ότι αν κάνουν την εμφάνιση τους στη Γη εξωγήινοι αυτοί θα είναι σίγουρα πολύ πιο προηγμένοι τεχνολογία από εμάς δεδομένου ότι έφτασαν ως στον πλανήτη μας και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επιθετικοί και άκρως επικίνδυνοι.

Πολλοί επιστήμονες και ειδικοί με κορυφαίο τον Στίβεν Χόκινγκ θεωρούν πολύ πιθανό στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος να έχει αναπτυχθεί όχι απλά νοήμον ζωή αλλά προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί με τους οποίους όμως δεν πρέπει να έρθουμε ποτέ σε επαφή. Είναι γνωστό ότι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας με διαφόρους τρόπους στο Σύμπαν ενώ παράλληλα προσπαθούμε να εντοπίσουμε ίχνη της ύπαρξης προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών.

Ο Χόκινγκ και άλλοι ειδικοί έχουν υποστηρίξει την άποψη ότι σε περίπτωση που φτάσει σε εμάς κάποιο σήμα ενός εξωγήινου πολιτισμού το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην απαντήσουμε ποτέ. Όπως υποστηρίζουν δεν πρέπει να κάνουμε γνωστή την ύπαρξη μας και πολύ περισσότερο το που βρισκόμαστε γιατί το πιθανότερο είναι οι εξωγήινοι που θα έρθουν εδώ να έχουν εχθρικές διαθέσεις.

Όπως αναφέρουν αν έρθουν εξωγήινοι στη Γη η ανθρωπότητα θα έχει την τύχη των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου μετά την ανακάλυψη της από τους ευρωπαίους δηλαδή αρχικά θα υποδουλωθούμε και στη συνέχεια θα εξοντωθούμε μαζικά από τους εξωγήινους που θα καταλάβουν τον πλανήτη μας και εκτός από εμάς θα καταστρέψουν ότι φτιάξαμε εμείς σε αυτόν.

Όμως ο Γκόρντον Γκάλοπ, καθηγητής βιοψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Άλμπανι με δημοσίευση του στην επιθεώρηση «Journal of Astrobiology» διατυπώνει μια εντελώς διαφορετική άποψη. Όπως αναφέρει μπορεί να υπάρχουν πράγματι εξωγήινοι με τεχνολογικές δυνατότητες τέτοιες ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ακόμη και να έρθουν στον πλανήτη μας αλλά μας φοβούνται και δεν επιχειρούν να εμφανισθούν.

«Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, βίαιος και εύκολα ξεκινά μεγάλης έκτασης και διάρκειας αιματηρές συμπλοκές και πολέμους. Για αυτόν τον λόγο αν υπάρχουν εξωγήινοι με τεχνολογική δυνατότητα να έρθουν στη Γη είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουν να μην μας πλησιάσουν υπό τον φόβο ότι μπορεί να προσπαθήσουμε να τους εξοντώσουμε» λέει ο καθηγητής που αναφέρει και αυτός το παράδειγμα της ολικής καταστροφής των πολιτισμών των Αζτέκων και των Ίνκας από τους κονκισταδόρες αλλά με την αντίθετη συλλογιστική από αυτή που διατυπώνει ο Χόκινγκ. Ο Γκάλοπ αναφέρει την καταστροφή των πολιτισμών της Αμερικής ως ένα… αντιπαράδειγμα ως μια κατάσταση την οποία μπορεί να επαναλάβει ο άνθρωπος αυτή τη φορά σε κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.

«Αν οι άνθρωποι μάθουν ότι υπάρχουν προηγμένοι πολιτισμοί και επιθυμητές πλουτοπαραγωγικές πηγές σε άλλους κόσμους είναι άραγε πιθανό αυτοί οι εξωγήινοι να έχουν την τύχη των κατοίκων του Μεξικού και του Περού;» αναρωτιέται ο καθηγητής και συνεχίζει «Αν υπάρχει νοήμων ζωή σε κάποιο άλλο κόσμο μπορεί οι άνθρωποι να κριθούν ως εξαιρετικά επικίνδυνο ον. Ίσως αυτή είναι η αιτία για το ότι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να εντοπίσουμε κάποιο ίχνος προηγμένης εξωγήινης ζωής. Αποτελούμε για αυτούς πολύ μεγάλη απειλή και προτιμούν να παραμείνουν άγνωστοι για εμάς».

naftemporiki
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top