Αγάπη σημαίνει νοιάξιμο

0
να μην την καταντήσουμε περιστασιακή και αμφίβολη.

Φροντίδα και αγάπη είναι έννοιες που πρέπει να ‘ναι αλληλένδετες και κυρίως να μην ψάχνουμε να τις βρούμε υποκατάστατα.

Αγάπη, λέξη μοναδική, που όποιος τη ζήσει μα κυρίως την καταλάβει και την αντιληφθεί, στέκει δίπλα της και με σεβασμό της παραδίδεται. Αγάπη δε θα πει μόνο σαρκική απόλαυση και ύστερα δε σε είδα δε σε ξέρω. Αγάπη δεν είναι οι παρορμήσεις της στιγμής, τα εφήμερα τερτίπια του νου και της διασκέδασης. Αγάπη δεν είναι ένα σύρε κι έλα στιγμών, επαφών κι αμέριμνων περιπτύξεων.

Αγάπη θα πει να νοιάζεται ο ένας για τον άλλον, να φροντίζει να ‘ναι εκεί στα δύσκολα να τον στηρίξει και να σταθεί δίπλα του. Αγάπη θα πει να στέκεσαι κερί αναμμένο, χωρίς να αφήνεις άλλα στοιχεία να παρεισφρήσουν στα δικά σου εδάφια ψυχής, νου και καρδιάς.

Τι κι αν κυκλοφορούν δίμετροι καλλονοί ή καλλονές! Όταν είσαι κάπου σε σχέση, σε γάμο, τότε είναι αλητεία ψυχής να δίνεσαι και να παραδίνεσαι και αλλού. Όταν είσαι καλά με το ταίρι σου, είναι άνανδρο, ανέντιμο να σκορπάς στιγμές και πάθους και ηδονής, σε άλλα, ξένα προς εσένα κρεββάτια, μόνο και μόνο από επιβεβαίωση και για δικούς σου που εσύ προβάλλεις αναίτιους και ανώφελους λόγους και δικαιολογίες.

Αγάπη θα πει να ‘σαι εκεί, όχι όταν θα σε φωνάξει, αλλά να ‘σαι εκεί για αυτόν ή γι’ αυτήν, πριν από την ίδια ή και τον ίδιο. Δεν είναι παράξενο που πολλά αληθινά ζευγάρια, μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης, συνεννοούνται πλέον με μια ματιά και φροντίζουν ο ένας τις επιθυμίες του άλλου, χωρίς καν να αναγγελθούν απ’ τη μεριά του καθενός ή της καθεμιάς .

Φροντίδα, στοργή, έννοιες και καταστάσεις που σε δένουν και δεν είναι απαραίτητα να αισθάνεσαι δέσμιος του άλλου, παρά το δέσιμο εκείνο, αληθινό και ατόφιο, δρομολογεί και την από κοινού πορεία. Παρακαλάς να ‘ναι όσο το δυνατόν μακροβιότερη, αφού έχεις βρει τον άνθρωπό σου και δε τον αλλάζεις ούτε με τον καλύτερο θησαυρό.

Όταν τύχει και αντικρύσετε αυτό το άτομο, μείνετε κοντά του και αφουγκραστείτε τις αγωνίες του, όπως κι εκείνος τις δικές σας. Εξάλλου οι αψιμαχίες, συμβαίνουν και στις καλύτερες των οικογενειών. Το ζήτημα είναι να γίνονται υπό συνθήκες που δε θα τις μετανιώσετε μετά την ευκαιρία που ίσως και να δώσατε, γιατί ποτέ όλα στη ζωή μας δεν κυλούν ρόδινα και φυσικά το ροζ συννεφάκι που ελπίζαμε κάποτε να ζήσουμε, απέκτησε το γκριζογάλανο του ουρανού.

Αγάπη αληθινή, αιώνια ίσως και να μην υπάρχει, αλλά ας φροντίσουμε να μην την καταντήσουμε περιστασιακή και αμφίβολη απέναντί μας!

Άννα Ζανιδάκη
gynaikaeimai
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top