Όσο ζεις θα κάνεις λάθη γιατί αυτό σημαίνει ότι μαθαίνεις. Γιατί αυτό είναι ζωή…

0
Μην βάλεις τη ζωή σου στον αυτόματο πιλότο.

Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Ένας αριθμός που όσο μεγαλώνει περισσότερο νιώθουμε να πιεζόμαστε από τη ζωή, από πράγματα που δεν κάναμε, από πράγματα που χάσαμε ή δεν προλάβαμε να κάνουμε. Όμως, κάνουμε λάθος.

Γιατί η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Και μπορεί το σώμα μας να γερνάει, όμως δεν πρέπει να αφήνουμε και την ψυχή να γερνάει μαζί του. Όμως, ακόμα και το σώμα μας που αλλάζει με την ηλικία πρέπει να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε, όπως και το μυαλό μας.

Πρέπει πάντα να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που καταφέραμε και όχι σε όσα δεν μας βγήκαν.

Πρέπει να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας κάποιες φορές και όχι μόνο να αυτομαστιγωνόμαστε.

Δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξουμε γνώμη για αποφάσεις που πήραμε νεότεροι.

Δεν είναι ποτέ αργά να ξαναγράψουμε την ιστορία μας όπως την θέλουμε και να της δώσουμε ένα άλλο, καλύτερο τέλος.

Δεν είναι ποτέ ανέφικτο να αρχίζουμε από την αρχή, να αλλάξουμε σχέση, δουλειά, σπίτι, χώρα ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε να αλλάξουμε. Αρκεί να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας και ξηγημένοι με τους γύρω μας.

Όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο δυνατοί. Ξέρουμε τι θέλουμε, πώς το θέλουμε, τι μας αρέσει και τι όχι, ξέρουμε ποιοι είμαστε, γιατί πλέον το μάθαμε μέσα από το ταξίδι μας. Δεν μπορεί κανείς να μάθει διαφορετικά καλύτερα τον εαυτό του, αν δεν ζήσει.

Οι εμπειρίες μας δείχνουν συνεχώς νέα κομμάτια του εαυτού μας που δεν ξέραμε ότι είχαμε.

Οι εμπειρίες είναι αυτές που μας διδάσκουν τη ζωή. Τα βιβλία και οι συμβουλές είναι απλά θεωρία. Θεωρία που αν δεν γίνει πράξη δε θα την εμπεδώσουμε. Τα λάθη μας είναι αυτά που θα μας κάνουν καλύτερους αν δεν τα αφήσουμε να μας νικήσουν. Τα λάθη μας πρέπει να τα αγαπάμε. Είναι αυτά που μας έκαναν αυτοί που είμαστε σήμερα. Και αν μετανιώνουμε για κάποια, να βρούμε τρόπους να επανορθώσουμε. Να φτιάξουμε τα πράγματα όσο μπορούμε.

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε αυτά που αγαπάμε. Είτε είμαστε στα 30, είτε στα 40 είτε στα 50. Ένας υγιής άνθρωπος έχει απεριόριστους ορίζοντες. Αρκεί να ανοίξει το μυαλό του για να τους δει και να ξεφύγει από όσα “πρέπει” του φύτεψαν στον εγκέφαλό του.

Δεν είναι ποτέ αργά για να ερωτευτείς. Ο έρωτας δεν έχει ηλικία.

Δεν είναι ποτέ αργά να ξεγράψεις ανθρώπους που σε πλήγωσαν ξανά και ξανά και τους ανεχόσουν στο όνομα της αγάπης.

Δεν είναι ποτέ αργά να κάνεις το χόμπι που πάντα ήθελες και δεν προλάβαινες.

Να κάνεις εκείνο το έξτρα πτυχίο που σου άρεσε.

Να παρατήσεις τη βαρετή σου δουλειά για να κυνηγήσεις το όνειρό σου.

Να ταξιδέψεις σε μέρη μακρινά

Να κάνεις καινούργιους φίλους.

Να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να μπορείς να περνάς καλά μαζί του.

Δεν είναι ποτέ αργά να ξαναρχίσεις.

Κι αν έκανες κοιλιά και βολεύτηκες αλλά δεν είσαι ευτυχισμένος και αν είσαι πολύ τεμπέλης ή αδύναμος για να ξαναρχίσεις, ζήτα βοήθεια.

Αλλιώς άσε τη ζωή σου να κυλάει στον αυτόματο πιλότο και μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα είναι όντως αργά γιατί τα ποδιά σου δε θα μπορούν να σε πάνε μακριά και το μυαλό σου θα ξεχνάει ακόμη και τα χτεσινά.

Μην βάλεις τη ζωή σου στον αυτόματο πιλότο. Μην καθησυχάζεσαι ποτέ.

Κι όσο ζεις σημαίνει ότι θα κάνεις λάθη γιατί σημαίνει ότι μαθαίνεις. Κι αυτό είναι εντάξει.

Αυτό είναι ζωή.

Πράξια Αρέστη
enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top