Εργαζόμενες VS Νοικοκυρές

0
μια χαρά τα βγάζουμε τα ματάκια μας και μόνες μας!

Γυναίκες… πλάσματα που λατρεύουν να χωρίζονται σε κατηγορίες και να “κράζουν” τ’ “αντίπαλα” στρατόπεδα! Ξανθιές – Μελαχρινές, ψηλές – κοντές, αδύνατες – τσουπωτές… Μην τολμήσετε να κατηγορήσετε τους άντρες γι’ αυτούς τους διαχωρισμούς, μια χαρά τα βγάζουμε τα ματάκια μας και μόνες μας!

Εργαζόμενες VS Νοικοκυρές! Let the battle begin!!!

Η νοικοκυρά

“Όταν με ρωτάνε με τι ασχολούμαι, απαντάω “οικιακά” και πολλές φορές ακούω ατάκες του στυλ “Α, δεν δουλεύεις;” ή “Τυχερούλα!”. Κάτι τέτοια είναι που με βγάζουν απ’ τα ρούχα μου! Μα πραγματικά, υπάρχει πιο σκληρή δουλειά απ’ τα οικιακά;

Το ότι δεν εργάζομαι εκτός σπιτιού, δεν σημαίνει πως κοιμάμαι μέχρι το μεσημέρι ή πως όλη μέρα γυρνάω για καφέδες! Η μέρα μου ξεκινάει πολύ νωρίς! Να ετοιμάσω τον άντρα μου, τα παιδιά… μετά μαγείρεμα, καθάρισμα, σιδέρωμα, ψώνια… η λίστα δεν τελειώνει ποτέ! Απ’ τα χέρια μου περνάνε όλα! Οι δουλειές του σπιτιού είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, ένα πράγμα κάνεις, δυο ακόμη φυτρώνουν!

Βλέπω τις γυναίκες που δουλεύουν! Με το πρόσχημα ότι εργάζονται, μόνιμα μ’ ένα μαλλί κομμωτηρίου και το νύχι στην πένα! Άσε τα ρούχα! Συνεχώς για ψώνια! “Δουλεύω” σου λέει “Πως θα πηγαίνω στη δουλειά;”. Όταν δουλεύει κι η γυναίκα, όλα είναι πιο εύκολα! Κανείς δεν έχει απαιτήσεις από σένα! Άσε που συνήθως υπάρχει και μια γιαγιά πρόθυμη να βοηθήσει! Αντίθετα, σε μας λένε “Αυτή είναι η δουλειά σου!” και πρέπει να τρέχεις και να τους υπηρετείς όλους!

Τα οικιακά είναι η μόνη δουλειά που εργάζεσαι επί 24ωρου βάσεως και δεν αμείβεσαι, πολλές φορές ούτε και ηθικά, μιας κι ελάχιστοι αναγνωρίζουν όσα προσφέρουμε!

Η εργαζόμενη

“Το να είσαι εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα και νοικοκυρά δεν είναι εύκολο! Η ανάγκη όμως πολλές φορές σε κάνει να μην μπορείς διαφορετικά! Δεν λέω, μ’ αρέσει η δουλειά μου αλλά όπως και να το κάνεις, το να καταφέρεις να συνδυάσεις τόσους διαφορετικούς ρόλους, δεν είναι εύκολο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούω φίλες και γνωστές που δεν εργάζονται, να παραπονιούνται για το πόσο κουράζονται και για το πόσο γεμάτη είναι η μέρα τους! Δηλαδή εμείς οι εργαζόμενες τι θα έπρεπε να πούμε; Αλήθεια, τι πιστεύουν, πως οι γυναίκες που εργάζονται έχουν κανένα μαγικό ραβδάκι που αναλαμβάνει το νοικοκυριό ή μήπως πιστεύουν πως οι άντρες μας βοηθάνε με τις δουλειές του σπιτιού και τα παιδιά; Απ’ τα χέρια μας περνάνε όλα! Τις ακούω να λένε και να λένε, αλλά μια χαρά κάθε πρωί πίνουν το καφεδάκι τους με τις φίλες τους! Ενώ εμείς; Παραπονιούνται τάχα για έλλειψη χρόνου, αλλά τις βλέπεις όλες στην πένα! Και πως να μην είναι; Τόσο χρόνο ελεύθερο μόνες τους έχουν! Όλα τα προλαβαίνουν! Αλίμονο σε μας που τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Ότι κι αν λένε, η δική μας κούραση είναι πολλαπλάσια! Επί της ουσίας, κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα, μόνο που εμείς δεν έχουμε 24, αλλά maximum 14 ώρες στη διάθεσή μας!

Στις εργαζόμενες γυναίκες, οι ώρες τις μέρες απλά δεν επαρκούν!

Κική Γιοβανοπούλου
gynaikaeimai
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top