Ποια ζώδια συγχωρούν εύκολα και ποια δεν ξέρουν τι σημαίνει συγνώμη

0
«συγνώμη»; δεν τη γνωρίζουν αυτή τη λέξη όλα τα ζώδια.

Ο πόνος και οι πληγές που κουβαλάμε μέσα μας, είτε επειδή κάποιος μας πόνεσε είτε επειδή εμείς φερθήκαμε άδικα, μας βασανίζει και λειτουργεί ως βάρος στην ψυχή μας και η μόνη λύση για να γιατρευτούμε είναι η συγχώρεση. Όμως το να ζητήσεις συγνώμη και να το εννοείς δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, τουλάχιστον όχι για όλους, όπως και να δεχτεί κάποιος να δώσει άφεση αμαρτιών και να προχωρήσει παρακάτω. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και το «αμάρτημα» που έχει γίνει. Δεν μιλάμε όμως βαριά περιστατικά, αναφερόμαστε στα μικρά λάθη που δημιουργούν μεγάλες κακίες. Κάποια θέματα που μπορεί για κάποιους να είναι μικρά, μπορεί για άλλους να θεωρούνται ασυγχώρητα και έτσι αρχίζουν οι παρεξηγήσεις, οι καβγάδες και τα μούτρα.

Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα της συγχώρεσης και κάποιοι δεν ξέρουν καν πώς να συγχωρήσουν ή να ζητήσουν συγνώμη. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και η αστρολογία έχει τις απαντήσεις. Υπάρχουν κάποια ζώδια που αν προδοθούν θα το κρατήσουν «μανιάτικο» μέχρι να σβήσει ο ήλιος, κάποια που συγχωρούν εύκολα, ενώ είναι και αυτά που μπορούν να συγχωρήσουν, αλλά ποτέ να μην ξεχάσουν. Όσο για τη «συγνώμη» δεν τη γνωρίζουν αυτή τη λέξη όλα τα ζώδια.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Αν κάποιος σας πληγώσει θα σας ακούσει όλη η περιφέρεια που ζείτε. Η οργή σας θα είναι έντονη και τα λόγια σας σκληρά. Όμως όλο αυτό είναι ένα ξέσπασμα και δεν διαρκεί πολύ. Δεν συγχωρείτε αμέσως και ποτέ χωρίς να σας ζητήσουν συγνώμη. Και ίσως δεν φτάνουν μόνο τα λόγια, θα περιμένετε να δείτε και πράξεις που θα καλύψουν λίγο την ανάγκη σας για κομπλιμέντα. Ένα δώρο ή ένα δείπνο μπορεί να καταλαγιάσει πιο εύκολα την οργή σας.

Αν πρέπει να απολογηθείτε εσείς, δεν σας είναι εύκολο, αλλά παραδέχεστε τα λάθη σας και θα ζητήσετε συγνώμη με θάρρος, απλά ταυτόχρονα θα πείτε 15 λόγους για να αποδείξετε ότι δεν έγινε και τίποτα, οπότε τζάμπα η συγνώμη.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Δεν σας είναι εύκολο να συγχωρήσετε, είναι έξω από τη φύση σας. Αν λοιπόν κάποιος σας πληγώσει και σας προδώσει, άμεσα τον κατατάσσετε στους «εχθρούς» και ως γνωστόν πιο εύκολα μετακινείς ένα βουνό, παρά αλλάζεις γνώμη σε έναν Ταύρο. Δεν θα δεχτείτε επιχειρήματα, δεν θα ακούσετε καν τη συγνώμη, αφού τη στιγμή που σας πρόδωσαν την ίδια στιγμή έγιναν παρελθόν για εσάς και θα ησυχάσετε μόνο αν πονέσουν το ίδιο βαθιά.

Επειδή δεν έχετε συνηθίσει να κάνετε λάθη και δεν μπορείτε να δεχτείτε εύκολα ότι έχετε εκτεθεί, θέλετε λίγο χρόνο για να κρίνετε τις καταστάσεις και μετά με πράξεις θα δείξετε τη μετάνοια σας. Όχι με λόγια, σπάνια θα ζητήσετε συγνώμη είναι θέμα στρατηγικής.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Η απόφαση σας για το αν θα δεχτείτε τη συγνώμη κάποιου εξαρτάται από το πόσο ακραίο ήταν το αμάρτημα. Συγχωρείτε εύκολα τα κατά συνθήκη ψεύδη, δεν δίνετε τόσο βάση σε μικρά και ανούσια παραπτώματα και δίνετε άφεση αμαρτιών αν κάποιος έρθει και σας μιλήσει ειλικρινά για το τι έκανε και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν κρατάτε κακίες. Ωστόσο υπάρχουν δύο θέματα που δεν διαπραγματεύεστε, την απιστία και αν κάποιος προσβάλει την οικογένειά σας. Όποιος το κάνει δεν θέλετε να τον ξαναδείτε μπροστά σας.

Η «συγνώμη» είναι μια λέξη που απουσιάζει από το λεξιλόγιο σας. Ότι και αν κάνετε δεν είναι τόσο σπουδαίο άλλωστε ώστε να αξίζει τη συγνώμη σας. Εξάλλου θα κάνετε τα πάντα και με επιχειρήματα θα απαξιώσετε την πράξη σας και θα αποδείξετε ότι δεν έγινε μεγάλο κακό. Οπότε δεν υπάρχει και λόγος για να ζητήσετε συγνώμη, τόσο απλά.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Παρεξηγήστε πολύ εύκολα και κρατάτε ύφος και απόσταση μέχρι να ζητήσουν τη συγχώρεση σας. Στο άκουσμα της λέξης «συγνώμη» χάνονται όλες οι αντιστάσεις σας και δίνετε συγχωροχάρτι. Μπορεί λίγο να αρχίσετε την γκρίνια και να σας πιάσει το παράπονο για το πόσο πληγωμένοι και θιγμένοι υπήρξατε από την συμπεριφορά των άλλων, αλλά μέχρι εκεί. Παρότι έχετε καεί από την τάση σας να συγχωρείτε εύκολα, εξακολουθείτε να το πράττετε ελπίζοντας ότι δεν θα την ξαναπατήσετε.

Αν πληγώσατε κάποιον άθελα σας, μπορεί να υποφέρετε περισσότερο από αυτόν. Θα ζητήσετε συγνώμη με δάκρυα στα μάτια και θα την εννοείτε περισσότερο από όλα τα ζώδια.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Αν κάποιος σας πληγώσει, θα πρέπει να σας ζητήσει συγγνώμη χίλιες φορές, να σας παραθέσει, αν γίνεται και γραπτώς σε συμβολαιογράφο, τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να διορθώσει τη ζημιά που σας προκάλεσε και να δεσμευτεί ότι δεν θα το ξανακάνει και πάλι θα πάρετε τον χρόνο σας να το σκεφτείτε. Σας αρέσει να έχετε το πάνω χέρι και να βλέπετε τον άλλο να τσουρουφλίζεται και να σας παρακαλεί. Αν το λάθος που έκανε ο άλλος, έχει πλήξει την υπόληψη σας και σας έχει προσβάλει δεν έχει καμία τύχη να ασχοληθείτε μαζί του. Δεν κρατάτε κακίες, απλά διαγράφετε από τη ζωή σας όποιον είναι περιττός.

Ως Βασιλιάς του ζωδιακού δεν θα δείξετε ποτέ αδυναμία και δύσκολα θα παραδεχτείτε ότι έχετε κάνει λάθος. Πιθανότατα θα προσπαθήσετε να βρείτε μια δικαιολογία ή να αλλάξετε το θέμα συζήτησης και να πάτε παρακάτω. Τη λέξη λυπάμαι θα τη δείξετε προσφέροντας κάποιο δώρο. Έτσι ζητάτε συγγνώμη.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Συγχωρείτε τους ανθρώπους μεν, εξακολουθείτε να διατηρείτε επαφή μαζί τους, αλλά δεν τους αφήνετε ποτέ να ξεχάσουν αυτό που σας έκαναν. Θα επαναλαμβάνετε συνεχώς το αμάρτημα ξανά και ξανά, τονίζοντας την μεγαλοψυχία σας που τους συγχωρήσατε και την αμφιβολία σας για το αν τελικά το άξιζαν. Μόλις ο άλλος βαρεθεί το βασανιστήριο σας και απομακρυνθεί, επιβεβαιώνετε τις υποψίες σας, φωνάζετε το δίκιο σας και μπορεί ποτέ να μην περάσει από το μυαλό σας ότι ίσως εσείς και η αμείλικτη κριτική σας τον έσπρωξε προς αυτή την κατεύθυνση.

Άμα όμως κάνετε εσείς λάθος, θα σας πάρει λίγο χρόνο για να το παραδεχτείτε και ζητάτε συγγνώμη χωρίς περιστροφές και χωρίς κανένα δράμα. Θέλετε όμως να μην σας το ξαναχτυπήσουν ποτέ.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Όσο πιο μικροί είστε στην ηλικία τόσο πιο εύκολα συγχωρείτε. Όσο όμως μεγαλώνετε και συνειδητοποιείτε ότι οι άλλοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία σας να τα έχετε καλά με όλους, αλλάζετε το τροπάριο και γίνεστε πιο σκληροί και λιγότερο γενναιόδωροι με τη συγχώρεση σας από ό,τι πριν. Θέλετε πλέον αποδείξεις και ονόματα και δεν κάνετε πίσω, διότι το βλέπετε ως θέμα αξιοπρέπειας και κόβετε σχέσεις πολύ πιο εύκολα και για πάντα.

Επειδή προσπαθείτε να διορθώσετε τα πράγματα και να εξομαλύνετε τις καταστάσεις το συντομότερο δυνατό, η συγγνώμη σας είναι πάντα ειπωμένη με ευγένεια και προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Παίρνετε τα πράγματα τόσο προσωπικά, που θα προτιμούσατε να πληγώσετε δέκα φορές περισσότερο όποιον πρόδωσε την εμπιστοσύνη σας από το να τον συγχωρήσετε. Έτσι, η συγχώρεση δεν είναι μια λέξη που σας εκφράζει, όπως ας πούμε είναι η εκδίκηση, την οποία θα επιδιώξετε να πάρετε όσα χρόνια και αν περάσουν. Και αν γίνεται να πληρώσει ο-η αμαρτωλός-η με το ίδιο νόμισμα και να νιώσει τον ίδιο πόνο θα είσαστε ευχαριστημένοι.

Οι πιθανότητες να ζητήσετε συγνώμη είναι μηδαμινές. Θεωρείτε ότι η συγνώμη είναι συνώνυμο της αδυναμίας και δεν το επιτρέπετε στον εαυτό σας. Εξάλλου πόσο πιθανό είναι να κάνατε λάθος, χωρίς να το θέλατε; Αν όντως συνέβη αυτό θα βρείτε τον τρόπο να λειάνετε στις καταστάσεις χωρίς να ξεστομίσετε την απαγορευμένη λέξη.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Αν σας αρέσει, συμπαθείτε ή αγαπάτε το άτομο που σας έκανε «κακό» είναι πολύ πιθανό να το συγχωρήσετε. Δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια η σχέση σας και θα κρατάτε τις αποστάσεις, αλλά την άφεση αμαρτιών θα τη δώσετε. Βέβαια, δεν θα κρατήσετε το στόμα σας κλειστό και θα τον κάνετε να πονέσει με τα λόγια σας την ώρα που θα δέχεστε τη συγνώμη του, γιατί σας αρέσει να είστε ξεκάθαροι. Ωστόσο, το ότι συγχωρείτε κάποιον δεν σημαίνει ότι πήρε το συγχωροχάρτι για πάντα. Θα συγχωρήσετε κάποιον το πολύ δύο φορές. Η τρίτη φορά δεν θα υπάρχει, όσο και αν τον αγαπάτε.

Αν τώρα φταίτε εσείς, θα βρείτε πολλούς τρόπους για να εξιλεωθείτε, χωρίς πραγματικά να ζητήσετε συγγνώμη ποτέ. Μπορεί να δώσετε ένα δώρο, να κάνετε ένα υπέροχο κάλεσμα σε ένα ακριβό εστιατόριο, να κανονίσετε ένα ταξίδι, για να δείξετε το πόσο μετανοημένοι είστε, αλλά συγνώμη δεν θα πείτε. Βέβαια, παρόλο που δεν θα παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος, δεν θα ξανακάνετε ποτέ αυτό που πλήγωσε κάποιον άλλον.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Αν κάποιος κάνει ένα λάθος και σας θίξει ή σας πληγώσει θα πρέπει να το πληρώσει ακριβά και ίσως κυριολεκτικά. Αν λοιπόν εσείς χάσετε κάτι με τη δική του συμπεριφορά θα πρέπει να κερδίσετε τα διπλάσια για να προσποιηθείτε ότι του δίνετε τη συγχώρεση που θέλει, αλλιώς ούτε κουβέντα. Και βέβαια δεν θα τον-η συγχωρέσετε ουσιαστικά ποτέ. Δεν τίθεται θέμα δε αν αυτό που έχει κάνει έχει θίξει την υπόληψη ή την εικόνα σας. Πόσο δε μάλλον αν έχει πληγώσει τα συναισθήματα αφοσίωσης ή την γενναιοδωρία που είχατε δείξει απέναντι του.

Ούτε σας είναι εύκολο βέβαια να ζητήσετε συγγνώμη και δεν θέλετε να δείχνετε ότι είστε ευάλωτοι στους άλλους. Εάν είστε σίγουροι ότι θα λάβετε συγχώρεση, τότε ίσως πείτε ότι λυπάστε για ότι έγινε, αλλά ότι δεν φταίγατε εξολοκλήρου.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Θα συγχωρήσετε αν αντιληφθείτε ότι ακούτε μια αυθεντική συγνώμη ή αν διακρίνετε αληθινές τύψεις για ό,τι συνέβη. Σας είναι εύκολο να δεχτείτε πίσω έναν φίλο, ένα άτομο που θεωρείτε ότι αξίζει, να δώσετε άλλη μια ευκαιρία σε έναν σύντροφο που υπέπεσε σε ένα λάθος. Εξάλλου πιστεύετε ότι το μίσος και η κακία πρώτα τρώει τα δικά σας σωθικά σαν οξύ και θέλετε να απαλλαγείτε από μνησικακίες γρήγορα. Βέβαια μολονότι δεν είναι πολύ γνωστό σε όλους οι Υδροχόοι μοιάζετε λίγο στους Σκορπιούς στο θέμα της εκδίκησης αν κάποιος έχει διαπράξει ένα βαρύ αμάρτημα εις βάρος σας. Εκεί χωρά μόνο εκδίκηση.

Εάν όμως κάποιος περιμένει τη δική σας συγγνώμη, θα πρέπει να περιμένει πολύ. Δεν είναι στη φύση σας να απολογείστε, εκτός αν έχετε κάνει τεράστιο λάθος που έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή. Τα άλλα δεν τα θεωρείτε λάθη και πιστεύετε ότι οι συγνώμες για μικροπράγματα είναι μόνο για τα μικρά παιδιά. Μπορεί κιόλας αν σας ζητήσουν το λόγο να απαντήσετε με ύφος «ακόμα το θυμάσαι αυτό; πάμε να πιούμε κάτι να το ξεχάσεις!».



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Η συμπόνια και η καλοσύνη σας σάς δημιουργεί τόσες ενοχές και συμπλέγματα που δεν μπορείτε να αντέξετε να βλέπετε στεναχωρημένο ούτε τον εχθρό σας. Βρίσκετε μόνοι σας τα άλλοθι για τους άλλους και τους δικαιολογείτε πριν σας ζητήσουν συγνώμη. Παρότι γνωρίζετε ότι αυτό που έκαναν είναι λάθος, παρότι σας πλήγωσαν πολύ, εσείς επιμένετε να δίνετε ευκαιρίες και θυματοποιείστε, διότι πιστεύετε ότι θα διορθωθούν και δεν θα το επαναλάβουν. Ελάχιστες φορές μπορεί να κρατήσετε χαρακτήρα, αλλά θα λυγίσετε αν έχετε απέναντί σας κάποιον να δακρύζει και να ζητά να τον συγχωρήσετε, έστω και αν μέσα σας ξέρετε ότι λέει ψέματα.

Ωστόσο αν εσείς έχετε κάνει κάποιο λάθος, δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε και δεν θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με τις πράξεις σας. Αισθάνεστε χάλια και θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί. Προτιμάτε να μην έρθετε ποτέ απέναντι στον άνθρωπο που πληγώσατε και δεν θα πάτε να ζητήσετε συγνώμη, όχι επειδή δεν θέλετε, αλλά επειδή ντρέπεστε και φυγοπονείτε.



asibiliou
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top